• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    HONZAK89: si trochu počti v diskuzi 16.9.2013
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    čau, přemýšlím o každoročním výletu do okolí Teplic, může mi dát někdo pozitivní echo, myslim že je to zbytečný ale jen tak pro uklidnění, mám to pěknej kus cesty a nechci ject uplně nadarmo. Díky.
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    KOCOURR: sice neznam duvod proc ale zkusenosti radi tohle....
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    LETTADLO: no to sem se chtěl zeptat jaký jsou názory na to, jestli je pro podhoubý lepší vytrhnout houbu celou nebo ji nad zemí uštípnout. Pokud to u lysohlávek funguje stejně jako u "normálních" hub, tak by měla bejt lepší metoda vytrhnout celou houbu i s kořenem/částí podhoubí, díky vzniklé díře sice hrozí riziko vysychání podhoubí (spíš u větších hub než u těch co se tu řeší), ale zároveň nehrozí to, že se ze zbytku odumírající hnijící nožičky rozšíří hniloba na větší část podhoubí.

Jsem si vědom toho, že se ohledně tohohle vyskytují dost protichůdné informace, co myslíte vy ostatní?
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    Sorry jsem tu nováček na nyxu a ještě v tom tady úplně nechodim :)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    jedna moralisticka ode mě

spis na poštu tohle příště! :) z tohodle se nikdo nic nedovi....a tato diskuze patří k odborným vzdělávacím informacím o okolnostech spojenych s uzivanim sběrem atd...
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    SALAM23: odkud jsi bejku? nechceš mě vzít o víkendu sebou? Klidně bych hodil něco na benál. Já se chystám o víkendu vyrazit ale neznám žádný místa páč jsem se do Humpolce přestěhoval tenhle rok a bojim se že budu celej víkend lítat po loukách a po lesích jak kokot a bez výsledku :/ vím že málokdo chce prozradit svá místa ale já bych ti byl moc vděčen. A věř že hubu držet umim ;)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    TAVRIN: poradim zacit s nekym kdo je zna a kazdou houbu prinest a ukazat nebo ho pak nechat je probrat...

po letech jsem naucil jednoho kamose uz se ani neohybat k jinym houbam, kuli prozkoumání... fakt jit s nekym na blind do lesa kdo je nezna stejne jako je neznate vy je dle myho zbytecny protoze jak jsem poznal za ty roky...lysohlavky rostou na miste kde maj podhoubi a ruzně se stehuji rok od rok, jen o par metru sem a za dva roky jsou zase zpatky....

misto ktere je lidskou rukou zničený lysohlávku už nedá.... krásnej příklad přijel jsem na místo přes které se prohnal uragán....vše popadaný...to by nebylo nic tak hroznyho, jenže najela těžká technika na odklízení a protože to místo vedlo podel takový pěšiny tak to bylo uplne rozryty a rozježdeny a uz tam nema cenu jezdit minimalne nekolik let nez se podhoubi co tam zbylo rozroste a obnovi... proto si uvědomte že když ty houby rvete ze země cely...okradate sebe i ostatni o houby v pristim tydnu mozna i v pristim roce.... vsem klidnej a vysmatej podzim a počkejte až uschnou ;)
    TAVRIN
    TAVRIN --- ---
    škoda, tak zítra lépe. děkuju..
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    TAVRIN: ne
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    LETTADLO: jsem na tom podobne - ale na mejch mistech jsou zatim jen takovy sirky,mi bylo lito je brat,ale o vikendu jedu s hrabema,pac to co je letos jsem nezazil,na konci zari nasbirat igelitku sam je docela ulet
    TAVRIN
    TAVRIN --- ---
    znalci, našel jsem lysohlávky?

LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    EDEN: neřekl bych ty stim světlym spodkem urcite ne... a s tmavym jsou podobny ale udelej jeste nakou fotku nejlip cely houby shora ze spoda a at ma celou nohu...ale rekl bych ze spis asi ne jak na to koukam...
    EDEN
    EDEN --- ---
    mame radost?

LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    O víkendu vyrážim!!!
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    SKORZ: obr. cislo 18 bohemky - 21 bych videl na kopinatky,ale je to blbe vyfoceny,celkove myslim ze tech kopinatek je vic nez na foto 21 - ale ruku do ohne za to nedam
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    kdo si myslí že houby začínaj tak začli uz dávno........ letos myslim že příjde sníh brzy...
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    SKORZ: mas tam kopinatky i bohemky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam