• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ne že bych chtěl navádět k nějaký high-dose session, ale ty čísla co tu někteří házíte jsou neuvěřitelný, až se mi z toho zamotala hlava :-)
    ohodnotili by jste takto vzniklý stav kolik plusíčkama na shulginově stupnici? Ixtremist, Gumidek aspol.?
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    PSILOCYBER: za me ano, 3 tehle velikosti uz te slusne zametou.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    R4K0SN1C4K, PSILOCYBER: stejně je to všechno serbica, prašť jak uhoď, stejná ředkvičková vůně :)))
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    Clověk přijde na kraj lesa a najednou cedule.
    Ale něco tam po nich ještě zůstalo...

MATT
    MATT --- ---
    QAYSE: rek bych, ze tim, ze kopinatky rostou na loukach, tak jsou citlivejsi na pocasi, kdezto v tom lese je takovy stabilnejsi mikroklima, ktery umoznuje aby rostli i pri povetrnostnich vykyvech.

nevite, jestli jsou bohemiky vazany na nejakej konkretni strom nebo ker? vetsinou jsem nachazel na svetlejsich krajich lesa, hnijici vetve, obcas koprivy... mozna nakej bez? buk?
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    R4K0SN1C4K: no jasně, to je přesný, díky! na cyanescens jsem taky vzpomněl, ale nenapadlo mě, že bych měl takový štěstí a budou růst hned před barákem ;) Tvoje fotky? Pěkný naleziště. Tady to roste pod opadanym javorem. Jedna větší až až...uf tak to je radosti na starém bělidle :D
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    no některý z nich mi připadaj dost podobný těmhle co jsem sbíral před cca týdnem, nejspíš psilocybe caynescens...
    jedna větší na test stačila až až :D

PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    KERRAY: s takovym nickem by se asi předpokládalo, že se nebudu potřebovat ptát co :)) ale spolehlivě umim určit jen kopinatky. Díky, mě se zdá, že by mohly, mám foto ještě ve větší kvalitě, kdyby to mohlo pomoct.. Právě že nožky celkem modraly, to se mi taky jevilo. No a kdybych to testoval na sobě tak jedna celá bude pro takový test stačit bohatě ne? Ať toho nejim zbytečně moc, pokud by to náhodou nebyly? Tak dík moc, na úplnej fail to snad nevypadá.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PSILOCYBER: mohly by být, za sucha klidně můžou být takhle světlý... vidím modrající nohy, a jestli i správně voní..
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    zdravim, bohemicy jsem nikdy nenasel az dneska a zrovna kousek od baraku. mam dojem, ze to jsou, mohl by prosim nekdo poradit s urcenim jestli to jde z tyhle fotky?

QAYSE
    QAYSE --- ---
    Tojo, tohle vim take, tedy cetl jsem, ale zda je vyskyt bohemic treba dvakrat vetsi jak kopinatek, buh vi... tady mi prijde, ze na nyxu se sbiraji vic lesni, bohemiky apod... nez kopinatky.
    QAYSE
    QAYSE --- ---
    Jen tak mimochodem, napadaji me 2 otazky.

1) je nejaka statistika /jasne ze neni/, ale tak vas odhad, zda se u nas sbiraji vic kopinatky ci bohemiky? Na to navazuje i otazka, co si myslite, ze ma vetsi vyskyt?
    2) osobne jsem si myslel, ze je jednodusi poznavat kopinatky, ale nakonec si rikam, ze modrajici bohemiky i jejich velikost jsou nakonec mozna vetsi vitezstvi... hm? :)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    Hlaseni - Sternberk, rostou.
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    já taky dlouho hledal než jsem našel a poznal že jde o tu kouzelnou houbu . . . . ale taky jsem posílal neustále fotky jinejch hub co by se jen trošku mohli tomu podobat, a po 2 letech neúspěšného hledání jsem objevil několik hub a bylo mi jasný, že to jsou 100% ony, jako by ti samy řekli, hele my sme ty kouzelný houby :) já shodou náhod první našel kopinatky :) a byl jsem překvapen, že se na vysočině vyskytujou a že jsem našel zrovna je a ne ty profláklý modrající :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KAREN: nepovqxuju se za zkusenyho houbare, vazne ne. ze poznam lysohlavku je hezky, ale treba cesky kopinatky hledat neumim a sotva je poznam.
    k E2E4, vetsina lidi se radsi zepta, nez aby premyslela. dneska jsou l. tak velky tema, ze si je kazdej muze dohledat. driv byly informace jen v tisteny podobe a casto nespravne.
    navic pochybuju, ze si zdejsi majorita vytiskne popis a v lese urcuje podle klice.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ja mel jednu letosni, velikosti mexickeho dolaru, a rozpoustely se mi nohy, natahovaly se a zkracovaly jak v pokrivenym zrcadle :) nastesti v hlave cisto, ale to spis nebyl prostor vnimat psyché..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    HONZAK89: ja si dal v patek 10 tech uplne nejprtavejsich houbicek, rikal si u toho jaky jsem troskar, a 3 hodiny jsem se nemohl dostat z domu ven. ja vim ze se to asi rika kazdy rok, ale "letos jsou nejaky silnejsi se mi zda" :)
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    HONZAK89: jj přesně, jak sem si zahulil tak to přišlo :D :D :D jinak si ten trip taky nemužu vynachválit bylo to nepopsatelný :) tak už se těším až budu mít příležitost zase okusit moc jihlavskejch kloubouků, teď sem měl 12 kusů co měly klobouk jako víčko od jogurtu :D tak je mám bokem :D myslím, že jeden bude stačit :D
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    takový svině modrý ;-)
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam