• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PALEONTOLOG: to je mimo jiné proto, že mnoho druhů rostlin funguje na okrajích a přechodových pásech dvou různých biotopů. U hub je to podobné, proto třeba rostou na okraji lesa... oni musí mít vybalancované podmínky a poměry různých plísní apod., které pro ně ve vyšších koncetracích mohou být zhoubné.
    DRFEFEDEBILL
    DRFEFEDEBILL --- ---
    Zná někdo nějakou lokalitu v okolí Mělníka-Neratovic, rád bych vyrazil, ale nevim kam....
    kdo by měl zájem o společný výlet a ví kam nechť napíše do pošty.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    Jihlavské hvozdy suchohřiby sem tam bedla babka holubinka.... bohemica zatím spí.;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BEZZLE: to je otázka, co rozumíme lesem, to bych radši ani nezačínal pitvat :)
    BEZZLE
    BEZZLE --- ---
    PALEONTOLOG: ja jen dodam, ze prave stinny okraje lesu maj lysohlavky opravdu v lasce. Je to pro ne daleko lepsi prostredi, nez samotny les.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MILUCH: tak on není les jako les, dynamika je složitá a záleží na spoustě věcech; taky jsem měl tuhle možnost vidět růst hub na okrajích proseku lesa a šlo to líp než urpostřed, až jsem si říkal, jestli nebude existovat nějaká analogie s rostlinami, které když jsou v úzkých, tak se snaží rychle vykvést a rozmnožit z posledních sil..
    já už se na lysny těším jako malé děcko, ani ne že bych je musel nutně jíst, ale prostě mi tadle houba dělá radost už když ji najdu :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    AYOS: já su vlastně skoro Jihlavák, ale ještě to tu moc neznám ,)
    BEZZLE
    BEZZLE --- ---
    Hi all, uz se taky chystáme na letosni sezonu.
    Potreboval bych poradit nejakou lokalitu v hradci kralove, nejsem mistni a za tu kratkou dobu co tu jsem tu to jeste tak uplne neznam.

Diky za tipy...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: jj, hlavně neházet pražáky s houbama do jednoho pytle :P
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: nebo si prazaci pockaj a dojedou si na vylet k jihlave a jsou na tom podobne ;))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MILUCH: asi v některých místech lesa ne, ale podle pozorování letošní houbařské sezóny je v lesích poměrně sucho
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    AYOS: no to byla odpověď na Tebe, ale byla míněná na yararu :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    AYOS: jj, ale tam fakt ještě nebudou, ještě nepřišel TEN déšť :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MAESTRO_007: Moravák se zasměje pražákům a zatím dál opravuje v klidu svůj harvester a brousí kosu, neb mu ve své podstatě stačí vyjet jednou za rok ,)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    demence a mystifikace...

par prazaku napise ze naslo 200 lysohlavek (kopinatek na louce) a moravak to pujde rozryvat do lesa.... pritom bohemicy porostou az za mesic
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    DARJEEL: klidně bych to přitvrdil na rocni RO
    YARARA
    YARARA --- ---
    zdravim, není tu někdo z olomouce, kdo by poradil ke najít a večer pak v případě úspěšného lovu zašel na čaj?!?!
    BUCI
    BUCI --- ---
    AGRICULTEUR: tak opravaa,kamos ted hlasil 200 za pul hodky:))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BUKIS: $188a, až pět let podmíněně woe... tak dostaneš aspoň na tejden banána.
    BUKIS
    BUKIS --- ---
    IMAGO: to víš že jo ... jen to zdlábni :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam