• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONZAL: jestli te zajimaji lesni fleky, tak se zamer treba na koleje od traktoru, jak to tam buji zelenym tak tam byva sance. nebo mista s koprivama, v kerich. nekdy na dreve v listi. velmi casto a stabilne na bezovym dreve.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONZAL: aha, no ja znam brnensko, dal jsem se nikdy neprosbiral :D
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    PALEONTOLOG: nn, ve smyslu rostouci v lese, u lesa...ne lucni kopinatky
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONZAL: myslis p medullosa ?
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    /chceme na lesni, na ty si verim vic co se tyce rozpoznani
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Pak jeste dotaz, abychom nemuseli az k Brnu - jaky voditko, pokud jede clovek naslepo? Nadmorska vyska 400-500, listnaty les? Mnihem bliz bychom to meli do Nizkyho Jeseniku nebo Odry, Drahanska vrchovina...
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Dlouho jsme nebyli, dost mi pomohl tenhle klub, ale pro jistotu, jsou to arcany? Byli jsme severne od Brna

KERRAY
    KERRAY --- ---
    3108: imho vůbec
    3108
    3108 --- ---
    tomuto asi zodpovedaju lokality rastu?
    sucho
    3108
    3108 --- ---
    FIY Bezděz+okolie 0ks
    NANUQCZ
    NANUQCZ --- ---
    Aha tak už jsem to našel. Dole v sekci "Supporting Information" je odkaz na stažení .docx :-)

https://onlinelibrary.wiley.com/...10.1002%2Fdta.2950&file=dta2950-sup-0001-Figure+and+Table_S1.docx
    NANUQCZ
    NANUQCZ --- ---
    @KERRAY je nějaká možnost dostat se k celé té studii? Bez placeného Wiley účtu O:-) ?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    studie českých vědců ;)

the lowest decay was seen in dried biomass stored in the dark at room temperature

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/dta.2950
    THOMASVONPRAG
    THOMASVONPRAG --- ---
    Sbírate někdo Sametovky - Conocybe?
    ADAMBERNAU
    ADAMBERNAU --- ---
    Kopinaté se tu zdá se mi moc neobjevují.

LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Ale i tak jsem byl úspěšný..

LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Tak kůrovcová kalamita měla za následek zničení cca 60% mejch míst napříč Vysočinou... Dnes jsem byl kousek od Jihlavy kde zmizel úplně celý les a minuly týden u Tábora kde mi prozměnu na místě kde jich bývali stovky složili drevo... Je mi ještě teď z toho smutno protože se úplně zmenil celkový raz krajiny.. Podhoubí místy přežilo ale potrvá to roky než se to vrátí do normálu...
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    MAUGLI7: Mám podobnou zkušenost - s každou další návštěvou je to horší, nové přírůstky moc nejsou. Ale také tam na konci listopadu nejezdím. A pak to v prosinci zasype sníh.
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    MIKEFINDER: hele jezdím tam letos co čtrnáct dní a každou návštěvou je to horší a horší. A neumim říct jestli se tam ještě rozjede druhá vlna, páč tam většinou už od půlky listopadu nejezdím. Ale vlhko a chladno je tam stále,tak nevím.
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    ABSOORD: neeeeee
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam