• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    BUCI
    BUCI --- ---
    LETTADLO: dobrá práce,o)napadá mě ještě tam dát víc fotek od každýho druhu aby tam bylo možno porovnávat našlé houby z více fotkama pokud možno.....
    BUCI
    BUCI --- ---
    PINK: od kuď jsi?
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    AMINETA: Zmodrání je správné,podle mě arcana(nahoře) vs bohemica (dole) ta vůně je dost podobná u všech druhů ..když je sucho,kloboučky zblednou až doběla ..místy by ale aspoň na některých kouscích mělo být nalezitelné modrání ..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    v jundrově se mi zdá letos prázdno, ale neprolezl jsem ho celej :-P
    SKOROLEGAL
    SKOROLEGAL --- ---
    SDN33: Pravdu díš, dnes natrháno cca 200 kousků o dvě zastávky dále ;)
    btw...co jsou to za druh nevíte někdo?

MAGORBOB
    MAGORBOB --- ---
    cau nevite kam bych mohl jit v okoli prahy?
    AMINETA
    AMINETA --- ---
    Mili, posilam link na fotoreport z vyletu do Zdarskych lesu na overenou lokalitu. Druhy den jsme sbirali najisto, neb jsme meli kamaradky poradkyne v brisku, s varkou z prvniho dne ale prosim o pomoc. Nasli jsme dva druhy, jeden svetly jako bila kava a taky bezovo-zluty pod kloboukem, nicmene doma zmodraly jako roquefort- na klobouccich. Druhy tmavsi, modry pod kloboukem,trochu mekci, nez ty prvni, s temi jsme si jistejsi, na obrazcich 17 a 18 je to ta horni rada. Spore print u tech svetlych se nepovedl, asi byly vyschlejsi (tmavsi ho mely tmavej, ale o zabarveni jsme se trochu hadali:-). Podle vune tezko odhadovat, podle me docela podobna kouzelnym....
    Photo Album - Imgur
    http://imgur.com/a/NZA7I#16
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    to INK_FLO: no letos je to na Olomoucku úplně marné. Dlouhodobě hrozné sucho...
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    kolem Svatého kopečku nic moc....minulé týdny při procházkách, kdy jsme teda cíleně nehledali, ale šli kolem pár známých míst, tak bylo mrtvo. Minulý víkend v bělkovickém údolí nějakých cca 200 kusů nasbíraných různě podél cest, a přes týden 70 kusů kousek za ZOO...jako kdyby chtěl vyloženě někdo cíleně sbírat, tak to asi jde, ale kvůli suchu to chce hodně si všímat kolikrát hodně malých a osamocených míst, kde je oproti okolí zvýšená vlhkost (tzn. třeba chrastí u potůčků atd.)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Útěchov (lesní školka), velmi úrodné. Správný čas vyrazit. :) Nemáte někdo nějaké informace ze Žebětína? Posledně, co jsem tam byl, tak bylo pustoprázdno.
    SVATY
    SVATY --- ---
    PINK: To by mě teda zajímalo proč to tak hrozně spěchá

Jinak abych nebyl OT dneska sem byl na vysočině v okolí ždáru a musím teda bohužel říct nic moc takovejch 35 zaschlejch kousků asi za 45 min...
    PINK
    PINK --- ---
    Kdo semnou pojede na houby?Please nejsem znalec. Zn:spěchá, káru mám :D
    OTZ
    OTZ --- ---
    Rubriky - Magazín Legalizace
    http://www.magazin-legalizace.cz/cs/articles/?rubricId=20&magazineId=14#content

číslo 8, od str. 64 pár článků o houbičkách:)
    ATREY
    ATREY --- ---
    LETTADLO: Penta-chem

MORRELLI: Ne, protoze mi to az moc pripomina sireni toxikomanie.
    WITTORF
    WITTORF --- ---
    DARJEEL: souhlasím, déšť stále chybí a nějak to zatím nevypadá že by mělo sprchnout, ale co...výlet do lesa bude taky fain ...
    MRK_EF
    MRK_EF --- ---
    PSYCHOTOXIN: rikal nekdo něco ;]
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    GILRAEN: těžko říct, ty které jsem našel já byli určitě Arcány...
    GILRAEN
    GILRAEN --- ---
    LETTADLO: Aha, díky. A nevíš, co jsem teda mohla najít podle popisu? Foto bohužel nemám a už jsou sušený. Našli jsme tedy ještě maličký, tak to může být zkreslený. Tlustší bílý nožky na plísni, žlutohnědý lesklejší klobouček, zespoda tmavé a po zmáčknutí zmodrají. Lysiny jsou to určitě, ale jaké? :)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    GILRAEN: Loni jsem našel kousek od Českého Šternberka to je cca 15 km od Benešova se 4 člennou posádkou tak 500 kousků koncem Listopadu které rostli u potoka z popadaných stromů.... ale byli to Arcany...sbírali jsme je úplně zmrzlé a měli žlutomodrou barvu.....
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    šikulové!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam