• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    Ahoj, jsou nějaké zprávy z Táborska? Má cenu se vydávat na pokus tímto směrem?
    DEXAK
    DEXAK --- ---
    Tak jsou to potvrzené P. cyanescenc. Každopádně díky. Jo a šlapou docela slušně:-D
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    DEXAK: za me jsou oboje lysohlavky. Jedna je serbica a druha arcana. Latinsky v tom nastesti bordel neni.
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    BROZKEFF: dík
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    BROZKEFF: mělo by to tak pořád bejt, ale samozřejmě je možný, že kdyby se zvolilo víc markerů, tak se nějaký rozdíly najdou... každopádně tyhle P. cyanescens jsou prokazatelně jiná skupina než serbica, jsou příbuzný spíš k P. azurescens
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    ROLEX: pokud se nepletu, tak to rozdělení je dnes docela umělý, říkal to už před pár lety Borovička na přednáškách, že p.serbica/bohemica/moravica/arcana se ukázaly geneticky stejný resp. jde vlastně jen o subvariety s drobnými rozdíly ve fenotypu. Kdyžtak mě opravte pokud to už zase je jinak.

ROLEX
    ROLEX --- ---
    Já tak googlim a koukám na fotky a popis psilocybe bohemica vs. arcana, a já vlastně snad ani nevim, co z toho sbírám. Možná obojí? Je nějaký 100% určující znak, abych je rozlišil? O moc vlastně nejde, ale docela mě to zajímá.
    PMA
    PMA --- ---
    Uz vidim ten tvuj spodni prispevek, jestli jsou na mulcovaci kure, tak to je jasne. Prej se tyhle houby dostaly do evropy prave na mulci z ameriky. Urcite ale pockej na dalsi potvrzeni.
    PMA
    PMA --- ---
    U nekoho jsem je tady uz videl, ale v cechach je to nepuvodni druh, a vzacny.
    PMA
    PMA --- ---
    Vypadaj jako psilocybe cyanescens aka lysna modrajici
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    DEXAK: 2 mozna, jestli nevonej a nemaj tuhy nohy, vyhodit
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    DEXAK: č.2 určitě a dost by mě zajímalo jak se tento druh jmenuje. zbytek fotek já nevim, je to focený tak blbě z boku a i když se asi na všech fotkách jedná o ty samý houby, řekl bych spíš že ne. takovýhle hnědý jsem sbíral v Anglii a místama rostou i tady ve východních koncích. ono pak hodně napoví, když to uschne, to se většinou pozná na jisto. za mě jo a snad nejsem za vola :)
    DEXAK
    DEXAK --- ---
    Pardón, nějak se mi neuploadlo :D

ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    DEXAK: foto je takové nezřetelné..
    DEXAK
    DEXAK --- ---
    Zdravím, můžu poprosit o pomoc s určením kolegové? Nalezeno nedaleko MB na zahradě u zákazníka na mulcovaci kure, kterou jsem osobně doplňoval na jaře letošního roku..
    OKSANKA
    OKSANKA --- ---
    R4K0SN1C4K: sbirano tak 2 tydny zpet. Je to cely nejaky posunuty.
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    OKSANKA: tyjo docela koukám, že to tam jede i tak pozdě :D já mam špindl klasicky spojenej s zářím, ale teda letos to v září stálo za prd, moc sucho
    OKSANKA
    OKSANKA --- ---
    Vydatná procházka ve Špindlu :)

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NEVIEM: inu ten odkaz tohle rozebira, ze jsou potreba i dalsi cinidla ke zmodrani a nektery nezmodraji ac majo obsah psilocibinu.
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    PALEONTOLOG: videl som tisice kopinatiek, ktore nemali ani stopu po modrej... ja si myslim ,ze su aj odtiene medzi kopinatkami, ze nie je kopinatka, ako kopinatka...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam