• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    GUMIDEK30: gumídku já znám louku u soběslavi resp. Dráchova je to tam super ale kopinatky no :) hodim dyžtak info
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    pěkně prosím, nenavedl by mě někdo na nějakou lokalitu v českých budějkách, nebo v blízkém okolí?
    děkuji pěkně
    LOGO
    LOGO --- ---
    PEPENKA: to nejsou. cerstvy lysny nemaj takhle strapaty ty okraje klobouku.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    KILLERD2D: nejprovarenejsi misto - navic to tam ani nejak moc nikdy nerostlo,neco tam vzdycky najdes ale bida
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    Myslím, že jsou to ony, co říkáte? Jinak mám pár otázek - našla jsem je v koňských lejnech, ne úplně čerstvých, ale ani ne úplně zaschlých. Nejedná se tedy spíš o některý z druhu hnojníků? Pokud ne, požili byste je? :) Ale asi nebudu cíťa... :D

KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    to je jasný ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    nezapomeň podat hlášení Moravské mykologické společnosti! :)
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    Slyšel jsem o Jihlavském bývalém tankodromu že je to tam super na sběr. Má někdo letošní skušenost. A to máte na mysli ten u Rancířova? Já jedu dnes do Helenína tak snad najdu ;)
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    ACCROCHE: hlavně na osvědčený louce...
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    KILLERD2D: bylo mi doporuceno nejist, ale z druhý strany právě, že by se dalo něco vybrat. a třetí člověk měl jasno, že lysny to jsou a buď zamakaj nebo ne. tak já nevím. jinak výskyt na louce, kravičky, hovínka a rostly pěkně v houfech.
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    KILLERD2D: bylo mi doporuceno nejist, ale z druhý strany právě, že by se dalo něco vybrat. a třetí člověk měl jasno, že lysny to jsou a buď zamakaj nebo ne. tak já nevím. jinak výskyt na louce, kravičky, hovínka a rostly pěkně v houfech.
    MMK
    MMK --- ---
    Ostravaci, prosim o info. Rostou tady v okoli? V poslednich dnech jsem prosel nekolik mist zminovanych na nastence, vcera v Zoo:) Vim jak vypadaji, sbiral jsem v Brne, ale tady jsem nenasel jeste jediny kousek ... cim to? Nerostou, nebo jen neznam ta spravna mista presne?
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    HRIDEL: povím ti svůj příběh jak jsem jel letos poprvé sbírat Bohemky. Celý leta jsem sbíral kopinatky na loukách. Letos jsem dostal tip místa kde rostou a vydal jsem se do toho lesa. Bohemku jsem nikdy neměl v ruce do té doby a když jsem přijel do toho lesa našel jsem dva druhy hub kterých tam nebylo hafo ale rostli hezky v houfu a bylo jich tam celkem dost. Tak jsem je začal sbírat ale stále mi vrtalo hlavou že mají světlé lupeny pod kloboukem a že vypadají dost divně tak jako nehezky. Pak jsem narazil na ještě jeden druh kterej jsem vyloučil rovnou ale ty co jsem sbíral byli právě ty co jsi vyfotil (podle mě na té fotce není ani ta v pravo) pak jsem konečně narazil na lysohlávky české a věř že jsem si byl v tu ránu na 100% jistý že je to ona a to jsem jí nikdy neviděl. Byla hezky kakaově až kávově hnědá, lupeny šedé až do černa a byli opravdu hezké takové pevné, hned po uštípnutí mi začali modrat, rostli v houfu asi 300 hub a už jsem jiné nesbíral a ani nebudu. Věř že pokud máš nakoukaný obrázky na netu a budeš si pamatovat barvu houby, barvu lupenů pod kloboukem a to že dost modrá až zelená po poškození určitě si houba najde i tebe ;)
    KILLIAN
    KILLIAN --- ---
    _JARA: jsem toho názoru, že by se měl ACCROCHE omlovat spíše za kvalitu těch fotek, než za jejich velikost. Já to podle těhle fotek nepoznám, spíš bych si tu počkal na radu akreditovaného klubového poradce.
    eeeh... a co je safra stupslik? tipuju to na střeň od stipes jinak taky"noha".
    no právě na tý hromadný mi ty nohy příjdou do oranžova a klobouky bez známek modrání. ...takže???
    _JARA
    _JARA --- ---
    KILLIAN: nemaj tlusty nohy, bily spodky, maj stupslik, mlade karamelove hnede a slizke, starsi chytaj modry rantl a hodne tmavsi stupslik, sussi bile dost modraj. V te hromadne fotce nektere klidne muzou byt ok, ale taky nektere dost ne. Jaky je tvuj nazor?
    KILLIAN
    KILLIAN --- ---
    _JARA: tvl jak vypadaj brněnský Bohemiky? Předpokládám, že nosej nějaký jiný folklórní stejnokroje a po užití můžeš slyšet hantec v hlavě.
    _JARA
    _JARA --- ---
    ACCROCHE: za me zadna. Ale brdske neznam, jen brnenske.
    _JARA
    _JARA --- ---
    HRIDEL: vpravo jo, ostatni ne
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Zahodit.
    PBORKY
    PBORKY --- ---
    ahoj. tak snad dnes..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam