• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    FRIKUL
    FRIKUL --- ---
    myslel jsem si to.. díky za tip, už hnijou v kompostu.
    CHCANDA23
    CHCANDA23 --- ---
    DZIMI: jj tu myslim..
    DZIMI
    DZIMI --- ---
    CHCANDA23: kdyz prijizdis, tak louka vlevo tesne pred vjezdem do arealu? Nic - byla tam jen jedna pani na kole hledajici - a teeez bez uspechu ;o)
    CHCANDA23
    CHCANDA23 --- ---
    DZIMI: nene myslim louku u cesty kdyz tam jedes nic jo?
    SVATY
    SVATY --- ---
    FRIKUL: Sice nemám "oprávnění" ale můžu ti říct s jistotou že ne....
    HLEN
    HLEN --- ---
    FRIKUL: rekl bych ze ne .... trochu to pripomina arcany, ale z ty fotky se mi zda, ze to ma jinou barvu a nema to tu houbickovou pevnost (ty rozpadajici se klobouky) ....
    IRO
    IRO --- ---
    MILUCH: jo zašel bych v sobotu :-)
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    KORINKOWICZ: Co jsem měl tu zkušenost některá kopinatka zmodrá hodně,některá vůbec a jiná jen trošku,spíš bych u nich ale modrání viděl na výjimiku.Dalo by se to dle mě přičíst i velikosti houby a také kolísání obsahu aktivních látek více než u jiných psilocybe,nehádám se o tom že příčina může být ale i jinde.
    Sám jsem v oboru semilanceata nováčkem,letos jsem podruhé sbíral tyto luční krásky,co mě ale veeeeelmi nadchlo a potěšilo,že po usušení mají naprosto stejnou,pronikavou vůni jako bohemica a věřím že i arcany na tom budou stejně(tenhle buket bych poznal se zavázanýma očima nejpravděpodobněji,že určitě vždycky :D)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KORINKOWICZ: kopinatky jsem čerstvý zatím neviděl, ale teoreticky by měly mít psilocin ( http://lysohlavky.ezin.cz/ ), který je zodpovědný za zmodrání jako u dalších lysohlávek;
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    jestli máte pochybnosti kolem určení, rozhodně si zkuste, jestli vám houba zmodrá při poškození; tzn. když ji naříznu, zmáčknu a po několika hodinách zmodrá;

mě se tuhle v brně stalo, že jsem váhal, protože adeptky měly světlé výtrusnice, ale protože mi v celofánu od cigaret cestou brno-praha čítající 3 hodiny zmodraly, nemám s nima problém

btw. v brně něco málo, ale nic moc, koridor Útěchov - Soběšice ani rana, okolí Príglu už je na tom líp
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Certifikovaní poradci na nástěnce, dodatečně se omlouvám těm, na které jsme zapoměli, jmenovitě SVATY a BURAK. Všem úspěšným poradcům gratulujeme a těšíme se na pokračování vzájemné spolupráce. :)
    PERGL
    PERGL --- ---
    KAMAHL:slavonice, tam to znám
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    na Šumavě v okolí Kuklova nic (imo brzo a málo vlhka), ale je tam krásně :)

DARJEEL: skvělý! seznam certifikovaných, prosím, do záhlaví.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    v sobotu u jincu, overeny mista.. a jen par klobouku.. i kdyz je louka vlhka..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    HALÓ HALÓ

vzhledem k tomu, že se nám tu jako houby po dešti množí samozvaní "experti" na poznávání hub, rozhodla se mykologická společnost povolit houbové poradenství pouze certifikovaným mykologům a naopak nepřísně postihovat mykology necertifikované, kteří i přes svoji nepříliš velkou znalost reálií vesele radí druhým, které druhy hub požít.

Komentáře některých hanebíků, kteří nerozpoznají ani stejný druh (2 a 3 v tomto případě) a radí že 3 ano a 2 určitě ne, stejně jako rady dalších neznámých nebo méně známých id jsou důvodem zamezení další činosti necertifikovaným poradcům.

Po prvním kole certifikace nám vypluli první poradenští pracovníci mykologického týmu, kterými jsou vesměs staří harcovníci id AYOS, SHKRK, HLEN, BUCI, PSYCHOTOXIN a IRO. Úspěšným nově certifikovaným poradcům děkujeme za účast a rady, ostatní nedůrazně varujeme před požíváním žlutě zbarveného tropického ovoce, které jest odměnou za překotné a zbrklé stavění se do role expertů.
    Ačkoliv se toto může zdát jako zbytečný diktát, v kontextu smyslu auditka, jímž je primárně harm-reduction a zvyšování informovanosti, se toto opatření jeví jako více než smysluplné, neboť vede k zachování bezpečí všech uživatelů poradenských služeb.

Za všechny členy mykologického týmu děkuji za pozornost a všechny uživatele auditka tímto prosím o dodržování výše uvedených stanov

jsem s pozdravem

Darjeel
    FRIKUL
    FRIKUL --- ---
    Ahoj včera jsme byli lovit na Seči a podařilo se nám nalézt cca 200 "vlastenců". Hojně tam taky rostly tyhle houby, ale nejsem si jistej, jestli že se jedná o lysohlávky, tak jsem jich vzal jen pár na určení :)

DZIMI
    DZIMI --- ---
    CHCANDA23: u hvezdarny jako primo v arealu? V okoli nic...
    BPB
    BPB --- ---
    BPB: diky, jsem si to myslel... i když model 1 se mi zdal trochu jako "česká" :)
    CHCANDA23
    CHCANDA23 --- ---
    DZIMI: u hvezdarny nic jo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam