LETTADLO: Moje odpověď "psilocybin je psilocybin je psilocin..." byla myšlena na otázku "zdali se liší nějak efekt "magic truffles", sklerotia lysohlávek od konzumace plodnic"... Uvědomuji si ale, že ta má odpověď mohla být matoucí. Měl jsem to napsat takto:
(1) V dostupných zdrojích se píše, že účinné látky u normálních plodnic i u truffles jsou úplně stejné: psilocybin a psilocin. Takže na otázku "čím se liší..." odpovídám, že se vůbec nijak neliší.
(2) Tím fórkem "psilocybin je psilocybin je psilocin..." jsem dále chtěl říct, že pokud se u různých houbových produktů (např. u plodnic či u truffles) liší poměr psilocinu a psilocybinu, tak to je pouze "kosmetická" záležitost, protože - JAK SE SPRÁVNĚ PÍŠE NA NÁSTĚNCE (se kterou se Lettadlo půl roku sral, za což mu, alespoň touto formou, díky), tak se v žaludku, ještě než vstoupí do krevního řečiště, psilocybin přemění na psilocin. Různý podíl psilocinu a psilocybinu u plodnic a truffles na "efektech" nijak nepozná, protože účinnou látkou působící v mozku bude vždy pouze psilocin.