• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    _BENNY: kéžby
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    _BENNY: kéžby
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Vysočina ende shlus...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BROZKEFF: ten nejlepsi. dnes uz jsem po par hodinach sbirani musel zavrit oci, opatrne preskakat ty lany hub a s placem utect, jinak bych tam musel zustat na vecnost :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Brněnská mykologická společnost doporučuje oslavit státní svátek výletem. Stále je správný čas! :)
    SUMPTN
    SUMPTN --- ---
    Vcerejsi sbirani) Liberec

DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    HANT: jo, jen houšť, právě mě zajímá, jak vám to komu sedne a co z toho bude... já vím, že pro mě to není, aspoň v současné chvíli:o)
    Zase smysl mi to dává pro nás klasický pracující lidi, kdy je těžký najít si prostor otevřít přádnej sacres space s dietou a vším co patří k uctivé práci s Medicínou.-)
    HANT
    HANT --- ---
    MICHAL_R: Podrobneji to vysvetluje v tehle knizce:

The Psychedelic Explorer's Guide: Safe, Therapeutic, and Sacred Journeys: James Fadiman: 9781594774027: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/The-Psychedelic-Explorers-Guide-Therapeutic/dp/1594774021

Na jednu stranu popisuje, co microdosing neni: "When people take a sub-perceptual amount--for LSD, about 10 micrograms (also known as a micro-dose, sub-dose, or "tener")--the common sensory effects associated with higher doses of LSD or psilocybin--a glow or a sparkle around the edges of living things, sensory interweaving such as hearing in color or tasting music, and a loosening of ego boundaries--do not appear."

A na druhou stranu pise, jake maji mikrodavky ucinky na nej, vcetne fyzickych. Napr. zminuje toto: "...noticeable kind of buzz that is very different from caffeine (which I often use), speed (which I never use), or pot (which I'm very familiar with)."

Takze to sub-perceptual by se imho nemelo brat uplne doslovne, ale spis v kontextu dalsich veci, ktere k tomu pise.

DARJEEL: Ja to chtel vyzkouset od toho, co jsem v breznu slysel Fadimanuv podcast, prispevek od GGG mi akorat pripomnel, ze mam konecne houby:D Jinak u me urcite velkou roli hraje zvedavost, ale taky si a priori myslim, ze by to mohlo byt bezpecnejsi, s vetsim prostorem pro regulaci a self-pacing pro muj konkretni zamer. Samozrejme az zkusenost ukaze...:)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    HANT: Ja zase vychazím ze sémantického významu "sub-perceptuální": = "POD hranicí vnímání"...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    já jsem minidosing zkoušel, ale kvůli neodolatelné chuti na pivo, co jsme při tom vždycky dostal, se mi to neosvědčilo :) ale než jsem na to pivo šel, tak to bylo hodně užitečný.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Nic proto microdosingu, jen mne osobne laka mnohem vic pracovat se setem a settingem tak, aby vami zminene kvality vyvstaly z hlubokeho procesu a do kazdodennosti pretrvaly jako dlouhodoby efekt... anyway tesim se na vase reporty, vypada to, ze je aktualne dost nadsencu :-)
    HANT
    HANT --- ---
    MICHAL_R: To sub-perceptualni si zase nevykladam tak, ze nemas citit zadne efekty na vedomi. Viz Fadiman:

"In general, study participants functioned normally in their work and relationships, Fadiman has said, but with increased focus, creativity, and emotional clarity."

(navic kazdy ma jinou uroven sebeuvedomovani, takze co jeden vnima az retrospektivne, muze druhy citit bezprostredne a tak...)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Bych si dovolil pripomenout, ze micro-dosing znamena davat si cca jednou za 3 dny "sub-perceptuální" dávku. To znamená, že ta dávka je tak malá, že akutně nepociťujete VŮBEC ŽÁDNÉ efekty na vědomí. Pokud něco pociťujete, tak to znamená, že jste si dali víc / častěji, než je pro micro-dosing optimální...

Z debat zde mi totiž přijde, že často nejde o micro-dosing ve Fadimanově smyslu, ale spíše o nějaký mini-dosing :-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Holt zastaveni se v jedne z matrici, komu se to nestalo, lapnete sutr... jen ho nechte kluci, je to taky dulezita soucast poznani, vstrebat poznatky v tom stavu obsazeny a pak pochopit, ze zobecneni je jen takovej autosugestivni trik, uvolnit se a jit dal;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JAJABA: klidne muzes microdosovat za ucelem cileneho kazdodenniho vytvareni si depresivnich stavu, pokud se ti ty slunickove stavy zprofanovaly a vnimas je jako podvrh. fungovat to bude podobne.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JAJABA: me zase trochu cvrnklo do nosu to o te tizive realite a sjetych slunickach. Jednak se ta polarita muze otacet, coz se mi nemalokrat prihodilo a druhak povazuju oba stavy za ciste iluzorni.
    HANT
    HANT --- ---
    JAJABA: "Jakákoliv změna vědomí (čímkoliv) je ofsajd, zkratka, podvod" - skoro vsechno, co do sebe dostanes, meni vedomi, vcetne vitaminu a mineralu, bez kterych nemuzes zit, takze bych to na tvem miste zas tak striktne nebral...:) Nastaveni jakekoli hranice bude vzdy do velke miry individualni a arbitrarni. Pro me treba nehraje roli, jestli je jedna latka nootropikum a druha nootropikum, co je ciste nahodou ve vyssich davkach halucinogenni:)
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    zkousel jsem 3 mensi vcera.. vysledek by, ze jsem zacal uklizet cely byt. Jednu chvili to zacalo byt zajimave, tak jsem si na 10 min lehl a pustil si Shpongle. Pak jsem zkousel parovat ponozky, ale toto neni vhodna aktivita pro toto rozpolozeni, protoze jsem zacal posuzovat ponozky nejen podle barvy, ale podle mnoha dalsich parametru, ktere me plynule napadaly a nebyl jsem schopny objektivne a spravedlive rozhodnout, ktere z 8 sedych ponozek se k sobe hodi do paru, z hlediska odstinu, textury, obnosenosti, (...), anebo osobnich sympatii a kazde ponozky k te druhe.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    _BENNY: ja si nestezuju na negativni efekty, ale na nedostatek pozitivnich. zaver je, ze mam v planu zkusit vyssi davku :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    HARVIE: tam se dost pracuje s toleranci. pokud pres prvotni obtize vydrzis i druhy a treti den, zjistis ze uz to funguje jinak. protoze jsi high v podstate neustale, mozek to uz prijal za bezny stav a aby ho neco rozhodilo potrebuje mnohem vic (coz se dit nebude, ptz microdosing).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam