• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    DARJEEL: nechtěl jsem být znalci opravován, že se jedná o houby lupenité. Jinak jak říkáš :-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DACUBE: hřiby z Chříbů :o)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Mykologická společnost, detašované pracoviště Žďár hlásí, že rostou!
    A to i tzv. 2v1 s václavkami. Aby houbař neměl moc práce:

https://picasaweb.google.com/115551517855988543399/111106VyletMykologickeSpolecnostiCernyLes?authkey=Gv1sRgCKbuys6d3NDQZw#
    HLEN
    HLEN --- ---
    DARJEEL: houbovy med nalitej do vyvyaru z cerstveho zazvoru muzu doporucit .... krasne to prohreje a zrychli nastup tripu .... fakt skvela kombinace
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    DARJEEL: Pravidleně sním 1x granátové jablko a ovocný salát (mango, jahody, banán, hrozny, kiwi). Před i po výletě.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    _BENNY: já nevím, ten zázvor taky nemám vyzkoušený, napadlo mě ještě třeba nějaké indické koření nebo prostě něco co nastartuje trávení, hořčiny atd. nevím no, v tomhle je asi třeba ještě experimentovat.

Mimochodem, máte někdo nějaká oblíbené jídlo, které si vaříte (nebo již máte připravené a rovnou jíte) po "návratu"?
    HLEN
    HLEN --- ---
    PSYCHOTOXIN: jojo modrajici .... jsou dost masivni ...staci takovejch 10-15 kusu na prumerny trip ....

KAPITAN_KOCOUR: spis tuha odolna, jako i zbytek houby ....
    KAPITAN_KOCOUR
    KAPITAN_KOCOUR --- ---
    můžu se zeptat na tuhost nohy? je noha tuhá, plná, nebo se při zmáčknutí s lehkostí drtí do placky?
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    houby z Chřibů

PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    HLEN: to jsou modrající ? Každopádně veliké houby celkem,ne ?
    HLEN
    HLEN --- ---
    EXCITE: pobliz potoku v listnatych lesech, mezi tlejicim drevem listnatych stromu, v oblastech nesmi byt mech ....nic osobniho, ale presnou lokalitu si nechame s KOSZLIKEM pro sebe .... rocne tam na velmi malinkatem prostoru (par desitek metru ctv.) na tri navstevy tak 100-200 kusu maximalne

ale kdo hleda najde ...urcite jsou i jine lokality pobliz prahy ...

EXCITE
    EXCITE --- ---
    HLEN: tak kde? :)

Nebo jaka je vubec typicka skladba lesa,kde rostou lesni druhy?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DARJEEL: jo, cerstvy houby (bez vareni oralne) + pivo mam taky osvedcene :) zazvor/kren jsem nezkousel, za pokus to stoji. je mi jasne ze s harmalou je treba vyrazne upravit davkovani, coz je ale taky duvod, proc jsem ji zminil. obecne vseho moc neni dobre, i hub :-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KULHY: V tom jak kdo dávkuje mohou být opravdu prospastné rozdíly :o) Kdo je v houbách od mala kovanej, tak ví jak moc a správně se dá naložit.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    _BENNY: jj s harmalou to bude změna, můžeš pak sedět na záchodě a na klíně mít kýbl.
    Já to co psala Karen pochopil tak, že se do toho čaje dá přidat nějaký tonikum třeba zázvor (nevím, nezkoušel jsem) nebo si třeba dát po nějaké době na špičku nože křenu... nevím, nemám ozkoušené, jen vím, že nám výborně fungovalo pivo napůl, když jsme je třeba požívali čerstvé v terénu. Hořčiny zahladily hrany a ty bublinky umožnily po nějaké době si říhnout, což jsem vždy během houbování považoval za pozitivní znak, který výrazně pomůže žaludku... podle mě se v žaludku akorát nahromadí nějaký plyny, který tam tlačí, a je třeba je dostat ven :)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    WREES:ja byl taky v patek,privezl jsem jich kybl,hned nad benzinkou uplnej zacatek toho lesa...to je slusny mistecko :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MEA: já byl v soběšicích na lysny cca ten měsíc zpátky a nepotkal bližší houby než strmělku/límcovku, byly v trsu, mladé klobouky a nerozpoznal jsem je co to teda je :)
    NEUROKMOTR
    NEUROKMOTR --- ---
    PSYCHOTOXIN: jasan mate pravdu, pudou do prdele..diky!
    HLEN
    HLEN --- ---
    PSYCHOTOXIN: taky se mi nezdaji ...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KULHY: jj, poradam, a jeste k tomu vsemu sam pro sebe, takovej jsem ja
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam