• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    CRUSHEER: na Libavé snad musí růst po kilech :)

Díky za ohlasy ohledně pěstování. Zkusím tedy nějaké olezlé ztrouchnivělé větve hodit na chatu pod stromy. Třeba se to uchytí :) Ze spórů je to asi mnohem větší loterie. Zkusím asi zase po deseti letech nějaké kubánky v zavařovačkách, jak bude chvilka a násada. Na slámě se mi to kdysi povedlo docela dobře. Sice z jedné sklenice 1-2 houby, ale dobrých 20cm velé s 15cm kloboukem.
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    nepodělil by se někdo s tipy na přibližnou lokalitu u Olomouce?
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    ROTOPED485: jo, asi to byla spíš štěpka..
    ROTOPED485
    ROTOPED485 --- ---
    ROLEX: já takovýho znám, nebyla to ale mulčovací kůra, ale dřevní štěpka, dřevní štěpka z listnáčů
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    BRKODLAK: ID LETTADLO
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    CLOVICEK: My máme na zahradě. Zahrada je kyselá u lesa, ale stejně jich tam roste jen pár.
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    Přelom října a listopadu přinesl trochu vláhy, a tak něco málo roste i nad Hanou (600 mnm).

Zatím jsem ale byl línej sjet dolu do údolí, kde očekávám přecijen větší vlhko a bohatší úrodu..
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    CLOVICEK: nejake id na nyxu myslim loni nebo predloni posilal fotku kompostu plnyho lysohlavek
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    Slysel jsem o cloveku, co mel to stesti, ze mu rostly bohemicy pravidelne na zahrade z mulcovaci kury z nejakyho hornbachu. Lec muze to take spadat do zanru zahradnickych legend, overeny to nemam a osobne daneho cloveka take neznam. Kazdopadne to je teoreticky mozne.
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    CLOVICEK: tak to bych hledal jiný místo :D tohle nemá smysl... jinak já si dotáhnul na zahradu několik větví s mycelkem arcan z železnejch hor, přihodil štěpku a podobnej bordel a pak to místečko plodilo další dva roky, vždycky teda třeba 10-15 hub, ale ve většim by to určite šlo taky :D letos už nic, ale plodí mi malej záhonek P. cyanescens, už to vypadalo taky marný, ale na kraji jsem jich malou skupinku objevil.... takže jo pěstovat se to dá
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    NYXYN: tohle je nasbíráno z prohrabaného kusu lesa, kde byl evidentně někdo před námi. Nejprofláklejší místo v Ově. Nikdy jsem v tom lese nebyl sám, pokaždé nějakého "mladého houbaře" potkám. Tam je téměř nereálné, že by nějaké houby vyrostly do plné velikosti, je to malý kus lesa obklopený městem ;) Jinak s Tebou samozřejmě souhlasím, takové malé sirky bych jinak nesbíral, kdybych našel větší. Od neděle jsem tam byl třikrát a pokaždé na tom místě byla malá skupinka kluků a prohledávali to tam pod listím.

btw: někdo zkušenosti s pěstováním českých lysoní? Zavlekli jste si někdo třeba mycelium na zahradu a chytilo se?
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    CLOVICEK: přijde mi zvláštní sbírat takhle miniaturní kusy. To bych tam jel radši za pár dnů znova, až jich bude víc a budou větší, no ne?
    KACZER
    KACZER --- ---
    PROSÍM - jaké jsou zprávy kopinatek ze Šumavy? Mám pálit spustu benzínu na to tam jet?:))) dííííky :)
    ASAAHI
    ASAAHI --- ---
    Brno dnes - spíš menší kousky, možná by ještě pár dní chtěly, ale úroda nakonec slušná:

Fotka není nic moc kvalita, ale myslim, že docela dobře ilustruje debatu o vyhledávacích apkách. Jeden trs bohemic a zdálo by se, že je tam těch druhů hned několik. Ta škála bílá až modrá mi přijde celkem jasná, ale letos mezi nima (a to i mezi těma menšíma - u starších hub se tomu nedivim) bylo dost těch hnědejch cca. střed obrázku. Upřímně mi není jasný, čím to je, že jsou dvě houby na jednom místě, zřejmě podobně starý, takhle různě zbarvený.
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    BRKODLAK: poznam opacny pripad, ked ja, ako ziak, som zbieral preucitela na skolskej chate, ten bol radostou inde, pretoze huby iba kupoval
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    YAVO: vysvetlil jsem jim, ze jsou jenom na ozdobu, a ze si je posbiram sam :D
    YAVO
    YAVO --- ---
    BRKODLAK: Ani se člověk nemusí tolik ohýbat, když děti pomůžou :-D
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    BRKODLAK: tady by se to dalo kosit
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Clovek jde se skolkou na vylet v jesenikach a co nenajde...

ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    Měl by někdo tip nebo chuť se připojit a probádat trochu jih? Třeboňsko a tak - roste tam vůbec něco?
    Chceme vyrazit jinam než na obvyklý místa
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam