• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    HASSASSIN: ne. křehutka, helmovka, some other LBM
    SKITLIV: ano
    KOERHE: ne, to vypadá vypadá na penízovky, to menší se špičatým hrbolem nahoře možná pavučinec (skořicový/skořicově hnědý/...)
    PRDELOID: mohly by bejtk, ale strašná fotka. Identifikuju jen podle té jediné tmavší co není přeexponovaná. Za ultra nekvalitní fotky jako je tahle bychom mohli začít dávat nějaké RO :)
    JAYBEE: kamkoli :) standardní lokalita je Staviště, ale roste to i za UNESCO monumentem Santiniho, kde jsou fleky s listnáči a určitě to bude i všude možně jinde kde není jen smrková monokulturní plantáž
    E_D: ne, to vyzerá na čepičatky jehličnanové
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    Jakým směrem byste doporučili na výlet ze Ždáru? SZ(žd.Vrchy) neb JZ(matějovský rybník?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PRDELOID: tvar pěknej, co ty výtrusnice ? nelíbí se mi ta noha. seber a zkus udělat otisky, fialovohnědý. nebo jednu zamraž, jestli zmodrá
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Tohle by mohly bejt?

CADAVER
    CADAVER --- ---
    HONZAK89: Díky za info. Nebydlím tady dlouho, znám místa na Vysočině a snažím se najít i tady v okolí. Přesunu hledání k Sázavě. Zatim jsem tady v tom strednim useku stesti nemel, ale tam by byt proste mely :)
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    BPB: Taky potvrzuji. Ale je tam moc hezky.
    BPB
    BPB --- ---
    CADAVER: musím potvrdit..Voděradské bučiny bohužel :) zkuste to tam někdo vysadit..jestli máte skills ))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PSYKO: nevím, že by potřebovala lysohlávka něco extra. vermikulit a slámu nebo štěpky a poroste to i v teráriu
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    PALEONTOLOG: ještě dotaz: není výskyt vázán na určitý typ geologického podloží? Totiž když jdu do lesa za Brnem, nacházím tisíce. Když chodím po Valašsku nenacházím nic. Možná málo chodím, ale ten rozpor nejde nevidět.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BELO: vídal jsem je spíš ve smrkových, ale to neznamená, že se nemůžou vyskytnout jinde. nefungujou symbioticky, jsou to prachsprostí saprofyti a stačí jim odumřelé dřevo, organické zbytky
    BELO
    BELO --- ---
    Roste lysohlávka i v jehličnatých lesích? Jaký druh lesu je zárukou výskytu?
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    CADAVER: tam nikdy nebyly. Mam to tam trochu prolezený
    CADAVER
    CADAVER --- ---
    Prosel jsem Voderadske buciny (Struharov > Jevany > Lounovice) a nepostestilo se.
    Bud tam nejsou nebo nemam oko a stesti.
    I kdyz skladba lesa by tomu nahravala.
    Pokud mate nekdo tipy v okoli kam se vydat budu rad za nazor, klidne do posty. dik
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOZLIKK: jak na to koukám, tak je to na štěpce... se nedivím
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    PALEONTOLOG: dík za zpětnou vazbu, já byl spíš zvědavej co mám za barákem, než že bych šel sbírat :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOERHE: buď v klidu, nenašels to
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    A ještě jsem objevil tyhle. Už je to dávno kdy jsem sbíral naposled, nejsem tak připravenej :/
    Tyhle maj tvrdou nohu :)

KOERHE
    KOERHE --- ---

SAMAN006
    SAMAN006 --- ---
    Ahoj, taky bych měl dotaz na lokalitu v Karlovarském kraji. Za info do pošty budu rád. Předem dík.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KOZLIKK: u nás letos taky ok

houbova cesticka
    https://streamable.com/tid9yu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam