• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    MICHAL_R: mechanismus účinku je podobný u obojího - chceš vazokonstrikci v určitých oblastech mozku, pokud jsou bolesti způsobeny překrvením a zápalem . Sumatriptan, který se často předepisuje jak na migrénu, tak CH, je velice podobný psilocybinu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MICHAL_R: navic si nejsem po svych zkusenostech jistej tim, ze trava na migrenu pomaha. migrenama obcas trpim a kolikrat mi to huleni ani nepomuze usnout. ale jetstli nekomu pomaha, budiz.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    ROLEX: To jo, ale "migréna" je něco trochu jiného, než "cluster headache"...
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    KAPITANKUN: me na migreny pomohly psychedelika vseobecne. uplne jako bych si uvedomoval tu migrenu kdyz mi zacina v hlave a jsem ted schopnej se odnavigovat nekam jinam. jako se treba odnavigujes z nakyho neprijemnyho stavu na tripu.
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    KAPITANKUN: Užívání konopí může taky pomoci

Medical Marijuana for Migraine & Headache Disorders - The Daily Headache
    http://www.thedailyheadache.com/2014/03/medical-marijuana-migraine-headache.html

Effects of Medical Marijuana on Migraine Headache Frequency in an Adult Population. - PubMed - NCBI
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26749285
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Kilindi Iyi - Psilocybin: A Tool of Exploration?
    https://vimeo.com/148357392

Da si nekdo 30 g? :))
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    KAPITANKUN: budeš si dávku muset odzkoušet empiricky (někdo si vede deník o dávkách a intenzitě bolesti) , dost lidem to funguje. I na obyčejnou migrénu, moje žena si občas dává na bolehlav jednu českou a pomůže to.
    Jinak anglické fórum cluster busters bude mít dostatek informací.
    KAPITANKUN
    KAPITANKUN --- ---
    Zdravím, byla mi diagnostikována "cluster headache". Neuorolog mně předepsal sumatriptan, který mně jednak nezabírá tak, jak bych očekával a navíc mám pocit, že tento "lék" nefunguje rozhodně tak, jak má (nehledě na vedlejší účinky, kontraindikace atd.).
    Doslechl jsem o tom, že na tento druh migrény by mohl pomoci psilocybin (konkrétně jeho podávání v mikrodávkách). Má někdo s tímto konkrétní zkušenosti? Předem děkuji za odpověď. Kdo ví, o čem mluvím, ví, že to nejsou příjemné bolesti, tudíž se jako tonoucí chytám každého stébla. P.S. s psychedeliky zkušenosti mám, nikoliv však s tzv. microdosingem.
    DRCRABAKLES
    DRCRABAKLES --- ---
    CRUSHEER: Tomu rad verim, nemate to nekdo nahrane?
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    MICHAL_R: Dobry! :) Ja se ho zas ptal na ten DNA match - a ono to neni tak, ze by vsechny drevni lysohlavky mely identickou DNA (coz by pak nahravalo oznacit je stejne tak za identicky druh), ale ze mely shodu v zakladnich genech, ktere sekvenovali - z financnich duvodu se pri fylogeneticke analyze nesekvenuje cely genom, jak jsem si puvodne myslel. Tot drobny off topic ;)
    Jinak prednasky byly obe vysoce kvalitni a Borovicka mel pekne historky :-)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    UF0UN, AGRICULTEUR, CRUSHEER, SIK0VNY: Tak jsem se po té přednášce zeptal Dr. Borovičky na jeho názor na "Psilocybe Germanica". Potvrdil mi to, co jsem/jsme amatérsky předpokládal/i: že to je v podstatě blbost. Resp. že to jsou prostě "obyčejné" Arkány :-) (prý má vzorky, a dost podrobně se na ně koukal). Dr. Borovička taky vypadal, že je docela naštvanej, mj. na to, že ten článek naprosto vùbec nerespektuje state-of-the-art současného vědění / vědy, vč. klasické, čili 'standartní', mykologické metodologie... čili (prý) v podstatě hochštapleřina...
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    CRUSHEER: Jojo, tak nějak to povídal ;-)
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    MICHAL_R: Presne, a pokud si to pamatuju spravne, naposledy rikal, ze u mnoha ruznych druhu nasli 100% DNA shodu, a tak by je oznacil jen za variety P. serbica.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    UF0UN: Docela se divím, že pro analýzu té údajně "nové" houby nepoužili metodu sekvenování DNA - je to docela nová a asi i spolehlivá metoda pro posouzení genetické příbuznosti různých geografických variet, které sice mohou vypadat trochu jinak, ale u nichž se tím může prokázat genetickou identitu. U nás se tomu věnuje např. Borovička, který touto metodou postupně pracuje na "reorganizaci" taxonomie lysohlávek. Můžeme se ho zeptat na názor na tu "novou houbu" na té jeho přednášce: SIK0VNY :-)
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    KERRAY: ono to je hodně akademické, spora je o pár mikrometrů tlustší a hned je to nový druh
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    mně právě to rozlišování přijde skoro úplně arbitrární :D
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    ale mykolog nejsem no
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    https://en.wikipedia.org/wiki/Psilocybe_serbica jen tak pro zajimavost zkuste porovnat fotky ty "novy" nemecky. se mi trochu zda, ze jenom chteli mit Němčouří něco svýho
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    SIK0VNY: Nemohli byste z konference nekdo poridit nejaky zaznam? at uz zvukovy ci obrazovy?
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    KERRAY: Tak to teda k Jihlave jezdim na germanicu jo :) no vsak tam byla pocetna nemecka komunita. tak to nam po odsunu nechali pekny odkaz.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam