• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Když škubu podhoubí musím ho šířit! Ani nevíte jak málo dá práce udělat si pár fleků ještě na území hlavního města...
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    nekde jsem slysel /cetl ze vytrhnouti i s podhoubim je lepsi pro houbu jako takovou.
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    GARGAS: dělám to jako s normálníma houbama. Vytrhnu i s podhoubím, spodek odštípnu a hodím zpátky na zem
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    OT: Paranoidní okénko. Jako, jsme na uzavřenym diskuzáku, jen bych rád podotknul, že rozlišení dnešních foťáků už dobře bere i papilární linie na prstech.
    GARGAS
    GARGAS --- ---
    Zdravím. Mám takovou večerní otázečku - Je lepší nožku uštípnout, nebo radši vytrhnout i s podhoubím? Jak vidím tak @magli7 to trhá i s podhoubím. Jaký je tedy správný postup? Jsem zmatenej. Hezký večer.
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Tak jedem prevíti?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BROZKEFF: a bude hur
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Potvrzuji. Vysočina zatím hodně bídná.

BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Hlasim prvni letosni velmi skromny nalez P.serbica var. arcana z Vysociny (okoli Zdaru n S.). Mimoradne sucho a donedavna teplo, na jedinem miste bylo asi 10 plodnic, jinak poust a nic neroste. Loni predloni a skoro každý rok touto dobou byly na stejných lokalitách tisíce plodnic vsude.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    WARE: nejsou
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    WARE: nebrat
    WARE
    WARE --- ---
    Trefa, nebo vedle ?

ONDYXINNYX
    ONDYXINNYX --- ---
    Nasušit a do medu ,med se nikdy nezkazí ,můžeš si dělat archiv 😉
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    GARGAS: - nesus na svetle, svetlo zpusobuje rozklad aktivnich latek. nemusis do tmy, ale zrovna na okno bych to nedaval
    - co se tyce skladovani, cim nizsi teplota, tim vyssi stabilita. nejlepsi je mrazak, samozrejme uzavrene ve vzduchotesne nadobe
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    GARGAS: Houby degradují primárně světlem a vzduchem. Já je ještě po menších částech vakuuji a jsou pak fresh celý rok :)
    MESKALINE
    MESKALINE --- ---
    GARGAS: Jeste lepsi nez papir na peceni je asi plech, ale papir urcite ok. Skladovani ve tme taky urcite lepsi, ale treba nekde ve sklenici na polici by taky nemelo vadit ne?
    GARGAS
    GARGAS --- ---
    Zdravím všechny příznivce těchto magických hub. Chystám se tuto sezónu sušit a skladovat a zajímalo by mě, jestli je tento postup správný. Nerad bych něco pokazil a za rady, případně tipy co pozměnit budu moc rád. Můj plán je tedy takový -
    1. Rozeskládat na pečící papír a pomalu, přirozeně sušit při pokojové teplotě (na světle pod oknem. Nebo raději sušit potmě?)
    2. Až budou houby suché "jak pepř" tak je přendat do zavařovačky společně s pytlíkem silica gelu (kvůli vlhkosti)
    3. Skladovat ve tmě při pokojové teplotě.

Děkuji.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    QIPIX: ty jseš takovej trochu mimozemšťan, žejo? i když bude vlhko, tak dokud se neochladí, psylocibe serbica nezaplodí.
    QIPIX
    QIPIX --- ---
    Příliš teplo a sucho i na obyčejného hřiba. Třetí faktor je čas, tak snad si tady za 2-3 týdny budem psát jinak.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    QIPIX: nechápeš, není. v určitý fází houba potřebuje správnou teplotu, aby mohla plodit. není to tk těžký pochopit, že deštěm to nenahradíš. často to souvisí, ale teď je příliš teplo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam