• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    MAUGLII: dyt jo,jen mu porad at zere houby s plesnivy a shnily sracky - dost dobry je si jeste privonet,jakze ta moje parada voni
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    SALAM23: větší bullshit jsem neslyšel "mozna bych se pokusil zachranit par kousku zdravyho mycelka prenesenim na agar se sladovitem a z nich se pokusil rozjet novej substrat" made my day

rozhodně neplejtvej časem na pokusy cokoliv z tohohle zachraňovat , do svý kolonie na agaru si přineseš leda tak kolonizovanou úplavici , je to horší než morová rána , ale neznamená to , že z nezasaženejch míst , by ještě něco vyrůst nemohlo
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    LEBUBLE: je to uplne plesnivy,hraje to vsema barvama,jako omalovanky,jestli mas rad svoje ledviny a jatra tak to nezer,mozna bych se pokusil zachranit par kousku zdravyho mycelka prenesenim na agar se sladovitem a z nich se pokusil rozjet novej substrat
    LEBUBLE
    LEBUBLE --- ---
    a co to teda teda je?
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    LEBUBLE: počkat pár dní a vyhodit
    ZABAKA
    ZABAKA --- ---
    SALAM23: je to nejak skodlivy? tohle se mi delalo kdyz jsem je namacel na potreti taky
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    LEBUBLE: vyhodit
    LEBUBLE
    LEBUBLE --- ---
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    LEBUBLE: Fotku nemáš?
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    LEBUBLE: třeba to jsou spóry , počkej jestli to zaplodí znovu , dal bych tomu týden
    LEBUBLE
    LEBUBLE --- ---
    ahoj,potřebuju radu.... po první sklizni se mi na podhoubí kambodži oběvila černá,setřitelná vrstvička.je to roztáhlý po celý ploše toho podhoubí....
    je to nějaká plísen? rsp dá se toho zbavit,mám se toho obávat?
    dik za odpovědi ,)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: nech ho...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LETTADLO:
    Pomáhaly houby rostlinám na souš? / Časopis Vesmír / 80, 374, 2001/7 / vesmir.cz
    http://casopis.vesmir.cz/clanek/pomahaly-houby-rostlinam-na-sous

k fosiliim hub..
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    THE_HOG: o původu hub se vedou široký spekulace...tady čtu teprve prvni zmínky o fosilních houbách.... Bohužel server na kterym je tenhle článek nepovažuji za důvěryhodný zdroj....
    někteří vědci mají teorie o průniku výtrusů "na Zem" ...podle nich je celkem velká šance že bez újmy projde všemi typy záření a vstoupí do atmosféry... a protože neexistovali důkazi o vývoji hub na Zemi vznikla teorie ze houby jsou vlastne vetrelci, ktere na Zem donesli meteority....možná prý dokazou mezi sebou zpusobem ktery zatim nechapeme komunikovat...

Bláznivá hypotéza. Blog - Karel Wágner (blog.iDNES.cz)
    http://karelwagner.blog.idnes.cz/c/397933/Blazniva-hypoteza.html
    THE_HOG
    THE_HOG --- ---
    Nález fosilní trávy naznačuje, že dinosauři ujížděli na houbičkách - Tiscali.cz
    http://nedd.tiscali.cz/nalez-fosilni-travy-naznacuje-ze-dinosauri-ujizdeli-na-houbickach-247840
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    letošní rok hodně velká bída pro mě.... přes místo s nejhojnějším výskytem hub který mám tu čest znát se přehnala vichřice a pár let potvrvá než se příroda sama vzpamatuje... místní hospodáři jsou toho názoru že je nejlepší nechat přírodě volné ruce a polom odklidili na cestach a tim to končí....

potom si trošku myslim že letošní velmi vysoký teploty během podzima a začátku zimy měli taky hodně velký podíl na mizerné sezóně.... takže ja letos našel pár chcípáčků který mi bylo dokonce llíto vůbec trhat....

takže moje skore je pár skalniček jeden modřín a kousek vřesu a pár líšejníků na skalku ktery jsem nasel misto klobouků na který jsem původně vyrazil.... takže letos bída bída ale zase se mi urodilo kuřivo takže kdyby jich měl někdo víc něž by chtěl může mi napsat :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SUMPTN: vsak bez jidla vydrzis celkem dlouho, trosecnici dokazuji, ale s tou vodou je potiz, trosku, zejo... :P
    SUMPTN
    SUMPTN --- ---
    VYHULENY_UFO: btw. mam v rusku prarodice kteri jsou celkem na presbitariansky vlne. mesic bez jidla jen navode davaji jak nic.
    SUMPTN
    SUMPTN --- ---
    VYHULENY_UFO: u right! akorat to nejde popsat
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SUMPTN: nedokazal jsem pochopit souvislost zivota s materialnimi hodnotami

co je na tom k nepochopeni, zkus par tydnu nejist a nepit... a nezapomen nam pak poslat zpravu z onoho duchovniho sveta :P
    SUMPTN
    SUMPTN --- ---
    Zasoba na zimu. Tohle roste na zahrade mezi buky a duby co jsou tak 100 let stare. A musim rict ze opravdu sila treba pri 30 ks. Posledne jsem dostal debku proc vlastne ziju, nedokazal jsem pochopit souvislost zivota s materialnimi hodnotami. Sel jsem radsi malovat

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam