• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Hlásí se nějaká bláznivka která by se mnou jela brzo na výlet? :)
    GULIBASS23
    GULIBASS23 --- ---
    zdravím.nemáte nekdo tip na houbyck,v kralovehradeckem kraji ?
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    HARVIE: že bych tam taky napíchal pár desítek špendlíků a zaspamoval to?

"jo vím kde rostou. Zhruba .. tady, tady, tady, tady, a všude tady tady tady a tady. tady všude rostou!" A budu mít pravdu :D
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    KAMAHL: Ty okraje klobouku jsou takový divný a ta noha moc světlá (i když ve spodní polovině je jakoby narušená a drží, což je u lysen pravděpodobnější, než u hnojníků, tomu by praskla noha snáž, lysna má v noze takový ty vlákýnka...), každopádně tady by pomohla zkouška tahem = vzít klobouk a zatáhnout, pokud je tam navrchu pružná blánka, tak ano, pokud klobouk hned praskne, patrně hnojník...za mě 30% ANO (ale není to klasickej zástupce svého druhu) 70% NE, pokud bych si v reálu nebyl jistej, tak to stejně sbírat nebudu, co kdyby to bylo jedovatý :)))
    1023
    1023 --- ---
    KAMAHL: Podle mě by to mohl být dost jetý Hnojník, konkrétně Hnojník Bělohlavý. Pokud to chceš vědět na 100% je tu houbove auditko. Každopádně Psilocybe to neni.
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Já bych byl ochoten uvěřit klobouku, vypadá prostě staře a prožraně,ale ta noha,no nevím nevím
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    KAMAHL: nejsem sice pasován, ale za mě ani náhodou.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Tento obrázek je uveden na stránce Lysohlávka česká na české Wikipedii. Mám ale o té houbě na fotce dost pochyby. Co myslíte? https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fa/9837-Psilocybe_bohemica-Jansk%C3%A9_L%C3%A1zn%C4%9B-11.20.jpg
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    PALEONTOLOG: jsou to jen kopinatky
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HARVIE: dejme tomu, ale že kolem brna nic, to je jako co
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    LOL, je tam i ČR
    Magic Mushroom Map
    https://www.magicmushroommap.com/
    3108
    3108 --- ---
    edit: false alarm ,( ale človek sa teší z každého hríbu hlavne po 6 mesiacoch mimo les...
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    3108: lysohlávky budou růst za půl roku
    3108
    3108 --- ---
    KERRAY: ok, mas nejaky tip co by to mohlo byt? Rastlo to 700mnm+ v trsoch 5-7ks, v tieni a na vlhkom podlozi, nemodra ale niektore boli nápadito pokrútené
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    :D
    MTO
    MTO --- ---
    „Houbičky“ výrazně pomohly lidem trpícím depresí. Mají lepší výsledky než antidepresiva – A2larm
    https://a2larm.cz/2021/04/houbicky-vyrazne-pomohly-lidem-trpicim-depresi-maji-lepsi-vysledky-nez-antidepresiva/

Efekt psilocybinu (látky obsažené v některých houbách) na pozitivní prožívání a léčbu depresí je zkoumán už delší dobu. Čerstvě publikovaná studie vědců z Imperial College London je ale unikátní v tom, že přímo srovnávala účinky psilocybinu a běžných antidepresiv. Na studii upozornila britská BBC.
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    Jo, v poho, uz jsem si vsimnul, ze si psal deset a ne jedna. Ok ok, to by odpovidalo
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    WOLFZOV: ne, suchý..
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    LUKS: 3g in silent darkness :)
    DYSTOPIK: Ale to si je vazil jeste mokre, ne? Ten prasek uz bude urcite suchy.
    LUKS
    LUKS --- ---
    DYSTOPIK: Super diky moc. To jako meritko postaci...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam