• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MR_KEV: no to právě syrový houby do zaludku nechci, mě stačí ten spirit(us). stejně bych to udělal i s čajem, houby nechám prostě na dně. jednou jsem zaprasil a zkusil z těch hub druháka, ale skoro nic tam už není, není důvod se tím zabejvat :-)
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    PALEONTOLOG: já ten vodovy :D extrakt dělám tak, že udělám čaj z heřmánku a čerstvého zazvoru, přidám med a citron a potom vypiju i s houbami, takže i extrakt i houby, ale chutná to tak jak kdyby tam žádný houby nebyly :D lihový extrakt zní zajímavě rozhodně, ty houby pak vyhodis po těch třech minutách nebo taky vypiješ?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUNDRASA: na strkání syrovejch hub do žaludku už jsem vážně starej, poslední co chci je polykat jejich těla, to je jen odpad.
    MR_KEV: čaj je extrakt vodou, já volím extrakt lihem :) prostě zaleju pár hub kvalitním pitím a počkám 3 minuty, nemusím pak řešit, co jsem jedl předtím a co budu jíst po tom.
    KUNDRASA: no jo, to je ale rébus, jak podruhý rozmělnit už jednou rozmělněnou houbu? jak si s tím vesmírná moudrost poradí?
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    KUNDRASA: jak píšeš, vyvolává to v tobě pocit, což za mě zní jako, jakože si ho vsugeruješ. Nemám nic proti tvému rituálnímu užívání, každý to má podle mě trochu jinak hozený :)
    KUNDRASA
    KUNDRASA --- ---
    MR_KEV: Já tam rozdíl pozoruji, jelikož si užívání celých klobouků spojuji s rituálním přijímáním či sdílením svátosti. Polykám jejich tělo, což mezi mnou a houbami vyvolává pocit symbiotického vztahu.
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    KUNDRASA: Dělám buď čaj a nebo ten prach prostě nežvýkám a rovnou zapíjím. Taky jsem žvýkal co nejdýl, ale po pravdě mi nepřijde, že by to mělo buhvíjaký vliv na účinek:) případně jsem nějaké zavakuoval i vcelku kdybych nějak výrazně chtěl přežvykovat... Ten prach je dobrej i v tom, že se dá hodně přesně dávkovat i za pomoci odmerky od sirupů ;)
    KUNDRASA
    KUNDRASA --- ---
    MR_KEV: Klobouky by měly být před polknutím řádně rozžvýkány. Jak rozžvýkáš prach?
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    PALEONTOLOG: já to drtim hlavně proto, že pak je to konzistentnější ty účinky, zabírá to min místa a prý vzduch má nejmarkantnější podíl na degradaci psylocibynu spolu se světlem, nehledě na to že se ti do zavakuovaneho sáčku nedostane vlhkost😊 tenhle rok to tak dělám poprvé. Minulý jsem měl zavřené usušené houby v zip sáčku a přišlo mi že ke konci cca po 10 měsících byly míň účinné 😅

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MR_KEV: tak ironie, žejo, ale po letech vím, že záleží spíš jak houba vyrostla, než řešit nějaký několikaprocentní úbytky za pár let ve sklenici. prach je homogenní, tuhle elementární vlastnost respektuju, ale řešit kyslík (prach má násobnej povrch proti plodnici) v sáčku, no tak já nevím :) každýho věc
    RASTA
    RASTA --- ---
    HONZAL: okolí Lipníka nad Bečvou.
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    PALEONTOLOG: jak víš že jsou to zásoby na válku? 😅 Já třeba rád rozdávám kámošům radost v podobě klobouků😊
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MR_KEV: tyhlety zasoby na valku, vsak za rok zas porostou, ne
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    Já jsem tenhle rok všechno vysušil v susičce, nadrtil na prach a pak zavakuoval do vakuovacich sáčků- nezbyde tam absolutně žádný vzduch a pak do krabice do tmy
    MAZZAK
    MAZZAK --- ---
    Jsou všechny z jednoho hnízda tyhle mladý plodnice byly pod listím, mikroklima hodně vlhké hygrofánní efek.

HONZAL
    HONZAL --- ---
    RASTA: CHKO Poodří?
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    MAZZAK: To dělá fotka, nebo je to barevný jak límcovka měďnatá? Nemáš fotku z opačné strany?
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    MAZZAK: že tys ty fotky zaostřoval po požití? ;)
    RAVNOS: jsem teďka v Úvalech slyšel ránu, jak tu někomu spadl balvan ze srdce :))
    MAZZAK
    MAZZAK --- ---
    Čau,Slánsko pro mě nová lokalita už začali tak příští týden budou žně.

FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    BUTTERFLY: Já zásadně vakuací po menších baleních + dát do tmy. Pokud budou sušený, tak lednice a nějaký tablety proti vlhkosti není třeba. Naopak pokud tam polezeš a nebudou ve tmě, tak degradují...
    ASAAHI
    ASAAHI --- ---
    ADAMBERNAU: jojo smrtelná dávka pro dospělého začíná někde nad 10 ks plodnic...

jinak se mi líbí jak se tady každý rok zlepšuje kvalita fotodokumentace...
    a abych jen nekecal, tak podkrkonoší minulej tejden krásně startovalo, tenhle to tam bude parádní...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam