• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MMM
    MMM --- ---
    R3NN3R: bohužel, ty tu taky máme na zahradě na vysočině.. a dva km rostou ty pravé.. některé jsou pohledově podobné že jsem jí musel utrhnout abych se ujistil..
    R3NN3R
    R3NN3R --- ---
    Zdravím ...můžete mne někdo určit toto ? Par ze zahrady na vysocine...díky

MMM
    MMM --- ---
    2 hodiny.. 15km od Jihlava

ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    Taková ta krátká procházka :) ...

PROCOP
    PROCOP --- ---
    NICETOMS: to sou naky limcovky, nejspíš medenkovy.. Opravdu se podivej nekde na netu na to jak mají vypadat a chovat se při dotyku, nebo zaklepani za nohu apod.
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    NICETOMS: imho je to limcovka modra...

limcovka modra - Hledat Googlem
    https://www.google.cz/...urce=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjKpqbe4NnPAhUEM8AKHRTqDNoQsAQIJQ&biw=1680&bih=907

Z toxikologického hlediska je lépe všechny límcovky považovat za nejedlé až jedovaté...Žádný jed z těchto hub však zatím nebyl izolován a o jeho podstatě také nejsou žádné informace. Publikované práce svědčí o tom, že některé límcovky by mohly být halucinogenní pro možný obsah serotoninergního halucinogenu psilocybinu (Watling, 1983; Sticht a Käferstein, 2000; Reingardiene et al., 2005).
    Toxicology - Prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc - Límcovka modrá
    http://toxicology.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=619
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    UF0UN: ale nejed bych to :D
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    UF0UN: myslim že máš i nemáš pravdu , viz Psilocybe caerulea
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    zadejte si vsichni do googlu psilocybe semilanceata , projedte si to a pak porovnejte tady s tim obrazkem
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    NEVIEM: kdyz se kouknes na nohy tech hub ktery si oznacil zelenou , tak je videt ze po doteku nezmodraly , to jsou nejaky hnojnici , ne kopinatky , tloustka steny klobouku je mimo a noha je uplne jalova
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    NICETOMS: bohužel...
    NICETOMS
    NICETOMS --- ---
    NICETOMS
    NICETOMS --- ---
    Ano nachazel jsem tam vice druhu a snazil jsem vybrat ty pravé, preci jen už jsem na nich pár let nebyl tak dekuji za postřehy:) priste se polepsim... Imho co by jste rekli na tyto kousky? meli krasnou namodralou barvu :):) typnul bych tajemnou nebo asi mědenku ale nejsemsi jist .
    PROCOP
    PROCOP --- ---
    NICETOMS:
    HEEHY: máš recht. Lupeny jsou svetlé..
    HEEHY
    HEEHY --- ---
    no jo je to mix :) Liší se hlavně barvou lupenů , kopinatka by je měla mít tmavé...
    PROCOP
    PROCOP --- ---
    Je to nějak pomichany. Vidím snad 3 druhý hub, ale i ty kopinatý tam asi jsou... 3tí z prava mi tak připadá...
    HEEHY
    HEEHY --- ---
    MAUGLII: Ač sem je již pár let nesbíral tak bych řekl že jsou to kopinatky...
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    NICETOMS: sorry ale to fakt nejsou ty který hledáš
    NICETOMS
    NICETOMS --- ---
    Tak prvni jedinci už jsou tady

NICETOMS
    NICETOMS --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam