• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    Nevite nekdo, jestli na krivoklatsku se da neco najit? Neptam se na lokaci, jenom zda ano/ne. Chtel bych si udelat nejaky vylet a zkusit pohledat, ale neznam mista. Diky
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    ZELENY_CAJ: ta prvni fotka krasa
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    ZELENY_CAJ: Nalezeno v Jesenikach, nejake nazory?
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BRKODLAK: Jako chápu, že pro člověka, co má třeba rád přesny čísla, je počet klobouku celkem horor :-)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PALEONTOLOG: samozrejme, ze se dle toho da zorientovat a mimo domov to tak delam. Nota bene jsem mel nejsilnější stav ze ctyriceti lesních hub.
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    SICKBOY4000: jak tě to jenom napadlo bože? :))
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    JAYBEE:
    ISHY:
    GUMIDEK30:

No nemel ale cejtili z něj huleni :)) našli na brko a houby :D idiot byl linej jet že Smíchova metrem a jel ke kotvě autem... Zhulenej bych v životě do centra nevpach... Takze nejdřív dostal tyčinku jménem drugwipe test... Následná rekapitulace všeho zivyho co měl u sebe,výlet na Bulovku a na cestu 5000 pokuta... A co bude v krvi mu teprve spocitaj... Co vám budu povídat tahle historka spis patří do diskuze excesy pod vlivem.
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    LETTADLO: Jak se to stane, že ho stavěli a našli...jako v autě? to měl na sedadle spolujezdce? :D Nebo ho potkali na ulici? Asi mi něco uniklo...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BRKODLAK: máme málo informací kolem toho záchytu bych dal nespekuloval
    Houbuju málo a dlouho a jeden rok pamatuju se klasicky bohemiky počítaly na kusy, jak byly silný! Jinej rok jsme nakládali 20-30ks jako normal. Extrém jsem zažil po smaženici ze 70ks, to se prostřídal slabší rok se silnějším. a chtěl jsem skočit z okna, ráno do školy jsem šel ještě zhoubovanej, kaleidoskop prostě . Zkrátka 22 let jsem houby počítal. Neříkám, že to nejde vážit, ale ze zkušeností v tom nevidím rozdíl. Je potřeba okostovat dávku, co to umí a pak naložit. Nebo taky sedět překvapenej se slinou na svetru :-D
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PALEONTOLOG: tak u cerstvych to je jasny, ale suseny si vzdycky radeji zvazim, at vim do ceho jdu a většinou to funguje. Ja jenom rikam, ze v situaci kdy jde o rozlišení přestupek / trestný čin by to chtelo exaktnejsi metodu
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BRKODLAK: Jo já teď narychlo pohledal jak to kolísá a cca 0,5-2mg/g. A pak, fakt si do lesa váhu nenosim a žeru houby "na kusy" 22 let :-)
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    tak to mi ten forek nak nedosel :)
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    SICKBOY4000: neni to ani jedno, a kdyz uz chces resit tohle docela nesmyslny rozdeleni, tak se podivej na tuhle prednasku
    [ E2E4 @ SBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna ]
    MMM
    MMM --- ---
    Brno okolí

BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PALEONTOLOG: to se da chapat, ale u policie, kdyz se rozhoduje o trestu bych teda čekal víc. Zvlast kdyz si vezmes, ze u konopi se dela rozbor na mnozstvi ucinne latky. Kazdopadne určitě uz jsi videl jaky muzou byt rozdíly ve velikosti a tedy i vaze mezi malou a velkou houbou.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ISHY: Třeba se blbec priznal., Nebo ho ochcali. Samo že nejdřív osobní prohlídka, soupis věci, množství drogy a pak to nechat řešit.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BRKODLAK: Jsem člověk, co nevlastní gramovou váhu a beru to prostě tak jak člověk v lese může, pouhým okem. Na vědecký nebo vědečtější přístup tady totálně rezignuju, není to potřeba.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PALEONTOLOG: nezlob se na me, ale to je hloupost. Rozdily v koncentraci z jedne lokality jsou zanedbatelne. Ma smysl to rozlisovat na vahu. Jedna velka lysohlavka muze vazit i jako deset malych. Překvapuje me to u tebe musím říct.
    ISHY
    ISHY --- ---
    LETTADLO: A to mu dali pokutu rovnou policisté? Myslel jsem, že teď platí, že tak jako tak to vždy ještě musí do nějakého právního řízení ve které až vyšší instance rozhodne zda to bylo málo nebo hodně. S tím, že tam se také mohou držet tabulky se 40cemi plodnicemi, ale také nemusí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam