• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    ISHY
    ISHY --- ---
    Už to přišlo :) Jsme v kruhu...
    IRO
    IRO --- ---
    no sice ti barbaři možná naruší podhoubí, ale kolik spór roznesou ;) houby nejsou blbé a samy se postarají o to, kde chtějí růst :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    MAESTRO_007: mnohem vic zalezi na tom, jestli podhoubi zakryla, aby nevyschlo
    BPB
    BPB --- ---
    PRASTAMAN: co na to říct :) znam zas místo v Orlickejch..kdybys měl zájem .) ..jen jsem tam byl tedle vikend a bohužel letos nějak vynechali :(
    KAREN
    KAREN --- ---
    HLEN: staci i prstama/nehtama) MAESTRO_007: jinak debata ohledne toho, zda vytrhavat podhoubi nebo houbu odrezavat probehla uz xkrat tady [ Houbaření - galerie, recepty, lokality ] a ukazalo se, ze to zdaleka neni tak jednoznacny;) a nejsem si teda jista, jestli by lysohlavky mely bejt nejakou specialni kategorii v tomhle ohledu...

tehdy jsem lehce konzultovala strycka Google, kdyby mel nekdo zajem - viz napr. [ KAREN @ Houbaření - galerie, recepty, lokality ] a dalsi prispevky tam na toto tema;)
    ISHY
    ISHY --- ---
    Jsem zvědav jestli to příjde :)
    HLEN
    HLEN --- ---
    MAESTRO_007: taky nechapu ...kazdej normalni houbar si vezme nozik nebo nuzky
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    MEA: vsechno jsou to lysohlavky.... ale trhejte to prosimte trochu normalne (uriznout / ucvaknout u spodku nohy)... u nektrych jde videt vytrhly kus podhoubi..... a to se fakt nedela :(
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    MENGE_TENGE: dvě hodinky to nebude problém, kdyby to tam mělo ležet celý den, tak už možná ... můj tip je kombinace seřízlé petky v ruce a krabice od bot v batohu ;)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    MEA: bingo
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    PRASTAMAN
    PRASTAMAN --- ---
    ja se teda chystam, ale po zlejch zkusenostech kdy mi clovek prisahal ze tam nikdy nikoho neprivede a nasledne sem ho potkal s asi dalsima 5 lidma na fleku kterej sem mu ukazal ...
    BPB
    BPB --- ---
    rád bych se zeptal..nechystáte se někdo ještě vyrazit na sběr ? z Prahy nebo okolí do +-100km ? rád bych se přidal.. nejlépe ČT, PÁ? díky :)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Je zde nějaké forum, kam bych mohl posílat na identifikaci houby nelysohlávky?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    tak na biolib.cz jsou dobré popisy morfologie,
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    BPB: Spis ceska. Tajemne jsou vic do sediva a mivaj kratsi nohu. Teda alespon podle toho, jake jsem zatim potkal. Pokud je sucho, tak by taky mely vypadat jinak. Radeji at poradi nekdo zkusenejsi :)
    HLEN
    HLEN --- ---
    KOSZLIK: protoze jsi desnej vsezravec ;)) .... ja bych to rozhodne nikomu nedoporucil ...
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    HLEN: teda pamatuju jak sem zral i nejaky plesnivy a taky fungovaly :D jen pozor na jatra!
    HLEN
    HLEN --- ---
    MENGE_TENGE: ja teda vzdy pouzivam osvedcenou metou s krabici od bot, ale pokud jsi to fakt mel spis otevreny a po doneseni do tepla jsi to hned dal susit (a nepozoroval znamky plisne!!!), tak by to melo byt v poho ...ale bacha s tim plesnivenim, pac plesniva houba fakt nebude nic moc zdraveho .... taky teda zalezi asi kolik jsi do toho nacpal.... jestli to byla narvana taska, tak bych se bal ....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam