• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    SONNY1344: jak je to ve skotsku s houbama treba v cervenci ?:D rostou tam taky?:) byl sem tam pres celej cervenec a zdalo se mi ze na severu - ulapool, dyrnes,turso,jon o grots, ze sem tam nasel naky,,, ale nebyl sem si jistej, ci to sou skutecne oni.))) mohli jimi byt ?:)
    SONNY1344
    SONNY1344 --- ---
    ve skotsku už se sbírá o 106, včera sever Borders - asi 200 kopinatek za hodinu, pastviny kolem silnice - ale objektivně jsou o dost slabší než bohemiky/arkany v čechách
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    Tak dnes jsem byl v praci v peci pod snezkou, rikal sem si ze projdu jen tak trochu louku a behem asi 10 min sem nasel asi 15 hub :)))

takze se da rict, ze v peci taky rostou ;)
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    A co Olomoucko, nemá náhodou někdo nějaký typ? Vím že je ještě brzy, ale loni to bylo úplně marný...
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    LETTADLO: tak ono minule sme byli taky u kamose na srubu - na krasny plani a kolem chalupy sme zjistili ze rostou jak blazni :-))) krkonose jsou asi se svym podnebim a teplotama atd idealni .)))
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    PSYCHOTOXIN: tak my sme byli letos na stohu a tam to je na hovno... neposekany...takze tam hledat je na nic... a jinak chodime svatak vetsinou cerna... tedka je jeste brzo, takze rostou pomerne vysoko, az tak nad tou druhou silnici... jinak pak jeste modra ve svataku a na konci hromovky :) zalezi jak moc se ti chce plazit se po kolenou,,, kdyz sme v patek hledali tak dopoledne sme nasli tak 150 na modry/cerny... spis ale niz... a odpoledne kdyz jeli kamosi tak asi tak 100 nasbirali za polovicni dobu a v polovine lidi na cerny nad druhou cestou no.)))

LETTADLO: no jelikoz sem z vrchlabi, tak sem linej jezdit kolem na misecky, ale tam na stadionu a u strelnice taky docela rostou, kdyz je 4kolka, tak tam taky vyrazime .)
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    PYROMANEK: Neporadil bys mi přesnější lokaci ve špindlu ? Zkoušel jsem tam už druhym rokem hledat ale marně , dostal jsem doporučení na stoh ale nic,zkoušel jsem i medvědín ale taky nic ..je to tam hlavně všude obrovský a nevim jestli hledat mezi těma metlicema až nahoře po vyjetí lanovkou,nebo prostě zkoušet vyjít pěšky nahoru a dívat se podél cest ..no míst je spousta,jen vědět čeho se držet :D :D Jinak každoročně chodíme do českýho ráje na Bohemiky ale to je les,mraky hub a ůplně jinej terén ..
    XLOBOX
    XLOBOX --- ---
    daj se najíti v lesech kolem prahy? nebo je nutný dělat tripy někam na hory? ve sbíraní sem nováček.. dík :)
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    spindleruv mlyn :-) no letos rostou diky teplymu leto pozdeji,,, v minulejch letech sme sbirali uz v pulce srpna, pred trutnovem a moravskou trebovou :-))) ale zatim jich moc neni :-)

a prasivky to nebyly, klasicky kopinatky
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    V patek kolem tak 150, tak sme je hned sezrali, celkem peknej vecer :-D
    DAREEN
    DAREEN --- ---
    jeste cas
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    SVATY: Hub jsou mraky :D
    SVATY
    SVATY --- ---
    Nic tak podobnýho sem snad ještě neviděl (pokud to teda houby nejsou) kdyby nebyly ty nohy tak bílý tak neváhám říct jo ale jinak všechny rysy fakt sedí.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    KAREN: Ano, hlavne ty nohy mi prijdou hodne svetly, az skoro prusvitny, a zdaleka ne tak tuhy jako u tech spravnych hub...
    KAREN
    KAREN --- ---
    REAP: .)
    mne ty od ELS prijdou takovy nejak moc krehky - nozicky nevypadaj tak pevny a na tu dylku bych si je predstavovala tlustsi a "houzevnatejsi", spodek lupinku mi taky pripada jak takovejten co se toho dotknes a drobi se to a tvar kloboucku tech nejmensich se mi tez nezda...
    jedovaty to asi urcite ne, spis nejedly
    REAP
    REAP --- ---
    KAREN: Už bych to fotil sušený a to postrádá význam. Vem fotku, co nafotila ESL, otevři fotokrám, označ klobouky a udělej je trochu temnější ;]]].
    Nicméně poměr velikosti klobouku a noh mi u všech plodnic přišel pro lysohlávky dost netypický, aspoň na základě vlastní zkušenosti s psych. houbami...
    Nevolnosti jsem se ani nebál, jsem nadšenej sběrač jedlejch druhů a pokud vím, jedovaté houby podobného vzhledu u nás nerostou (za opačnou informaci budu vděčný)... ]
    KAREN
    KAREN --- ---
    REAP: a mas fotku? ty od ELS moc nevypadaj... tak vlastne dobry, ze ti to nezadelalo na nejakou nevolnost;)
    REAP
    REAP --- ---
    ELS: Nalezeny houby vicemene identicke (ty me maji zpravidla tmavsi klobouky _ proto nechci tvrdit, ze jde nutne o stejnou houbu) jinde a u parezu, ale také Vyšehrad.
    Odzkoušeno 15 čerstvých, žádný efekt...
    KAPITAN_KOCOUR
    KAPITAN_KOCOUR --- ---
    zdravim všechny, nebyl by tu někdo z karlštejnska nebo tak? rád bych se na podzim někam vypravil, leč před pár lety sem nebyl úspěšnej a pak už se moc nesnažil, rád bych to letos pokoušel znova, pokud možno s někym zkušenym, kdo ví co a jak :-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    _BENNY: no vida, takhle si přikrmovat urinkou, to musí teda být. Ten materiál bude již velmi čistý :o)
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    _BENNY: Však rituální pití moči bylo dle dostupných informacî běžnou praxí "houbových" civilizací.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam