• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MATT
    MATT --- ---
    KILLERD2D: minimálně se s výškou mění teplota a vlhkost vzduchu, čimž se imho ovlivní i doba výskytu.
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    Chtěl bych se zeptat zda nadmořská výška hraje velkou roli ve výskytu Lysohlávky české?
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    a tohle myslim arcany DIAGONAL: takže odhaduju, že na Vysočině nejrozšířenější druh :-)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    ISHY: dobrá prezentace, takže MRTY: budou bohemiky
    ISHY
    ISHY --- ---
    MRTY
    MRTY --- ---
    HONZAL: to si prave nejsem jistej a prijde mi ze v ty taxonomii je docela bordel. treba tady ji uvadej jako "Psilocybe serbica var. bohemica (Šebek) Borovička, Oborník & Noordel. - lysohlávka tajemná česká" http://www.biolib.cz/cz/taxonimage/id73282/?taxonid=60599 . je tam vic fotek a podle nich je to 100% match.
    arcany sou ale imho dost pobobny. treba to nekdo jinej podle fotek identifikuje...

_BENNY
    _BENNY --- ---
    CARHARD: jasna zprava
    CARHARD
    CARHARD --- ---
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    mimochodem MRTY: jsou tohle lysohlávky arcany nebo bohemicy?
    MRTY
    MRTY --- ---
    pozdravy z Jizerek :) jetos velmi potentni a magicke...

_BENNY
    _BENNY --- ---
    ICK: Acko je tutovka
    ICK
    ICK --- ---
    A toto jsou? Ty označená A už začínají modrat.
    Není tam třeba ta čepičatka?

GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    CHEESS: suším na bílým, tady jsem je jen odložil
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    Jsou? :D :D :D

GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    Jihlava dnes 8cm klobouky neveril sem vlastnim ocim. Az dojdu domu dam foto cca 50 ks na pul metru:)
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    Minulý týden tam nebyly k nalezení jiné než staré až přestárlé kusy , pomohla až změna lokace se kterou se objevily i kusy s citrónově žlutym zlvněnym kloboukem a nohou tlustou jak pastelka , ty jsem si uplně zamiloval , na dobrej trip totiž stačej 3 houby , letos jsem to viděl poprvé , fotky bohužel nemám
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    U buku jsou teď na mnoha místech zaschlé, světlé. Čerstvé moc ne.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    kdybych chtěl radit a nebyl si stoprocentně jistej, tak už z principu řeknu NEBRAT, protože riziko vyhození jedné várky lysoňů je lepší alternativa než riziko, že se někdo kvůli mé radě otráví (filozofickou debatu na téma vlastní zodpovědnosti za své činy nechávám stranou)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    dnes mi jeden z našich Točenskejch goodfellas povídá: když najdu houbu co neznám tak jí sežeru a když se mi nic nestane tak ji sbíráme pak cela rodina....zasmál jsem se, poslal jsem mu jointa, on si ho vzal, dal par prdů, podíval na hodinky a povidá: jé to uz je hodin musim bezet....utikal na zastavku skočil do autobusu, nastartoval a vyrazil pro cestující s úsměvem na líci....
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    já vam do toho nechci moc kecat, ale lidi snad nejsou úplný idioti. Když tu někdo doporučí blbě (kdy se to tu stalo naposled?) a má u toho (-X), tak to asi znamená, že se dotyčnej splet. Kromě toho akreditovaný tady nic k fotkám nepíšou, krom výkřiků, že lysnu pozná každej, když ji opravdu najde. ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam