E2E4: fundamental attribution error, bro... aneb žereš maso, nepochopíš vtip :)
DACUBE: já jsem se dřív taky takhle ptal a teď už se spíš ptám... Proč ty houby jí mě? - tj. trošku jak píše JULYZ, žák a učitel :)))
Jinak z vlastní zkušenosti a ze zkušenosti okolí vím, že houby mohou i po mnoho let užívání neukázat svůj spirituální potenciál a ačkoliv filozofující a vědou se zabývající tendence se mi zdají být až univerzální pro houby, tak fakt hluboký psychedelický prožitek, který bych nazval spirituálním, jsem zažil až po cca 3-4 letech poměrně pravidelného uživání hub. Z mých spolumykologů se tohle stalo jen asi dvoum nebo třem, ostatní nikdy nepronikli za závoj vlnící se podlahy, zostřených hran úhlů, rozjíždějících se rovnoběžek a záchvatů smíchu. V současnosti z naší původní docela početné bandy užívají občas (jednou, dvakrát do roka) jen asi 2 lidé, ostatní se poctivě věnují alkoholu a cigaretám, myslím, že většina ani nekouří konopí...
Co mi dávají houby a proč je jím? Úžasně hluboké propojení přinášející pocitové i mentální splynutí s moudrostí a vědomím starým jako vesmír sám, možnost na vlastní kůži prožít zrod, rozvoj a zánik celého vesmíru, cítit propojení jednotlivých vrstev Univerza, spojení hvězdných drah a mlhovin s rotací elektronů, trojitě stočený had vlnící se přes dvoušroubovici od prapočátku vědomí směrem k Božskému... a člověk, Člověk v lotosu sedící, se zářícími dlaněmi rozpaženými do široka... jednou rukou se drží drobné postavičky s velkou hlavou a druhou rukou, trochu rozpačitě, drží dlaň shrbeného lidoopa. Do toho všeho se promítají letmé záblesky paměti na malého kluka, batole, bolest, křik a smích a potom.. potom jen tichý plovoucí vor na oceánu za nímž zapadá obrovské nachové slunce...
Tak proto, protože je to jeden z nejnádhernějších příběhů, jaký si člověk může zažít :o)