• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONZAK89: proti gustu žádný dišputát. kde nemám jistotu, to nežeru, to platí u všech hub.
    ale zase tady mě chlácholí informovanost. lysohlávky a límcovky jsou strašně podobný a některý límcovky občas sežeru, když je málo jinejch
    jinak ta fotka je špatná a neurčíme to z ní. spory lysohlávek mají stejnou barvu jako límcovky. jedna z možností je vyloučit čepičatku a pavučinec a zkusit to na nějakým náckovi
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    PALEONTOLOG: Jako ano, máš pravdu. Noha mne zmátla, možná bych počkal, až trochu uschnou. Nejsem žádný mykolog, až pár posledních let se snažím rozeznávat konkrétní druhy hub (názvem). Nějak sem si vybudoval jakýsi 6.smysl, jestli to tak můžu nazvat. Když vidím houbu, nevím co je zač a jak se jmenuje - hned vím, jestli bych to žral, nebo ne. No a tohle bych prostě nežral.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONZAK89: a přitom lysohlávce podobnější houbu těžko najdeš :)
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    PYROMANEK: Nevím přesně co to je. Ale vím jistě, že bych to nežral.
    POOWL
    POOWL --- ---
    MAUGLI7: možná spíš límcovka nazelenalá
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    PYROMANEK: límcovka modrá
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MRTY: to máš s tím světlem těžký, no, přinejhorším to vidím na límcovku modrou nebo bílomodrou, který jedovatý nejsou
    MRTY
    MRTY --- ---
    PYROMANEK: mozna jo, ale nezdaj se mi. tohle bych nesned. maj takovou hodne slizkou hlavu. potkaval jsem je v lese taky. ale psilocybe to imho neni.
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    Hele, co Hostynske Vrchy, jsou tam mistecka? Staci rict ANO/NE. O zabavu s hledanim prijit nechci. ;) Jen at vim ci koukat po stromech, ci po zemi :D
    THEMRKOCOUR
    THEMRKOCOUR --- ---
    Hele nevíte kam v okolí Nového Strašecí nebo Rakovníka? Díky
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    ONEHEART: noha lehce namodrala a okraje klobouku taky... na ty fotce to neni moc videt... jako i pres google lens, to bylo jako druha varianta, ze to je modrak
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    ONEHEART: no ja sel kalsicky na kopinatky... a tohle sem tam nasel pritom... bylo jich jen takhle asi 10... taky mi to tak prislo... tak sem je vzal, ze bud jo nebo ne...
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    PYROMANEK: imho jo, tohle presne sbiram. ale nech si jeste potvrdit od ostatnich
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    je? ci ne?

HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    ááá .) už rozumím.
    HUZWA
    HUZWA --- ---
    rec je o cepicatce...
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    HAWLIS: jaaaj :D
    Mluvíme o čepičatce jehličnanové která je smrtelně jedovatá,roste spolu s lysohlávkami a dost se jim podobá
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    a mluvíme o Lysohlávce tajemné (divotvorné) Psilocybe arcana? podle textu na nástěnce bych si myslel, že je v poho ke sběru.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HAWLIS: obsahuje amanitin, stejnej jed jako muchomůrka zelená nebo bílá a v nebezpečným množství
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---

HAWLIS: pozor na záměnu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam