• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    ATREY
    ATREY --- ---
    LETTADLO: Penta-chem

MORRELLI: Ne, protoze mi to az moc pripomina sireni toxikomanie.
    HUGO9372
    HUGO9372 --- ---
    LETTADLO: Čau kdy dostanu nějaký tvoje vzorky dědku ???
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    ATREY: řekni mi kde seženeš, dimetylaminobenzaldehyd....
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ATREY: ta extrakce mi pripadne zajimavejsi ;)
    ATREY
    ATREY --- ---
    Test na psylociny:

P1030623.JPG (1041937 B)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Lysohlávky mají pomoci v boji proti rakovině – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/koktejl/107176-lysohlavky-maji-pomoci-v-boji-proti-rakovine.html
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Lysohlávky mohou dlouhodobě obohacovat duši člověka – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/zdravi/144622-lysohlavky-mohou-dlouhodobe-obohacovat-dusi-cloveka.html
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    SDN33: doporučuju ti příšte vyrazit s někym kdo ti poradí... třeba já když jsem letos zkontroloval košíky svým kamarádům kteří mají už zkušeností víc než dost tak stejně tam každej měl minimálně 1 houbu co tam nepatřila.... a já ještě před 4-5 lety běhal s každou houbou a taky se ptal ;)....
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    kdyby měl někdo připomínky k nástěnce tak pošta ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    musíme počkat na déšť mr. Wittorf, jinak myslím moc neporostou, ani tu na vysočině, kde více prší a jsou každé ráno mlhy není moc vlhký les. Ale aspoň teploty jsou pro skřítky optimální. Ale kdyby třeba zapršelo, tak bych klidně šel, i bych měl (konečně) čas vyrazit do lesa na dýl než na hodinu na dvě.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    WITTORF: No zvhledem k tomu, že od té doby nechcalo, tak to asi se suchem bude stejný, chce to hledat vlhký místa no... známí co tam byli včera reportovali, že si každej odnesl tak tisícovku..
    ONDRA_PATA: jo jasně, chápu.. taky nechávám některý houby v zemi, protože si nejsem jistej, ikdyž to psilocybe asi jsou...:)
    WITTORF
    WITTORF --- ---
    ZDRAVIM :) Nechystá se mykologická společnost nebo někdo z Brna na výlet? ideálně čtvrtek, pátek...když máme to volno. 14dnů zpět bylo v útěchově dost sucho tak nevím jestli se to tam stihlo srovnat...a rád bych si s někým prohloubil znalosti lesních darů...
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    KAREN:
    SDN33:
    už tak dva roky koukám na fotky, čtu popisy, dneska tady jsem si projel hodně fotek a prostě zjišťuju, že jsem jich loni v lese dost nechal, protože jsem si byl skoro jistej, že to ony nejsou. a ony byly :) přecijen teorie a praxe je v tomhle případě hodně velkej rozdíl. a můžu tedy s klidem říct, že rostou (ikdyž určitě míň než jinde) i v klánovickym lese na kraji prahy ;)
    nicméně o víkendu beru foťák, tak pak nahodim nějakou ukázku, když se zadaří
    KAREN
    KAREN --- ---
    ONDRA_PATA: tvar klobouku a celkovej tvar houby [aspon jak mi to z tyhle fotky prijde, treba to z pohledu shora vypada uplne jinak;)] , celkova konzistence (tuhost), vzhled lupenu (tvarovani, barva)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    ONDRA_PATA: vzhledem k tomu, že sami mykologové mají problém určit, kolik že těch druhů psilocybe vlastně je; které jsou všechny aspoň nějak aktivní a které ne; a jaký se tu daj teoreticky najít; předpokládám, že se něco takavýho asi neexistuje.... si prostě vem nějaký fotky a máš to... ale rád se nechám vyvést z omylu :))
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    existuje nějakej atlas jen psychedelickejch hub, co by si člověk takhle mohl vzít s sebou do přírody, aby mohl hned na místě zjistit, jestli sebrat?
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    KAREN: ta v pravo proč? kvůli noze?
    KAREN
    KAREN --- ---
    SKOROLEGAL: spravne)
    SKOROLEGAL
    SKOROLEGAL --- ---
    z těchhle dvou asi ani jedna neni kouzelna, co?

ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    sakra potřebuju někdy vyrazit se zkušenym houbařem, moje celoživotní zkušenosti s hřibama mi jsou k lejnu :)
    spoustu hub jsem přešel, že to nejsou ony, ale jak koukám na ty vaše fotky, tak jsem je tam blbec nechal. zatim samá teorie z obrázků a konzum sušených, ale sám si nejsem jistej, jestli fakt trhám to co mám. ikdyž mi přijde, že se tolik splést nedá, pokud se člověk drží pokynů, stejně...
    a teď jsem byl na šumavě, na benzince jsem vylezl na cígo, udělám pár kroků na trávu a bum, hned se jich na mě 8 usmívalo.
    jsem si skoro jistej, že to jsou ony. už mi ale vyschly a nemůžu tedy podat čerstvou fotku na dotaz. o víkendu jsem u ondřejova, zná to tam někdo? skalice, hradec, voděrady... půjdu to zkusit a budu fotit asi rovnou, sbírat odděleně a pak se zeptám. už chci mít taky ten skill a experience damn! :)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    MILUCH: ja myslim,že čim déle uleželej med tím je silnější.....
    IRO
    IRO --- ---
    MILUCH: kámo, tak na ten med mám klasický recept a to ten, že ty houby se usuší a pak pomelou nejlíp na prach a zalejou medem. je to dobré v tom, že do malého objemu medu můžeš narvat hodně hub a i malá lžička má efekt.. :) můžeš to jíst klidně hned. čím dýl to tam je, tím je té účinné látky podle mě víc v tom medu, prostě se to víc vyluhuje. houby jsem zatím nespinoval. jen jednou jsme dali přes 5 g sušených kubánek na 24 hodin do pyramidy a zharmonizovala je tak, že pak skoro nemakaly.. :) spinované víno je ovšem jiná liga, ale to sem nepatří :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam