• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VIXLE: já se tam s dovolením přesouvat nebudu.
    má to několik rovin. buď se jedná o "silniční kontrolu", neuděláš nic, musíš strpět
    nebo jsi udělal nějakou marginální chybu a jseš najednou důvodně podezřelej a to strpět
    nebo tě dokladujou někde pěšky u lesa, tam jseš podobnej hledaný osobě, nebo se hlasitě zasměješ a jseš důvodně podezřelej
    a v rámci silniční kontroly musíš strpět napřklad různý orientační testování, kontrolu povinný výbavy, tj. reflexní vestu, lékárničku a výstražnej trojúhelník. a to je vše, co smí pčr. celníci mají víc práv než pčr. a když říkám víc, tak mnohem víc!

Zákon č. 17/2012 Sb., o Celní správě ČR
    § 35
    Oprávnění ke kontrole osob, dopravních prostředků a poštovních a jiných zásilek

1) Při výkonu působnosti orgánu celní správa je celník oprávněn

a) zastavovat osoby a dopravní prostředky,
    b) provádět kontrolu osob, zavazadel, dopravních prostředků, jejich nákladu, přepravních a průvodních dokumentů a poštovních a jiných zásilek.

2) Při kontrole osob, dopravních prostředků a jejich nákladů a poštovních zásilek je celník oprávněn

a) použít speciální rentgenovou nebo jinou detekční techniku

§ 35a
    Oprávnění k osobní prohlídce

1) Při kontrole osob a dopravních prostředků a jejich nákladu je celník oprávněn provádět osobní prohlídku.

stručně řečeno, celník před tebou vleze do kalhotek tvojí manželky a neuděláš s tím lautr nic
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    PALEONTOLOG: no pockej, kdyz jsem podobnej hledany osobe, ukazu jim obcanku/ridicak a nemaj duvod prohledavat kvuli tomu auto.
    na druhou stranu pokud se nepletu tak v tom zakone je taky neco o prevazeni hledanych osob, coz je presne o cem mluvim. muzou chtit otevrit kufr ale uz tim asi nezduvodnej proc chtej taky videt prihradku u spolujezdce. ale jak pises, hadej se s nima na miste zejo..
    jinak je to tu ponekud offtopic, pojdme to kdyztak presunoit treba sem: [ POLICIE ČR: Radary, bouračky, pokuty, přestupky, zásahy... ], podobny kauzy uz se tam resily, treba:
    Advokát žádá potrestání policistů, kteří mu dali dýchnout - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/krimi/clanek/advokat-zada-potrestani-policistu-kteri-mu-dali-dychnout-166386
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VIXLE: například seš podobnej hledaný osobě, to bys se sebe neřekl, co :) a s dohadováním na místě jsi skončil. sice ti řeknou, že jsi podobnej asiatovi ve věku 65 let, ale na místě se musíš podřídit pokynům policisty a stěžovat si můžeš až pak. to už ale nebude nikoho moc zajímat.
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    VIXLE: sahnout na nos. kdyz bude mekkej, je jasny, ze kecaj
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    DRASTICS: musej mit duvodny podezreni, coz znamena, ze spravne by ti mel auto prohledavat jen kdyz maj opodstatnenej duvod domnivat se ze v nem treba vezes nejaky kradeny veci. v praxi si to na neco takovyho bohuzel nasroubujou vzdycky, protoze si nemas jak overit jestli kecaj nebo ne..
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    Udelali mi to i PMJ, kdyz jsem se zeptal, jestli to muzou, tak mi rekli ze muzou. Staci kdyz maj podezreni, ze mas zbrane, nebo drogy a v ten moment maj tudim duvod - muzou ho mit vzdy. Muzou takrka cokoli, nejsem pravnik, takze se mi tezko brani pred zlovuli a deptackou.
    MARTIKK
    MARTIKK --- ---
    GUMIDEK30: co vím tak celní správa je jediná kdo může auto prohledat.
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    PRHD: To te jen tak muze zastavit celni sprava a projet ti auto ? Popr batoh atd?????
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    PRHD: a jak se stalo, ze je nasli?

Ja loni omylem protahl pixlu pres ctyri letistni kontroly, z toho dvakrat frankfurt, a nic. Mam tak nejak pocit, ze po houbach nikdo nejde, ale rad budu vyveden z omylu :)
    PRHD
    PRHD --- ---
    COJLIK: 2 dny zpátky mě na dálnici zastavila celní správa, našli u mě 28ks sušených..
    bylo to v klidu.. prý, že do 41ks je to za přestupek, což byl můj případ..
    řekl bych že čerstvá/sušená nehraje roli.. aspoň tak mi to řekl ten fízl, když konečně zjistil kolik je ta hranice přestupek/trestný čin
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    Jojo, krásně popršává.. Už je slyším drát se z hlíny ; )

Orientační začátky lesní sezóny v předchozích letech:
    2011 polovina října
    2012 začátek října
    2013 okolo sv. Václava
    2014 polovina září (!)
    2015 konec října (!)
    2016 polovina října
    2017 okolo sv. Václava
    2018 začátkem října
    2019 okolo sv. Václava
    2020 ???
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Vikend krásně houbo-deštivej, sic mám strach o kytky, ale houbám to prospěje. Už se moc těším. Letos mám svojí první kadetku, tak snad bude co učit.
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Jistěže archiv...
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    LETTADLO: To uz?! Nebo to je archiv
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---

LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Teda když neotevres kufr a tam něco podobnyho jako tady :)) je to jak s hulenim... Čím víc tim horší...

LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Pro upřesnění sběr je trestán tvrdeji protože v tomhle neměli poradnej bič na nás... Tak je dali před lety na seznam ohrožených druhů..
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    COJLIK: průser je když je najdou a ještě větší když tě chytnou že je sbiras..
    COJLIK
    COJLIK --- ---
    Ahoj, zeptam se na asi často diskutovanou otázku. jak je to s houbama a se zákonem. jak je to s těmi 40 kusy. je stejná čerstvá houba stejně tak jako sušina ? díky za info
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam