• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    YAVO
    YAVO --- ---
    CABOWITZ: Člověk by to nečekal, ale já letos nejvíc kousků nasbíral právě v takovym jehličnatym lesíčku
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    YAVO: o tom zadna, ja jen ze v tech lokalitch (a obecne v nasich koncinach) se jehlicnanu s timto ustrojenim mnoho nevyskytuje... :)
    YAVO
    YAVO --- ---
    CABOWITZ: Jehličí je moc suchý, nejedl bych ho :D
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    adamov/utechov/bilovice/co to jehlici? :)

MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Známej a zároveň místní IDčko,jeden ze zakladatelů tohoto auditka, již nějaký čas neaktivní, nás před pár lety vzal k sobě na chatu(Vysočina) . Hned po tom co jsme vylezli z auta nám šel rychle ukázat,jak mu hned před tou chatou, vážně třeba 50 cm od obvodový zdi,rostou Arcany který tam před lety odhodil(respektive podhoubí) . Sice se jednalo o dva malý exempláře,ale bylo vidno že je to možný.

Mě by ale spíš zajímalo,zdali se dají naše české,nebo kterékoliv z rodu Serbica , pěstovat v domácích podmínkách,indoor. Nikde na netu jsem na to ještě nenarazil. Někdo ano?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MORRELLI: s reintrodukcí si nejsem jistej, to už spíš vypěstit ve sklenici z otisku na rýži se štěpkou a pak zakopat. obávám se, že roztržený podhoubí po fruitingu nebude mít moc sil přežít změnu podmínek a cizí patogeny.
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    YAVO: stejně na sobě ty výtrusy roznášíme
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    GIGIMON: já to letos zkusil. Když jsem sbíral, tak se mi občas stalo, že jsem nějakou špatně uštípl a vytahnul jsem ji s částí podhoubí. Tak jsem ty části podhoubí dával do sáčku a prevezl na jiné příhodné místo a tam je různě umístil pod tlející větve. Tak za rok či dva přidám výsledek
    YAVO
    YAVO --- ---
    MATT: Taky mě to napadá každej rok :-D ...jednou mi to snad nedá a fakt zkusim "vysypat" pár hub, místa už bych měl i vytipovaný :-D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TOMAN: takže ten dement kvůli jediný fotce vytrhnul celej kmen ze země od pohdhoubí ? šikovnej. doufám, že ty plodnice alespoň sebrali, protože by brzy bídně zamřely
    TOMAN
    TOMAN --- ---
    FB skupina určování hub :)

3108
    3108 --- ---
    PALEONTOLOG: najskor teda https://www.myko.cz/myko-atlas/Mycena-aurantiomarginata/ tie `helmovky` obcas davaju falosnu nadej
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    3108: tak sis nejspíš odpověděl :)
    3108
    3108 --- ---
    PALEONTOLOG: rastlo to na/vedla rozkladajuceho dreva, klobuk k tomu troska vadza, lupene vobec a noha je sice pokrutena, ale nema spravnu farbu ani tvrdost...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    3108: proč bys řekl, že by to měla být lysohlávka ?
    3108
    3108 --- ---
    mozete pls niekto hodit posudok?

MATT
    MATT --- ---
    GIGIMON: tohle tema by me taky zajimalo. zkusit naockovat nakou houstinu na chate ;) urcite nejsme prvni, koho to napadlo.
    GIGIMON
    GIGIMON --- ---
    Nemáte někdo zkušenost se “zasazením” podhoubím v lokalitě, kde jsou ideální podmínky, ale nic neroste?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ONDRA_PATA: čaj pokud vím nic nezkurví, do tý stovky celsia nejspíš v pohodě
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    *urychlit omg
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    potreboval bych trochu urychlyt suseni.co takhle plech a horkovzdusna trouba na minimum? treba na hodinku? pulka je suchych,ale pulka jeste vlhkych. idealne jeste ted,takze susicku neresim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam