• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    KAREN
    KAREN --- ---
    LETTADLO: u Pernštejna. Větší město je eee... městys Nedvědice? Ale řekla bych, že na Žďársku a nejspíš všude po Vysočině prostě stačí zajít do toho "správnýho" lesa. Teď o víkendu byly už zmrzlý, ale to ničemu nebrání... Já si to moc nefotim, tady máš jednu od nás z cesty u chaty. ;)

LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    KAREN: a kde máš naky fotky? Kde na Vysočině? Nejbližší větší město?
    KAREN
    KAREN --- ---
    PSYKO: V týhle oblasti ale fakt odjakživa rostou jak... houby po dešti.
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    KAREN: šel jsem v neděli na kinder vycházku do Ořešína za Brnem, kde jsem předtím nikdy nebyl. Randlomly jsem sešel z cesty asi 5 m do lesa. A byly tam. Tak jsme se pozdravili a šel jsem zpět na cestu. Je to super, že jsou všude :D
    KAREN
    KAREN --- ---
    BROZKEFF: Máš recht, letos příroda usoudila, že je potřeba přisypat antidepresiva. ;) My ani nijak zvlášť nechtěli, sbírali na jen při kindervycházkách u nás na Vysočině ze značených cest (a velmi často přímo na turistických cestách) a krabice od bot plná sušiny je pod střechou...
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    Tyhle už vypadaly dost promokle, nalezeny v hodně mokrým listí na Křemešníku kousek od Pelhřimova. Kámoška říká že prej jo, že tyhle tam sbírá vždycky a fungujou :D

ROLEX
    ROLEX --- ---
    PROCOP: Nerekl bych. Znam ve svy generaci tricatniku lidi, co houby vubec nesbiraj a stejne tak v generaci cerstvych dvacatniku lidi, co je sbirej. Pomer se podle me nemeni nijak vyrazne, tak bych tyhle neovereny dedkovsky reci “jo tyhle mlady uz ani na houby nejdou” nechal byt.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MIKEFINDER: krizanovicka nadrz, tam je v hradisti stary hradiste, mel bys to s pribehem. a ta rokle pod hrazi je famozni
    ONDYXINNYX
    ONDYXINNYX --- ---
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    Měl byste někdo pls tip, kam do Železných hor (+- nějaký kilometr, nechci nikomu vybrat spot)? Případně info, kam nejezdit. Rostou tam u vody, nebo v lese? Dík.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    HONZAL: prvni 4 sikany ecce homo, koukej do prikopu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BROZKEFF: ja ti nechci nic rikat, ale rozsireni lysen kolem kulurnich center nebude historicka nahoda
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    BROZKEFF: poblíž Šternberka jsme včera byli, něco jsem tam našel a nebyl jsem si jistej, tak možná jiná varieta, než jsem do týhle doby sbíral (nejspíš jenom arcany).

Nicméně tam teda bylo už celkem dost jehličnanů, výška tak 550 n.m., tak možná zkusim příště níž. Taky teda zmrzlá země, se mi zdálo už pozdě.

PROCOP
    PROCOP --- ---
    BROZKEFF: byl bych v klidu mládež si techto věcí nevšímá... teda jestli nevencej psa..
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    PROCOP: to je hrozny tohdleto, mládež ze sídliště už nebude muset jít ani na tu vycházku do lesa. Já bych tyhlety dřevní štěpky zakázala, kazí a rozmazluje to mládež :D
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    BROZKEFF:už to vidim,hned vedle marmelád, archivní med-ročník 2020 :)
    PROCOP
    PROCOP --- ---
    BROZKEFF: jj, taky sem se setkal, pred panelakem drevni drt a v tom pěkně psilocybe..
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    KUATO: u tech cyanescens a azurescens musi říct zkušenější, ale teď se objevují i zahrady kde rostou normální arcany a bohemky, protože Lesy ČR vezmou dřevo z lesa které v sobě už evidentně má správné mycelium, to dají do Bauhausu a Hornbachu a když je pak na zahradě dost vlhko tak se to rozjede :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    BROZKEFF: a tu stepku nejlip naockovat jak? podhoubim odebranym z mista? jen ji s tim promichat lopatou na hromade a nechat nekde odlezet?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BROZKEFF: velmi proste, mily watsone
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    LETTADLO: stačí na správnou zahradu navest štěpku ci mulčovací kůru co je už naockovana a chvili počkat :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam