• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    KOXER23
    KOXER23 --- ---
    Vyrostla mi pod LED nejaka houba vypada trochu jak lisina vubec nevim jak se to tam dostalo..
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    a ten zdroj co to kamarádovi říkal nebyl nějakej ještěr na technu, ale nějakej jeho tehdejší vyučující z přírodovědecký fakulty. proto mi to nepšišlo, jako nějaký bláznivý experimentování
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    kamarádovi před lety někdo říkal, že je nejlepší vzít mladý klobouky, který se tak nějak zrovna otevíraj a řádně je pocukrovat moučkovym cukrem, kterej vytáhne vláhu obsahující účinný látky a nemělo by tam bejt tolik těch, který způsobujou nevolnosti.
    Jednou, jsme jeli na vejlet do přírody, vzali si s sebou cukr, sebrali několik klobouků a ty jsme pocukrovali. Dost rychle to vlhlo, až to z nich teklo, tak jsme je ještě zasypávali a pak jsme je olízali.

Všichni jsme do toho šli s hodně velkym respektem a ve finále jsme byli asi i rádi, že se žádný účinky nedostavily, ale to možná taky proto, že jsme těch hub nenašli tolik, nebo špatná konstelace hvězd.. nevim

nejsem ve věci nijak erudovanej, tak to dávám jen jako historku k dobru
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUATO: caj/vyluh z cerstve plodnice, nejaky to uzdibovani v lese taky probehlo, ale taky bez ucinku.. nemam potrebu to nejak hloub poznavat...
    KUATO
    KUATO --- ---
    PALEONTOLOG: mels ji v jake podobe? nekde jsem cetl ze by se mela jist susena a nejlip jeste pred ususenim vydlabat z ni zespoda lupeny a co nejvic klobouku az k te te cervene slupce nahoru.

HRABEROGO: ja zkousel dvakrat klobouk a pokazde bez ucinku. ale kdyz jsem si delal tinkturu z cerstve (fluidicky kondenzator podle Bardona :o), tak pak jsem to prefiltroval, prelival a vyplachoval jsem si od toho banku a bylo mi lito to vylit, tak jsem to vypil a i kdyz te tinktury muselo byt max. dvacet tricet kapek, tak to trochu zmastovalo ne nepodobne alkoholu bez vsech negativnich dopadu (kocovina dalsi den).
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HRABEROGO: http://www.biotox.cz/toxikon/makromycety/o_halucinogen.php
    muskarin se uplatni malo, jsou ve hre dalsi latky. vlastni zkusenost nic moc, slzeni, slintani, tres. priste radsi pudu na pivo
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    jů hele to ignore fakt ty příspěvky skryje! Zkuste to taky, nebudete litovat :o)
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    Zabijte ho už někdo!
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    ale ten doktorát jsi získal před tím, než jsi zdementněl ? :/
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    vyjetej pothead?
    KUATO
    KUATO --- ---
    CARSON23: nevedel jsem, ze se dava doktorat za mleti hoven nekde na diskuzaku. uzitecnejsi by bylo, kdyby sis svuj narcismus nechal od cesty a nekde byl nekomu necim uzitecny. kdyz uz na to mas to "zdelani".
    YAVO
    YAVO --- ---
    Zkus ty houby, co ti rostou na nohou, sníst... třeba pak přestaneš psát takový kraviny ;)
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    HRABEROGO: je to delirant, pokud ji nechceš kvůli nějaké šamanské práci, tak nemá smysl ji požívat. ten stav není moc příjemný a obsah účinných látek dost kolísá. také je nutné ji zpracovat teplem, aby se odstranily jedovaté látky
    HRABEROGO
    HRABEROGO --- ---
    ahoj všem,nejde mi teď o lysohlávky,ale o Muchomůrku červenou,nějak jsem tu o ní nic nenašel,ale třeba jsem to jen přehlíd,jaké máte zkušenosti z touto krásnou houbou ?
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0924977X13003519

něco od Páleníčka, nemáte někdo přístup?
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    DARJEEL: psychiatr, psychoterapeut, šaman... někdo kdo je schopny pomoci pacientovi s integrací zážitku a "vede" ho k vyřešení jeho problémů.

ad klasická psychedelika: jsou všestrannější, jdou do hloubky, ale vyžadují hlubší pochopení toho, jak s nimi pracovat. mdma funguje více "přímo" a je úzce profilované (zrovna pro to ptsd je jeho přímočarost užitečnější)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    UF0UN: otázka je jaká terapie, se podívej na úspěšnost "běžných" terapií s PTSD... a samozřejmě souhlasím, že je terapie nutná, jen tím psychiatrem si nejsem jist, jakou vidíš jeho roli? To spíš psychoterapeut, když už...

Jinak u PTSD se jeví zajímavá MDMA asistovaná psychoterapie (ano, v názvu je slovíčko psychoterapie, mdma funguje jen jako katalyzátor a možnost podívat se na své hrůzné prožitky z odstupu), ale to už je OT.

Psilocybin se aktuálně nejvíce ukazuje jako zajímavý pro léčbu OCD, opět jde o asistovanou psychoterapii.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    DARJEEL: tím bych si nebyl tak jistý, oni měřili jednoduchou akci příčina → následek. Pro nějaké PTSD, kde se na člověku podepíše dlouhodobé trauma, ztráta blízkých lidí a následky v běžném životě je terapie nutná. Psilocin psychiatra nenahradí, ten jen umožní dočasnou změnou fungování mozku podívat se na určité situace jiným způsobem.
    Tím samozřejmě neshazuji použití v tradičním "šamanismu" nebo v pokusech poučených psychonautů...

btw ten článek míchá dohromady dvě věci: jedna část se zabývala "odnaučením" strachu, který byl vyvolán výbojem statické elektřiny společně s akustickým signálem (klasický Pavlov). Pak se měřil počet pokusů, kdy se myši přestaly bát pouze zvuku.
    druhá část studie zkoumala vliv psilocinu na tvorbu nových neuronů v hipokampu a zjistila, že při dávkách, které nejefektivněji potlačily tu odezvu na podmíněný strach, se neuronů tvořilo nejvíce. Jiné dávky (+ NBOme jako kontrola) tvorbu nových neuronů naopak potlačily.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23727882
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    UF0UN: tím spíš, že je to na myších, to mluví pro potenciál na neurologické úrovni, i bez vědomé práce s traumatem... vnímám to hodně slibně. A s mnoha lety výzkumu na jednu stranu souhlasím, na druhou stranu, co si budeme povídat, léčivý potenciál hub je na "lidové" úrovni neoddiskutovatelný...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam