• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    mate nekdo info jak jsou na tom ted houby v okoli Liberce?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    LETTADLO: tusim ze kopinatky jdou jen velmi tezko pestovat doma...
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    KOCOURMIKES: protože to maj v sobě zakódovaný kdy maj růst... i kdyby by měli sebelepší podmínky tak nevyrostou...to bys je musel pěstovat doma ve Vermikulitu....
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    proc nerostou uz na jare? :)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    SUMPTN: s tvým dovolením dávám do záhlaví diskuze... :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    DARJEEL: to ne ale houbicky jsou tam shilé a prochcané vodou a další nerostly leda někde kde je víc vlhko...ale moje místa v okolí Rančířova byli marný...sucho a co tam bylo tak tak bylo na půl schnilé... a žádný nový kloboučky...

byl někdo v Hajlosu?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LETTADLO: ale prosimte, to uz u jihlavy nasnezilo?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Jojo..i Žebál přeje zatím nejvíc v roce, co jsem tam byl..jen je potřeba se hrabat pod listím. :) A jsou pěkně jedovatý
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    _BENNY: kéžby
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    _BENNY: kéžby
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Vysočina ende shlus...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BROZKEFF: ten nejlepsi. dnes uz jsem po par hodinach sbirani musel zavrit oci, opatrne preskakat ty lany hub a s placem utect, jinak bych tam musel zustat na vecnost :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Brněnská mykologická společnost doporučuje oslavit státní svátek výletem. Stále je správný čas! :)
    SUMPTN
    SUMPTN --- ---
    Vcerejsi sbirani) Liberec

DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    HANT: jo, jen houšť, právě mě zajímá, jak vám to komu sedne a co z toho bude... já vím, že pro mě to není, aspoň v současné chvíli:o)
    Zase smysl mi to dává pro nás klasický pracující lidi, kdy je těžký najít si prostor otevřít přádnej sacres space s dietou a vším co patří k uctivé práci s Medicínou.-)
    HANT
    HANT --- ---
    MICHAL_R: Podrobneji to vysvetluje v tehle knizce:

The Psychedelic Explorer's Guide: Safe, Therapeutic, and Sacred Journeys: James Fadiman: 9781594774027: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/The-Psychedelic-Explorers-Guide-Therapeutic/dp/1594774021

Na jednu stranu popisuje, co microdosing neni: "When people take a sub-perceptual amount--for LSD, about 10 micrograms (also known as a micro-dose, sub-dose, or "tener")--the common sensory effects associated with higher doses of LSD or psilocybin--a glow or a sparkle around the edges of living things, sensory interweaving such as hearing in color or tasting music, and a loosening of ego boundaries--do not appear."

A na druhou stranu pise, jake maji mikrodavky ucinky na nej, vcetne fyzickych. Napr. zminuje toto: "...noticeable kind of buzz that is very different from caffeine (which I often use), speed (which I never use), or pot (which I'm very familiar with)."

Takze to sub-perceptual by se imho nemelo brat uplne doslovne, ale spis v kontextu dalsich veci, ktere k tomu pise.

DARJEEL: Ja to chtel vyzkouset od toho, co jsem v breznu slysel Fadimanuv podcast, prispevek od GGG mi akorat pripomnel, ze mam konecne houby:D Jinak u me urcite velkou roli hraje zvedavost, ale taky si a priori myslim, ze by to mohlo byt bezpecnejsi, s vetsim prostorem pro regulaci a self-pacing pro muj konkretni zamer. Samozrejme az zkusenost ukaze...:)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    HANT: Ja zase vychazím ze sémantického významu "sub-perceptuální": = "POD hranicí vnímání"...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    já jsem minidosing zkoušel, ale kvůli neodolatelné chuti na pivo, co jsme při tom vždycky dostal, se mi to neosvědčilo :) ale než jsem na to pivo šel, tak to bylo hodně užitečný.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Nic proto microdosingu, jen mne osobne laka mnohem vic pracovat se setem a settingem tak, aby vami zminene kvality vyvstaly z hlubokeho procesu a do kazdodennosti pretrvaly jako dlouhodoby efekt... anyway tesim se na vase reporty, vypada to, ze je aktualne dost nadsencu :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam