• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    SDN33
    SDN33 --- ---
    IXTREMIST: Neměl bys nějaké foto?
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    Neuvěřitelný nález místa v Ostravě. Na jednom fleku pohromadě Bohemica, Modrající a Moravia ... mám podezření že tam někdo umyslně infikoval půdu.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Velká Cena dneska tak kolem pětistovky.. :)

KULA
    KULA --- ---

Tak už je to zase tady? Náhodou někdo z Nera tu není?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Jihlava,neskutecny ....rostou tam snad uplne vsude,daly by se kosit kosou :) za 10 min cca 500 kousku a vic jsem nesbiral....
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BIGO: dik, usetrils mi cestu :-)

dneska Zebetin, par stovek hub a hromada sberacu :-) a taky vysirek, ktery jim nedaji pokoj a ryjou do nich. narazil jsem na starsiho typka, jak husti do ostatnich neco ve stylu "i tady rostou joo? fakt joo? ... chudaci lidi, kteri na vas budou muset pracovat a zivit vas" a jeste si myslel ze je vtipnej. jako kapitalista, kterej by musel zivit celou obec teda nevypadal, spis jako takovy "obycejny clovek".
    BIGO
    BIGO --- ---
    Dneska sobesice cca 30 prtat na oblibenych mistech. Jeste to ten tyden chce.
    ZELY
    ZELY --- ---
    Včerejší procházka v okolí Tišnova. cca 80ks.

DSC_1237.jpg (3163525 B)
    ZELY
    ZELY --- ---
    Cau. Nevite co by to mohlo být?

DSC_1238.jpg (2623295 B)
    YAVO
    YAVO --- ---
    JIMYHILL: já jsem pro změnu prospal půl volného dne, takže taky nic :-D ...ale venku je hezky, musí tu být :))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    GLOBALISTA: vyfiltruj si tu starší diskusi ohledně vlhkosti a vlivu humidity na "zbarvení" klobouků.
    BPB
    BPB --- ---
    HLEN: takhle jsem si to myslel..ale jist jsem si nebyl.diky ! :)
    ..btw: v tom případě Moravica je fakt nádherná houba..a vypadaj i dost velky ty kloboučky... kolik se tak používá kousků na "dekoraci" ? :))))
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    HLEN: co je to za lysohlávku určit neumím... ale i v rámci jednoho trsu se dost lišily... po krajích malé krémové kulaťounké a čím víc do středu, tím hnědší a otevřenější... v noci mrznulo, třeba to taky může mít vliv
    přikládám ještě jednu fotku... vzadu v pouzdře ten první trs... na frisbeečku všechny, co rostly okolo

JIMYHILL
    JIMYHILL --- ---
    YAVO: já jsem zatím díky nemoci nikam nevyrazil,ale aby to nebylo jako před několika lety...prostě kopinatky nerostly...
    ale počasí je zatim fajn,tak neházejme flintu do žita :-)
    HLEN
    HLEN --- ---
    BPB: no vsak ty z moji fotky a ty globalistovi jsou jiny druhy.... nam oji fotce psilocybe cyanescens (lys. modrajici) a na globalistove je videt imo ta moravica ....
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    BPB: ano vypadaji pokazde jinak... ale jak se snima jednou spratelis tak je vzdycky poznas...

me se libi jejich smysl pro humor.... stojis na miste kde najde dve houby... a za 10 minut na to samem miste jich najdes treba 100.... ony si snama hrajou :)
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    BPB: Tipuju Bohemicu nebo Moravicu,jsou si dost podobné ..
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    YAVO: to si myslím že je pravda, čím vlhčí prostředí, tím jsou klobouci imho tmavší a plošší, někdy až do té míry, že jsou naruby. když je sucho, jsou naopak bledé a svěšené. ale ruku do ohně bych za to nedal.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Znáte nějaký konkrétní místa na Křivoklátsku? Slyšel jsem že tam rostou.
    YAVO
    YAVO --- ---
    BPB: k tomuhle mám svojí vlastní teorii a to sice, že ty tmavší vyrůstaly ve vlhčíh lokalitách,... ale nikdy jsem to negůglil :))
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    GROE: tak tos byl na ty samy co my pred 14 dny...nalez par klobouku a v yvsoky trave to fakt nejde..lempl jeden, proc to neseka? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam