• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Útěchov a Vranov u Brna: většina lesa nic, ale pár velmi specifických míst zejména hned u vesnice v kopřivách a rumištích ve strouhách,u silnice a přímo na tur. značce docela koberce (p.arcana)
    STREAM
    STREAM --- ---
    DRASTICS: nevim jak v Jihlave, ale kdyz zajedes jeste trošku vejs, do okoli Sečsky přehrady tak docela žně
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    CHEMIST: Tezko rict takhle. Ty houby sou vzdy jiny my davali 15 kop. a bylo to akorat a pak v Jihlave na koncerte skylinu 8 jihlavskejch a to bylo mega jizda :D
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    CHEMIST: kopinatek aspoň 25-30:)
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    Kua obrazky nasypu pozdej, ted jsme nasli uplne novy misto u Velmezz - Mostiste. A jedu cumnout na Jihlavu
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    Bruno Utechov vcera - misto zarusta ostruzinama a koprivama, zacina odmirat, tak nevim dat si nekdy koncem leta vylet s krovinakem?!?!

STREAM
    STREAM --- ---
    HAWLIS: to neni lysohlavka
    CHEMIST
    CHEMIST --- ---
    Hlásím Jizerky bezva! Po pár hodinách procházení. Kolik průměrné hub byste doporučili na první vážnější seznámení? Minulý rok jsem podobných z podobné lokace měl 7, účinek spíše slabší.. Díky za rady a podzimnímu hledání zdar! :)

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JAYBEE: máš je, ale prosímtě nestačí utrhnout nohu? nemusíš brát domů celý podhoubí :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HAWLIS: no člověče, mě to připomíná nějakej neaktivní druh lysohlávky, třeba horskou. keep searching !
    ASAAHI
    ASAAHI --- ---
    HAWLIS: moc se mi nezdá ten bílej lem kolem klobouku a tloušťka nohy...barva taky trochu zvláštní, ale to může bejt fotkou..osobně bych radši nebral...
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    Bral jsem i s kořeny pro kontrolu...jsou, nejsou? Roky hledám, tak pevně doufám že letos jsem šel už nacházet :D Voní přesně jako ty které jsem vždycky od někoho dostal a je viditelné lehké modrání, které po usušení je už znatelné.

HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    Jsme na dalším pokusu a tohle vidím prvně. Blížíme se? ;) Diky

TSODA
    TSODA --- ---
    Ahoj, chtěl bych se zeptat, máte někdo zkušenost s hledáním v Praze či okolí? Např. Klánovický les, Divoká Šárka, Prokopské údolí..? Díky moc!
    JACOBO22
    JACOBO22 --- ---
    STREAM: Já už to samozřejmě taky vidím. ...první setkání no//
    STREAM
    STREAM --- ---
    JACOBO22: hele tohle bych poznal urcite podle toho klobouku...ale stane se vid
    JACOBO22
    JACOBO22 --- ---
    Tak jsem se dnes dokonale znemožnil.

Na Vysočíně okolo Žďáru nad Sázavou sbírám houbičky asi od 14-ti let.
    Nedávno jsem se přistěhoval do Jižních Čech k přítelkyni a dnes jí vzal poprvé na lysohlávky a donesli jsme domů tohle. Tvrdil jsem jí, že jsem si jistý, že je to to, co chceme ale ona se ještě raději zeptala v klubu na FB a ............je to Hnojník...nikdy jsem o něm neslyšel. Ani na netu o není žáná zmínka v souvislosti s možnou záměnou za lysnu.
    Pravděpodobně u nás (nadmořská výška 830) vůbec neroste.

Taky jste se někdy takhle spletli?

1023
    1023 --- ---
    ZRIZENEC: Ta fotka ma nejak divné barvy, ale vypada to jak kopinaktky.
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam