• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    když by me to někdo naučil sbírat tenhle druh tak připouštím že bych se nebál...
    ruzne druhy Lysin krom Moravské mě naučili sbírat kamaradi, a spoléhám taky hodně na ověřená místa kde je záměna skoro nemožná, ale i víc druhu jsem našel a po nějakém čase zjistil že existuje něco jako očkování.... a jestli jsme tehdy s ID Mrke_F našli Límcovky tak nás napadlo maximálně je vyfotit.....

LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    PROCOP:myslel jsem že už to mám v merku víc než dost, tak ještě nemám a pořád se dozvídám nové věci.... díky!
    PROCOP
    PROCOP --- ---
    límcovka = lysohlávka
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    jakej srab? takovej že i kdyby psali že je nejedlá a každej by psal že ji měl tak bych se nenechal ukecat....lysohlávka je hodně ozkoušená a abych pravdu řekl o týhle houbě slyšim prvně že je taky na seznamu hledaných :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LETTADLO: dle atlasů poživatelná houba a zároveň dle atlasů je lysohlávka přinejmenším nejedlá, jakej srab nechápu
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    PALEONTOLOG: jsem na tohle srab :) ani mexico jsem neměl, z těch co u nas rostou tak všechny.... spíš mě lákaji nějaké extrakty z kaktusů....
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LETTADLO: tsyvoe :) já jedny doma z poslední houbové výápravy za lysničkami suším a půjdou do smaženice :) só gut
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    PALEONTOLOG: i kdybyste slíbili slony na nebi tak bych to nepožil :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---

límcovka, někdy mi přijde od pohledu halucinogennější než lysničky
    PROCOP
    PROCOP --- ---
    PROCOP
    PROCOP --- ---
    modravá
    PROCOP
    PROCOP --- ---
    SDN33: Vypadá jako límcovka nazelenalá
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    SDN33: přesně jedovatý ale ne lysna,

OOM:před pár lety jsem dával sem do auditka podobnou fotku....nikdo ovšem nepotvrdil ani nevyloučil že to je lysohlavka, škoda jen ze fotka nebyla kvalitnější.... a takový střelec nejsem abych to vyzkoušel.... tohle bohužel neplatí o ostatních co jsem se tu dočetl v poslední době.... netestujte dokud si nebudete uplně jistí!! a číst tu věty stylu: nevěděl jsem jestli jsou ty spravne tak jsem jich par kostnul.....
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Repast od jinud. Nesbíral jsem to, ale samotnýho mě to zajímá. Copak je tohle?
    ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
    http://imageshack.us/photo/my-images/715/dsc01738j.jpg/
    ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
    http://imageshack.us/photo/my-images/526/dsc01740hc.jpg/
    Jde o tu modrou barvu. Je to zvláštní. Vypadá to jedovatě, ale ne jak lysna.
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    nebyl jste nekdo posledni dobou na cinovci?
    BUCI
    BUCI --- ---
    souhlas s ID LETTADLO
    btw světlý spodky mi dycky udělají jasno stejně jako nafialovělí,o)

LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    AMINETA: nezlob se na mě ale tohle lysohlávky opravdu nejsou ;)

IRO
    IRO --- ---
    KAREN: joo tam jsme byli minulý pátek a rostou tam furt. těch 200 tam každý za chvíli nasbíral :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    nas mykologicky tym byl v nedeli na vychazce v Sobesicich a jen tak na cumendu jsme zalezli do zelenejsiho vlhciho mista (a rozverneho housti)... a par jsme jich posbirali, pry cca 200.) sucho je dost, tak to chce zabrousit do vlhcich zelenejsich mist)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    AMINETA: velmi dobrý příspěvek, děkuji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam