• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    PSYCHOTOXIN: kropenatce si můžeš splést když náhodou narazíš na tyhle....s necim jinym si to člověk těžko splete....

PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    Podle mě jsou 1-3 Kopinatky i když s těmi se v reálu letos teprve seznamuji ...4 a 6 by mohly být taky starší kusy kopinatek ale i nemusí být...vím jak vypadají bohemiky když už jim je nějaký ten den,nebo jsou jen na tmavém místě,deformované pod listím nebo vysušené,to vše hraje roli ...a konečně číslo 5 bych čistě tipnul že by mohl být nějaký kropenatec ale nepřidávám tomu nijakou váhu ..
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
    http://imageshack.us/photo/my-images/444/dscn14152.jpg/
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    a koukám že mě tu někdo promazal :( všechny moje příspěvky jsou pryč??? důvod?
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    ATROPYN: no jestli měli jenom jinou barvu tak to bylo vlhkostí....
    ATROPYN
    ATROPYN --- ---
    LETTADLO: děkuju, pod kloboukem byly myslim šedé a po utrhnutí lehounce zmodraly, to jo...a ty do šeda rostly hned vedle, tak mi přišlo, jako by to byly ty samé jen už hodně staré..ale asi ne

LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    ATROPYN: ty který nejsou tmavý pod kloboukem tak rovnou vyhoď...a dle mého názoru jsou Lysohlávky ty s těma žlutýma kloboukama...třeba z pravý strany tý fotky bych řekl že to jsou Bohemiky...otázka zní jakou barvu maj pod kloboukem a jestli jsou alespoň maličko namodralé nohy....
    ATROPYN
    ATROPYN --- ---
    o víkendu u vimperka, všechno na loukách..ta zahnutá s tlustou nohou a ty do šeda nahoře jsou ale omyl..ostatní jsou ne?

LESH
    LESH --- ---
    LETTADLO: určitě sušené!
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    JUSTIF: ne
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    KAREN: myslel jsem si to.. ty vlevo mi vzdalene pripominaly nejaky bohemiky co jsme sbirali pred tejdnem a ty vpravo zas kopinatky..
    KAREN
    KAREN --- ---
    JUSTIF: rozhodne ne
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    co? asi spíš ne, ne?

DEATHKA
    DEATHKA --- ---
    PSYCHOTOXIN: to roste na jinejch mistech a v jinou dobu.
    PSYCHOTOXIN: já se jen snazil vysvetlit, ze paranoia typu "snis kus neznamy houby a muzes umrit" není na miste.
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    DEATHKA:
    Pár nádherně jedovatých čepičatek,které by si podle mě mohl někdo splést s naší českou psilocybe...

Galerina marginata, Галерина окаймленная
    http://www.toadstool.ru/spisok-rodov/galerina/galerina-marginata/
    http://www.poisoncentre.be/IMG/jpg/galerina_marginata_1-2.jpg
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    DEATHKA: Já sem tu helmovku dával kvůli ředkvičkové vůni o které tu darjeel psal jako svýho kandidáta :D Pojem "podobná lysohlávce" je hodně proměnlivý asi podle toho,kolik lidí se je pokouší hledat.Co jsem tedy viděl některé houby se jí vážně nepodobají a i kdyby se dotyčný neotrávil k smrti,je dle mě dostatek pádných důvodů proč zbytečně nevstřebávat do těla toxiny poškozující organismus,nehledě na to že to je asi pravý opak smyslu klubu ..
    Myslim to dobře :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DEATHKA: nevím jak to máš s citlivostí na psilocybe, ale s tou jedovatostí "zelené" nemáš pravdu, je to 0,75g čerstvé houby na kilogram hmotnosti (wiki), ale ani to nepoukazuje na fakt, že by strkání neznámých hub do pusy (a jiných věcí co leží na zemi) nebyl risk se zdravím..
    já myslím, že srovnání, že jsi měl víc štěstí než rozumu, je přilehávé
    DEATHKA
    DEATHKA --- ---
    PALEONTOLOG: no vzhledem k faktu, ze i te nejjedovatejsi mochomurky zelene je smrtelna davka priblizne 1g na kg zive vahy cloveka a lysohlavku cejtis(nebo aspon ja:)) asi tak pri setinovym mnozstvi, tak si nemyslim, ze by to byl nejaky extra prehnany hazard..
    ATREY
    ATREY --- ---
    Doporucoval bych zacatecnikum prozkoumat mikroskopem vytrusy, nebo pomerne jednoduchou chemickou analyzu, jestli tam ten psylocibin je. Po ty analyze se podivam, nekde bych to mel mit popsany. Bylo to ve vydany knizce u nas o pestovani.
    Radsi trosku vic prace, nez se otravit.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    prašťenej, sem myslel že si mařka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam