• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    CURFEW
    CURFEW --- ---
    Slovenská část Beskyd teď hojně kopinatí
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    tyhlety barvy kvuli vlhkosti...

CURFEW
    CURFEW --- ---
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    Rokytnice spíš starší kousky v lese ale moc nových jsem neviděl. A okolo Jizerky pár kopinatých.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    YAVO: proto taky pisu, ze by mel broskeff jeste pozadat borovicku, aby ho naucil fotit charakteristicky znaky. v dokumentatorstine to znamena si trochu zaprehanet a najit idealizovane reprezentativni vzorek.
    lupeny ma bohemika vetsinou sbihavy, takze neni problem podle bradavice oznacit bohemiku a jeste bejt spokojenej s vysledkem, protoze nekdy je ta sbihavost fakt na hrane, pokud je vubec makroskopicky pozorovatelna. zatimco vyraznej pupen na klobouku neomylne ukazuje na bohemiku.
    ze si to mykolog urci molekularne a mjkroskopicky neni duvod k panice
    BUCI
    BUCI --- ---
    jižní čechy začínají růst..
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    JAYBEE: kolem jihlavy bylo hrozne sucho
    YAVO
    YAVO --- ---
    BROZKEFF:
    Arcany maj tušim jinak přisedlý lupeny ke třeni a třeň je nahoře tlustší než dole oproti Bohemicám?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BROZKEFF: tajemná má typicky plochej klobouk, máš nahovno fotky? :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    PALEONTOLOG: chces rict ze ty fotky co tu sdilim jsou bohemicy? kdyz mi to i honza borovicka potvrdil jako arcany?
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    SDN33: jo spousty, nahraju odkaz na fotoalbum az budu mit chvili casu. tohle jsem nahraval jen zmenseninu primo na nyx kde nemam storage
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    Hojte, co Jihlavsko a krajina mezi taborem jIhlavou, jede?

Kdyz koukam na predpoved, teploty kolem 18 stupnu a dest skoro zadny, tak jsem krapet rozpolcen, jestli investovat do cesty z Prahy, kdyz nemam moznost prubezne kontroly mist...jasne vylet tak nebo tak, ale jsou to precijen stovky korun za cestu, tak bych si rad neco odvezl vic nez projemny pocit z vyletu ve vonave podzimni krajine.

Planuju pristi vikend a pak nasledujici 2-vikendy po sobe.

Dikec!
    SDN33
    SDN33 --- ---
    BROZKEFF: Nemáš vic detajl fotku ?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BROZKEFF: pěkný, ale arcana ma plochej klobouk, i když těmhle k typickejm bohemikám taky trošku chybí. bohemiky maj rezervoár ze šprcky a moraviky mají zvlněný okraje. doporučuju určovat na zralejch až přezrálejch plodnicích :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Brno je opět v plné síle :)

BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    PALEONTOLOG:
    PALEONTOLOG: Ne, rostou jich tam další stovky a z lupenů a horní části třeně to už jde poznat jako arcany. Plus heuristika že v této lokalitě jsem nikdy neviděl bohemicy, a další heuristika že bohemicy IMHO ještě ani nezačaly u Brna růst.

Teď už jich tam i na dalších blízkých lokalitách jsou desetitisíce a o arcanách v tomto případě není moc pochyb.

Dnešní fotka v příloze

ERVIN
    ERVIN --- ---
    Tyvole Jizerky furt nic?!?
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    PAPRIKKK
    PAPRIKKK --- ---
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    HANSDUTOSWARC: Koukni na nástěnku, tam je detailní popis, co a kde hledáš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam