• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    BUCI
    BUCI --- ---
    LETTADLO: já jsem od Budějovic a co se to tu tyce je tu imho malo listnatých stromů tže i lesů nevim jestli je to tim že jsme tu v kopcích a proto je to tu samej jehličnan,proto už leta letoucí oblítávám louky,,,jediná změna co sem spozoroval na kopinatých je v velikosti,O lesních proto nemůžu nic moc říct
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    BUCI: taky mi přijde že v každym kraji jsou drobny rozdily vzhledovy a to jsem pozoroval hlavne u Lesnich... na Lucni jezdim malo pro legraci na lesní si letos asi vemu kosu :o)
    BUCI
    BUCI --- ---
    LETTADLO: blbě to vyznělo,myslel jsem to obecně pro všechny,jinak tydle tři věci jsem uved hlavně kvuli tomu že jsou neměné co se týče kopinatých poznám je po těch letech 100%,,,a houba co by tydle tři věci mělo dohromady v sobě jiná to sem snad nepozmal
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    BUCI: znám pravidla ale fotky klamou.... když to vidíš reál je to jiný než na fotce....díky temhle čerstvejm to z fotky vyčtu snadno díky tý barvě.... starší houby co jsou tmavší a nasáklý vodou z fotky nerozeznam....
    BUCI
    BUCI --- ---
    LETTADLO: jejich tam víc
    jinak co se týče základních znaků
    -malá ale výrazná špička na klobouku
    -tmavý pruh na spodku klobouku z vnější
    -tmavé,často fialové lupínky ze spod klobouku
    bbarva celí houby se mění podle vlhkosti je sucho je bíložlutá je mokro je tmavá,šedívá až černá
    BUCZEG:z hoven rostou často,,,
    BUCI
    BUCI --- ---
    BUCZEG: Ty stim špičatym kloboukem sou na 100% lysohlávky kopinaté
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    LIZZARD2012: s tou uprostřed si jsem tak jistej,že by klidne šla i do traviciho traktu ;)

a já viděl kropenatce který mi spíš připomínali něco mezi Arcanou a Cyanescens
    LIZZARD2012
    LIZZARD2012 --- ---
    LETTADLO: ja tam kopinatky vidim dve, jednu v levym hornim rohu - tu jsi oznacil, druha je v pravem dolnim rohu, druha z prava - tu jsi neoznacil ... hlavne kvuli barve klobouku, vsechno ostatni jsou sedivy kropenatci
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    zvýraznil jsem co si myslim že jsou kopinatky...

DSCF5849.JPG (996177 B)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    BUCZEG: určitej druh Holandsky lysohlavky neroste jinak....
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    BUCZEG: ja jo - na jihu jsou jich plny pastviny
    BUCZEG
    BUCZEG --- ---
    teď když na to koukám tak se mi to taky zdá,(levej horní roh a pravej spodní) jinak ani jedna.
    rostly ze suchejch ovčích lejn nebo v jejich blízkosti. kdežto kopinatky jsem nikdy růst z hoven neviděl.
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    BUCZEG: pár kopinatek tam určitě vidim!!!
    BUCZEG
    BUCZEG --- ---
    imho je kropenatec spíše toto
    nasbíraly jsme je minulej rok, v domění že jsou to kopinatky;)

DSCF5849.JPG (1819004 B)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    AMINETA: k ničemu nejsou
    LOLA4YOU
    LOLA4YOU --- ---
    jedovatý nejsou, ale stavy z toho mít nebudete žádný :((
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    fail , jedovatý nejsou , udělejte si smaženici , dobrou chuť...
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    to jsou takový ty šedivý co rostou snad celoročně a občas se pletou mezi kopinatky. já je vždycky nechával, tak doufám, že ne nadarmo..
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    kropenatcům odpovídá akorát tak barva lupenů. noha je moc světlá. klobouky divný, moc rýhovaný a málo lemovaný na okraji. místo nálezu pochybný.. o takovýhle houby bych asi ani nezavadil
    ale hodně štěstí, jestli je budete testovat :)
    AMINETA
    AMINETA --- ---
    YAVO: doufáme, že jo...byly pěkně u cesty. Ale jistí si nejsme, proto dávám sem:-)
    YAVO
    YAVO --- ---
    AMINETA: to jsou Kropenatce, že?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam