• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DAWYT: babička vadí, protože psychotický poruchy se často dědí ob generaci... :-)
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    ENGUMAZ: já se du poptat na některé info, které bych rád zařadil do DP a Tomáš Páleníček neměl čas. Jinak výběr dobrovolníků zajišťuje myslím právě ten Filip Tylš.
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    Proc to berete takhle oklikou a nezeptate se naprimo u zdroje? Tomas je uplne v pohode typek, fanda Skinny Puppy az za hrob..:)
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    DARJEEL: přespříští středu budu mluvit s Tylšem, co ho školí Páleníček a co mu pomáhá s toudlec studií. se ti optám =) mám pocit, že pro ty psychedelické neurokognitivní průlezky vybírají 20 lidí. minimálně z toho budeš mít príma obrázky vlastního mozku, skvělý dárek třeba pro mámu ke dni matek =)
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    MATTSKY: UF0UN: DARJEEL:dopadlo by to dobře, ale byla tam podmínka, jestli já nebo nikdo z rodiny do 2. generace(babička, dědeček) nemá nějakou duševní poruchu (což u nás v rodině máme:). Jinak stačilo napsat svojí emailovou adresu a tuším poštovní adresu a byl bych součástí výzkumu. Asi tam byly další kritéria, ale tohle bylo první na co se mě zeptal, chvíli jsem uvažoval, jestli se mám zeptat,ale pak mi svědomí nedalo a zeptal se jestli vadí babička, no vadí.Zapsat se asi tudíž mohl i někdo mimo LF. Na vzdělání asi také nezáleželo;) Jinak myslím, že lepší šanci se účastnit, měli ti, co neměli žádnou zkušenost s psilocybinem. Nicméně tam byla možnost jít i na keťák, který mě tenkrát nezajímal tak tam třeba nebudou takový přísný podmínky:)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DAWYT: já bych taky klidně šel dobrovolničit, dá se to domluvit? :)
    A mám vhodné "expertní" vzdělání k tomu, pokud je to polehčující okolnost ,)
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    DAWYT: jestli víš něco bližšího a je to otevřené i pro lidi mimo LF, tak bych se na přístroj pod vlivem klidně napojit nechal. Klidně i můžu slíbit dlouhodobou abstinenci v zájmu vědy!
    MATTSKY
    MATTSKY --- ---
    DAWYT: a jak to dopadlo? :) Já bych do toho tedy asi jít nechtěl, ale zajímaly by mě podmínky účasti výzkumu a vůbec něco bližšího, jestli víš.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    UF0UN: nepamatuji, ale jméno ti asi rád sdělí, pokud mu napíšeš email. Zajímal jsem se spíš jak se stát dobrovolnikem na testování:)
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    DAWYT: nepamatuješ si, kdo jim to vyrábí?
    A nějaký záznam té přednášky existuje?
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    MATTSKY: jo byl a ptal se. Říkal, že to je kvůli licencim. Že si to může a umí vyrobit, ale není to atestovany a tim pádem nemožné dělat jako výzkum. Jinak mě ta prednaska docela zklamala.
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    VYHULENY_UFO: tak Maria Sabina by tvé obavy nesdílela =)
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    AGRICULTEUR: protože chtějí poznat reakci na psilocybin, proto ho potřebují čistý. kryjí se tím před argumentací, že reakci způsobila jiná farmakologická proměnná než psilocybin. Znát co nejpřesněji reakce mozkových struktur je dobré ze 2 důvodů: 1) odhalují se tím neurologické koreláty vědomí a tím i více struktura vědomí a subjektivní zkušenosti. 2 ) v rámci současné legislativy a systému regulace vědy se předpřipravuje půda pro budoucí možné aplikace. neurofarmakologické studie jsou bezpečnostním předstupněm před jiným typem settingu (a taky záměru) s těmito látkami. takže buďme za to rádi =) každý sice reaguje individuálně, ale přece jen podobnosti mezi lidmi jsou (naštěstí =). Jinak tyto individuální reakce by výzkum měl také zachytit
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    AGRICULTEUR: Kvůli tomu, že sledují specifické reakce těla a mozku. Ne až tolik psychiku. Tudíž je nutné, aby byla látka bez příměsí a přesně nadávkovaná - jedine tak můžeš dělat objektivní výzkum.
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    A mate prosimvas nekdo predstavu, k cemu jako je ta cistota dobra? dyt se to prece odjakziva basti tak jak to roste v lese nebo na louce... a ucinkuje to podle me vyborne.
    ne fakt me to zajima k cemu jako cistota, moc si to nedovedu predstavit krome toho, ze nekdo do svyho vyzkumu bude moct napsat dali sme presne tolik a tolik toho a toho a delo se toto... neni to trochu nesmyslny, tendle pokus o objektivitu, dyz to stejne narves subjektu, kterej na to bude reagovat vzdy individualne????
    stoji to za ty kese???
    jo jo odpovim si sam, jinak by to nebyla veda...
    dejte mi prosim nekdo jinou odpoved
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    UF0UN: jenže ta extrakce bude pro požadovanou medicinal grade čistotu imho taky docela drahá, se soxletem na koleni z toho dostaneš tak 25-50% max.
    Ale asi furt levnější tahat materiál z lesa než syntetizovat z nějakých aminokyselin nebo z čeho to vyrábějí...
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    MATTSKY: hele 10 g industrial grade 4-AcO-dmt stojí 2800 euro, a to je MNOHEM jednodušší na výrobu, než psilocybin. Ona není prdel to syntetizovat.
    Taky mohli nahnat patnáct studentů k sloupcovým chromatografům a extrahovat ten 3-PO z přírody :D
    MATTSKY
    MATTSKY --- ---
    Byl z vás vloni někdo na Páleníčkovi v NODu, když vyprávěl, že se tohle chystá? Zapomněl jsem tu sumu, co stál ten "medicinal grade" psilocybin. To byl dobrej úlet. Tušim že deset g asi přes mega nebo tak něco...
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    VYHULENY_UFO: si doneseš vlastní materiál...
    IRO
    IRO --- ---
    LEOZ: uffff.... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam