• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MIC: a co se podle tebe stane, kdyz tu plodnici nikdo nesebere a zhnije? a tyhle pripovrchovy partie lesni hrabanky stejne v zime skoli mraz.. a na jare celi dalsimu rozkladu a pobytu v mrtve organicke hmote.
    MATT
    MATT --- ---
    MIC: to mycelium je mnohem rozrostlejsi, nejni to neco jako korinky u kytky. naopak se nedoporucuje nechavat v zemi zbytky noh, od kterejch se muze do mycelia dostat infekce. i kdyz to mi taky moc smysl nedava, kdyz se zamyslim, jak to delaj houby, ktery nikdo nesbira ;))
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    MIC: to je jenom takovy selsky rozumovani. Tady mas neco relevantniho (odkazy na studie jsou v clanku): https://fungiflora.com/2016/08/25/how-to-pick-mushrooms-correctly/
    MIC
    MIC --- ---
    ESTEN: podle mě je pověra že to nemá vliv. Mycelium je to z čeho houby jednou za rok vyrostou nad povrch. Zničíš mycelium, nevyrostou houby. Tak snadný to je.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    MIC: je to povera, nema to vliv.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    JAK POZNAT LYSOHLÁVKU #3 LYSOHLÁVKA KOPINATÁ
    https://www.youtube.com/watch?v=j_nq7RQs41U
    BPB
    BPB --- ---
    Jihlavsko / Lys.Česká

Třebíčsko / Lys.Tajemná

* sorry za kvalitu fotek..moc dobře mi to nefotí .)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ERVIN: 1, je blbost, že by to podhoubí nějak drasticky poškodilo. 2, jako magic truffles se prodávají sklerocia lysohlávek s obsahem, v důsledku se počítá houbová hmota a ne plodnice
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    PALEONTOLOG: Náhodou dobrý, já bych si to neuvědomil a škubal to sakum-prdum...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MIC: to jsou teda moudra
    MIC
    MIC --- ---
    BPB: prosím nevytrhávat podhoubí, příští rok potom taky porostou
    MRAQ
    MRAQ --- ---
    Zdary,
    jak je na tom letos Šumava? Už někdo byl? Nějaký tip na lokaci? Já tam jezdil naposledy tak před 15ti lety tak ani nvm jestli si ty fleky ještě pamatuju :D :D
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Poznávání kopinatek:

Complete guide to identifying liberty cap mushrooms | Ideal for beginners
    https://www.youtube.com/watch?v=bt_vjXiDoxs
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    MARKILL
    MARKILL --- ---
    Pelhřimovsko ‐ kopinatky

LISHKA
    LISHKA --- ---
    Ahoj, jedu teď na výjezd do Broumova nějaké tipy v okolí? Nebo jestli teda spíš vůbec něco? Díky
    BPB
    BPB --- ---
    Jihlavsko
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    DRASTICS: tanvald to samé, ale byl jsem tam mrknout poprvé, tak třeba jsem byl jen na špatných místech. Sucho ovšem fest.
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    Sever,Jiretin area sucho a ani klobrc :)
    PMA
    PMA --- ---
    PRASECI_SOIREE: Zdar, k okolí Brna jsem nasbíral pokaždé co jsem se tam vidal, hlavně sever, ale kolem přehrady taky. Skoro pokaždé jsem nacházel v desítkách, ale jenom proto že jsem to tam neznal. Pak jsem ale narazil na místní kolonii, a tam si mohl sbírat po tisících. Letos se sem půjdu podívat po delší době, tak jsem zvědavej, jak to bude vypadat, ale Brno mě nikdy nezklamalo. Pokud víš v jakém podrostu hledat, tak máš vyhráno.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Hnojniky?

DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    YAVO: jj uz musely bejt aspon tejden stary, mozna i dyl a spoustu je na 60%
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam