• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    FAEKAL: psal jsem tu o svojí zkušenosti včera. Asi bych to radši nakrájel na tenký plátky a usušil, než mrazil
    OHONEY
    OHONEY --- ---
    pro ty kdo jeste neslyseli, cetli
    Boletus arcanus • mujRozhlas
    https://www.mujrozhlas.cz/podvecerni-cteni/boletus-arcanus

doporucuji podporit zbystreni mysli pri poslechu;)
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    DRAHOTA: nejsou
    DRAHOTA
    DRAHOTA --- ---
    Ahoj, můžete mi někdo říct, jestli to jsou oni?

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FAEKAL: to je asi ta samá polemika jestli mrazit vs sušit.
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    Dostal jsem včera truffle Psilocybe Tampanensis a nemám s tím zkušenosti.
    Bylo cca dva dny otevřené, skladuje se dle webu max 2 týdny v teplotě kolem 4°.
    Dá se prodloužit trvanlivost zmražením nebo to nějak nadrtit a uchovat? Zatím jsem to vakuoval a dal do lednice.

Buy Psilocybe QUBIT : Ultimate Magic Truffles | Wholecelium
    https://www.wholecelium.com/shop/magic-truffles/psilocybe-qubit/
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Chvilku s baterkou po Praze.

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NATASHAK: jasne, vypada, ze by mohla neco delat, ma takovy kukuc :D
    NATASHAK
    NATASHAK --- ---
    PALEONTOLOG: protoze je to mala hneda houba s lupeny :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SU_SHI: polozil bych si sam sobe zasadni otazku, proc by zrovna tohle mela bejt lysohlavka?
    a neptal bych se tak hloupe ostatnich
    SU_SHI
    SU_SHI --- ---
    Ahoj, mám dotaz, nejsem si jistý, je nebo není?

DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    já jednou koupil lanýže (ze Zamnezia.com), ty člověku přijdou čerstvý vakuovaný, nakrájený na plátky. Vybíral jsem ty nejsilnější a zrovna to nějak vyšlo, že nebyla vhodná příležitost, tak jsem je radši šoupnul do mrazáku. Pak jsem je vzal ke kamarádovi na chatu a byly fakt hrozně, ale hrozně slabý. Dá se říct, že se nic nedělo. Tehda jsem si o tom psal tady s někým z nyxu, co kupoval ty samý a říkal, že to byla fakt porce. Na příbalovym letáku bylo varování, že dva z nejsilnějších modelů jsou jen pro zkušený spychonauty..
    Nevím, jestli třeba čerstvý nemůžou dostat víc na prdku tim mraženim
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    Brdy je dobrá lokalita na kopinatky ?
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    WOA: Ano, to souhlasí.. Už prvotním usušením potence klesá.. Koukni na grafy v té studii.
    WOA
    WOA --- ---
    Aha, díky všem. Stalo se mi totiž, že jsem v nadšení ochutnal tři čerstvý klobouky a za půl hodiny jsem měl brutálně naloženo, zatímco stejných, ale sušených, bylo potřeba takovejch patnáct, takže jsem myslel, že sušením se tam něco ztrácí..
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    WOA: promena psilocybinu na psilocin probiha v tele. Opacne to nebude, psilocin na psilocybin se jen tak nepromeni, musel bys odnekud dodat ten fosfor :)

houby obsahuji predevsim psilocybin
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    SLAPPY: tak tak, mam 🍄 z roku 2016 uchovavane v takove te vzduchotesne nadobe v supliku s desikantem a slapou porad moc hezky. Az se tomu nechce verit

Jo a doporucuji takovou tu susicku na ovoce, stoji to par stovek a paradne, rychle a dokonale se v tom houbata houbelata ususi. Mnohem lepsi nez spolehat na radiator
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    Podle této studie jsou psychoaktivní alkaloidy nejstabilnější při skladování ve tmě za pokojové teploty. Mrazák se neosvědčil..
    Stability of psilocybin and its four analogs in the biomass of the psychotropic mushroom Psilocybe cubensis
    BUCI
    BUCI --- ---
    WOA: já to dělám normálně..
    WOA
    WOA --- ---
    Ahoj, mám možná docela ignorantskej dotaz prosím. Lze lysohlávky uchovávat v mrazáku - v zájmu zastavení přeměny psilocinu v psilocybin?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam