• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    JAYBEE: vsechny spis jo se ukazaly byt jo - byly jwn hodne mokry, ale v teple zacaly vypdat jako ty ze spodni rady
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    AAHHWISEGUY: Ta prostřední horní skupinka bych řekl že ne e. Ty dvě vpravo nahoře taky ne (ikdyž ta vpravo by mohla být). Ta trojička vpravo uprostřed...ty dve zleva ne, krajní vpravo spíš jo. Skupinka čtyř vlevo spíš jo. Spodní lajna jo.

Osobně se řídím hlavně modráním a vůní a celkovou tuhostí nohy i klobouku. Modrání je dle mého nejlepší jistota. Ale počkej si i na další názory ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AAHHWISEGUY: si je rozloz a zkus to poznat po fialovejch vytrusech
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    zdarec, pomozte nam - po roztrizeni a vyhozeni jasnych ne! nam zustalo toto - spodni radu jsme vyhodnotili jako urcite, vrchni bordel nevime a myslime, ze ne, ale otazkou pro nas zustavaji ctyri houby nalevo a pet napravo. diky za rady...

3108
    3108 --- ---
    Hruboskalsko bez väčšieho úspechu, asi moc skoro...

KERRAY
    KERRAY --- ---
    v Bystrci na pasekách na smrkové štěpce není kam šlápnout
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    Tak pro info, Jizerky super .. bohemiky i kopinatky ve větším množství, Josefův Důl
    PMA
    PMA --- ---
    AAHHWISEGUY: za mě jo, sice už jsou takový, unavený, ale bral bych je dom
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    jsme spravne?

PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    ADAMBERNAU: zrovna ty Voderadsky buciny tu vloni někdo zmiňoval. Dvakrát jsem tam byla a nic, ale letos to zkusím znovu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONZAL: jestli to není z principu záležitost té variety.. přecejen kdysi byl druh definovanej tak, že se mezi sebou druhy nemohly navzájem křížit. je to sice archaismus, kterej dneska vždy neplatí, nicméně ta myšlenka determinovat druh je správná. kdo by v tý době tušil, že se najde pod "nekřížitelností" ještě další patro přibuzenských vztahů. variety jsou často způsobený lokální izolací a pokud se příležitostě setkají, tak jsou stále schopný křížení..
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    PALEONTOLOG: co se tyce me, tak ty rozdily ve varietach jsou mimo moji rozlisovaci uroven
    MAZZAK
    MAZZAK --- ---
    Čau,dnes Brdy okolo Zaječova a Těně 40 kopinatejch a ranec kropenatcu otavních
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    QWER: já jsem taky pro nějaký tipy v SČ, případně pro expedici brd neznalých
    QWER
    QWER --- ---
    Ahoj, byl by prosím někdo tak laskavý, že by mi byl ochoten dát třeba do zprávy tip, kde ve Středočeským kraji by se dalo najít? Třeba Brdy, kde alespoň trochu konkrétněji? Lupou jsem tu našla info o dřívějších nálezech u Skalky, podruhý Kytín a úspěch se nedostavil. Pozoruju vaše úlovky a jsem marná, přinesla jsem si jen zabodaný trny :))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONZAL: akorát určovat to z fotek je celkem naprd, za mě se ty znaky kříží, všlijaký nohy a neviditelný lupeny, bradavky na kloboucích, to je na mikroskopii
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    KRYSTOFF: Jestli se nepletu, Serbica je nadrazena.kategorie (tedy vsechny varianty jsou varianty Serbici), ale nejsem si ted jisty, klidne nekdo doplnte.
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    SMYSLOV: Taky sem si jich všiml :)
    DHIRIAXX
    DHIRIAXX --- ---
    Buďte zdrávi. V neděli se vydám směr Brno přehrada na lov, kdo se chce přidat je vítán! :)
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    PALEONTOLOG: hele rostly i z druhé strany po kmeni
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SMYSLOV: dávám plus za ty dvě v mechu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam