• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MATT
    MATT --- ---
    ELMUSSO: vždycky se říkalo, že rostou kolem pradávnejch keltskejch sídel...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    tip na kopinatky v SC taky uvitam
    KAREN
    KAREN --- ---
    HEEHY: peknej tip na vylet, dik))
    GROE
    GROE --- ---
    Byl sem minulou sobotu na Jičínsku a při svém prvotním sběru bohemic (roky před pouze kopinatky) sem s kámošem odjížděl každej s cca 4 stovkama z 10m2. Takže za letošek u mě vynikající, páč kopinatky byli vždy jen tak do energitky a na tyto čarokrásky byl potřeba košik jak na hřiby..
    LOOKASH_II
    LOOKASH_II --- ---
    AGRICULTEUR: hele tak jako nezabije te to zeano, ale plesnivy a cervivy jablka taky nejim. Ty cervi preci jen co zkonzumujou, tak taky vyloucej, narusej strukturu houby, zanesou bordel a zacne to rychle degradovat a jakkost jde strme dolu. Nicmene proti gustu ...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    letos sem v busteru nasel dva klobouky, ktery mi pak byly omylem vyhozeny s "prazdnym" sackem :))
    za me letos katastrofa.., ale jen jeden pokus sbirat
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AGRICULTEUR: ja mel za to, ze vsechny toxiny jsou v nejake mire toxicke :)
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    V Táboře rostou pod areálem ;) ... kopinatky, nechá se tam během půl hoďky nasbírat okolo 200 kousků.
    KULHY
    KULHY --- ---
    BBAN4N: jj táborsko utírá nos :)

btw když se na úrodnou zem napatlala vrstva záplavového bahna, myslíte, že porostou?
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    LOOKASH_II: a cervi co produkujou toxiny produkujou dycky spatny a nezdravy toxiny nebo co jako? jakoze houbovi cervy neni radno papkat tim chces rict. sorac nejni mi to jasny. P.S. mas nejaky dalsi uzitecny info ohledne pojidani hmyzu v nasich zemepisnych sirkach?
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    _BENNY:
    DARJEEL: jak píšeš ,sušit rychle . vylezou a houby nestihnou proměnu v blivajz, ale pochybuju že vylezou všichni. Mívám je odjakživa ,letos sem si nevšiml nějakýho nárůstu obyvatelstva .
    KAPITAN_KOCOUR
    KAPITAN_KOCOUR --- ---
    takže houby s červama nee? sem nějak zvyklej na červavý praváky, ve kterejch to v menší míře nevadí..
    KAREN
    KAREN --- ---
    dneska mi tak prislo na mysl, ze nejak malo prsi... tady v brne se trochu ochladilo, ale rekla bych, ze sklizen s kosou bude, az prijdou poradny podzimni deste.

cervivost nas dobehla nekdy v pulce rijna, na hribkovitejch a jinejch jedlejch - byly jich hromady, novejch, nepremrzlejch (predtim vlna mraziku), ale bylo z toho minimum, protoze to bylo prolezly. nevim, za jakejch okolnosti se cervi takhle mnozej, ale tehdy mi prislo, ze prislo znovu docela teplo a nakou dobu po destich... neprekvapuje me, kdyz jsou cervi ve starsich houbach, ale tehdy byli snad ve vsech, i miniaturnich... nevim, nemate ty cervi trendy nekdo vysledovany?;)
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Hlásím to samý z Tábora.. Že by to bylo tím teplem?
    HEEHY
    HEEHY --- ---
    Zakázané lesy svitavska. Blog - Petr Krejčí (bigbloger.lidovky.cz)
    http://petrkrejci.bigbloger.lidovky.cz/c/372768/Zakazane-lesy-svitavska.html
    LOOKASH_II
    LOOKASH_II --- ---
    Jenom takova poznamka ohledne cervivosti, cervi nejsou jen "proteiny navic" ale taky toxiny ktery cervi produkuji. Ale mozna to ma nejaky hlubsi vyznam, jako znameni doby ... cervi se rozlezou ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DARJEEL: donesl jsem cca 50 hub z Bilovic a vylezlo z toho snad dvojnasobny pocet cervu. nektere jsem stihl zachytit, jini se stihli vylihnout a neco sezrat, vetsina nastesti houby nestihla sezrat v cerstvem stavu a rozhodla se bez niceni pro smrt vysusenim. nasbirat je a ususit bez peclivyho rozkladani na papire znamena, ze cervi sezerou a promeni v nejakou cernou sracku i nekolik stovek hub, ktere jsou nasledne na vyhozeni. kazdopadne prekvapeni letos, tohle se mi jeste nestalo, tohle neznam.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    _BENNY: sám nevím, letos sbírám výhradně na vysočině a spokojenost... letos jsem nebyl ani v Bástru ani v Soběšicích

...jestli nepomůže je vysušit rychle, třeba u přímotopu nebo tak... ale dle popisu teda nechutnost, čaj s extra porcí proteinu...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    jinak nevim co se to tento rok deje, ale houby ze Sobesic jsou plne cervu. z ruznych lokalit stejne nechutny vysledek. letos to s tim osetrovanim a susenim hub neni vubec jednoduche.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    AGAPEE8: vidim to spatne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam