HANT: co se tyce truffles, zkusenosti nemam prilis mnoho. minuly rok jsem v Amsterdamu kupoval 15g lanyzu Dragons Dynamite (melo by byt psilocybe Tampanensis, bylo mi to prodano s tim, ze se pry jedna o zbozi jen pro ty nejvic otrle psychonauty, tzn. nejsilnejsi dostupne, takze jsem samozrejme neodolal:), ted 15g psilocybe Hollandia via onen eshop. rozdil bych videl v chuti (Hollandia skoro vubec nechutna po houbach) a hlavne v sile, Hollandia mi prisla mnohem potentnejsi, zaznamenal jsem mnohem vic zajimavejsich a bohatsich vizualnich halucinaci. sami rikaji, ze se jedna o nejaky vyslechteny druh, ktery se pestuje o neco dele, ale presne informace o puvodu se jaksi moc nezverejnuji (narazil jsem jen na nepotvrzene zminky, ze se taktez jedna o p. Tampanensis). mozna by to slo dogooglit nekym, koho to fakt zajima :) a samozrejme mnou zminovane rozdily mohou byt take dany zdrojem, vyberem, zpusobem skladovani, zpusobem konzumace, set & settingem atd.
co se tyce nadsazovani ceny, tam bych problem asi nevidel. bezne v Amsterdamu clovek koupi 15g obycejnych truffles za 20e, 15e za ten nejsilnejsi druh je uplna lidovka. navic bych rekl, ze lidi sami maji tendenci si radeji kupovat vic slabsich hub nez mene silnejsich (podobne jako u huleni - "ja ty skunky po kterych jsem hned mega zkourenej nemusim, ja si radeji na pohodiczku zahulim nejakej slabsi venek" apod). coz je jejich problem, nikoliv problem smartshopu.