• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MATT
    MATT --- ---
    PALEONTOLOG: zeptej se Srouba, ten mi vypravel jak mu houbovy bytosti vycitali, ze "tam je jen za zabavou" ;))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    začal bych především respektem k faktu, že každej je jinej a vyhovujou mu jiný věci. houby jsou hlavně z nestravitelnýho chitinu a může to člověku dělat blbě prostě jen tak, bez další příčiny (moje poznámka o tom, že s lihovým/čajovým xtraktem neřeším, co jsem jedl a co jíst budu), stačí mít chvilkově slabší trávení a jde to ven. mixovat jakýkoliv houby s tvrdým alkoholem bych nikomu nedoporučil, to trávení hub výrazně zpomalí.

DYSTOPIK: taky jsem se z hub poblil, to se stane. pamatuju tchyni, co sežrala půl kila smaženejch hříbků v trojobalu, aby je pak šla do 15 minut vyvrhnout na hajzl :-) to mi udělalo velkou radost, takový práce s tím bylo..

ASAAHI: citace z odkazu: Psilocybin research continues to show the possible benefits of consuming the fruiting body. But not everyone can stomach eating them raw. Getting knocked out by nausea and spending hours in an altered state isn’t accessible for everyone.

taky bych rád zdůraznil, že ne každej si vezme houby za účelem získání "lesní moudrosti" a rozpouštění ptsd, pro někoho je to jen zábava a kratochvíle. doufám, že tu bude minimum hlasů kázajících jedinej správnej důvod k intoxikaci a z toho vyplývající moralizování.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    koukám, že v hnojníku je něco, co v antabusu, ale to určitě nejedla. Ale leckdo by ho zas mohl zaměnit s lysohlávkama
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    PREKOTKA: podrobnosti bych musel googlit, ale v některejch případech ti může udělat alkohol špatně v kombinaci s běžnejma jedlejma houbama. To může bejt to, co ti někdo říkal

Máti se jednou takhle přiotrávila a nejednalo se o to, že by nasbírala nějaký nejedlý houby, nebo že by vypila flašku na ex. Měla panáka whisky a nějakej pokrm z lesních hub (je ve sběru dost konzervativní - sbírá jen ty, u kterejch si je jistá)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONZAL: bavme se o tom, co komu vyhovuje, ale extrahovat účinnou látku a nezatěžovat se odpadem je naprosto v pořádku. tak nějak i z toho vychází dnešní farmacie.
    "neuctivost" je pak subjektivní dojem pisatelky, zobecněný na všechny a to mi připadá neuctivý vůčí mýmu osobnímu postoji, kterej je naprosto neškodnej, založenej na platnejch poznatcích vědy, což se tady o pisatelce rozhodně říct nedá. ta její propojená moudrost spočívá v opakování klišé, ale stále nepřišlo na reflexi, že houba není rostlina. divím se, že tady ten člověk má vůbec právo zapisovat.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    PALEONTOLOG: Ja teda nevidim nic pitomyho na tom, ze nekdo odmita kombinovar alkohol a houby. Taky nemam pocit, ze by se to kamaradilo
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    podle tohohle přístupu podáváme kyselinu lysergovou výhradně s námelem. bože můj jak může bejt někdo takhle pitomej.
    KUNDRASA
    KUNDRASA --- ---
    PREKOTKA: Ta kombinace je především ohromně neuctivá vůči samotným houbám. Alkohol otupuje vědomí a kdo ho jakýmkoliv způsobem propojuje s houbami, tak není hoden jejich moudrosti.
    ASAAHI
    ASAAHI --- ---
    anebo lemon tek, myslím že už to tu před pár lety proběhlo, IMHO super způsob aplikace...

Lemon tek: the citrus-based magic mushroom hack
    https://www.bigrapidsnews.com/greenstate/article/lemon-tek-the-citrus-based-magic-mushroom-hack-18354455.php
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    PALEONTOLOG: no je to humus! Prášek do tobolek mě zaujal
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PREKOTKA: hlavně nečekáš, až se do tebe něco vstřebá z jídla, s alkem to jde do krve dost rychle. v tomhle je dobrej ten prášek, co si kluci dělají, nemusíš řešit, jak moc jsi vylouhovala/rozkousala houbu a já se přiznám, že už to žvýkat ani nechci. je mi blbě jen si to představím :)
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    PALEONTOLOG: a to já zase néco vydržím, to jo :) ale stále.k drogám (legálním i nelegalnim) pristupuju s respektem. Díky za odkazy, mrknu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PREKOTKA: odrostlá narkoplaybojka by měla něco vydržet, ne :) hlavně kromě hnojníku houby s alkoholem vysloveně neškodí. ale nemám trávení panice a prostě už za sebe jíst syrový houby nehodlám.
    to je podobnej mýtus, jako alkohol a antibiotika :D

Zeptali jsme se vědců: Proč se na některé houby nesmí pít alkohol? | Věda | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/orientace/veda/zeptali-jsme-se-vedcu-proc-se-na-nektere-houby-nesmi-pit-alkohol.A150114_112242_ln_veda_ape

Houby a pivo vám zlepší trávení | Dobrá chuť | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/houby-a-pivo-vam-zlepsi-traveni.A090729_134118_dobra-chut_bat
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    Jak tu Paleontolog zmiňoval houby do alkoholu a ten pak vypít, musím nad tím furt přemýšlet. Kdysi mi na jednom tripu někdo říkal, že kombinace houby a alkohol je dost nebezpečná. Nevíte někdo, jak to je?
    ASAAHI
    ASAAHI --- ---
    jednu várku jsem loni myl, protože byla hned u cesty a na kloboucích byl nalepenej nějakej prach a písek...ale byl to teda dost vopruz, hezky po jedný houbě :)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    SLAPPY: úplně mě nenapadá žádnej logickej důvod. Jako umejt houby od lesa, neumřít na vzteklinu a tak?
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    #FirstWorldProblems : Oplachujete houby před sušením?
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    AAHHWISEGUY: v praze a okolí urcite konkretni mista existuji, ale budou to imho nekym vhodne vytvorene spoty, ...par lidi co to takto dela znam. ja letos zkusil zalozit jeden na petrine, tak jsem zvedav jestli se to chytne.
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    VIXLE: nevim zda přímo na Kozákově, nikdy jsem tam nebyl na podzim asi, ale v okolí Rovenska do pár kilometrů vim o několika místech, takže proč by ne i Kozákov
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    nenasli jste nekdy nekdo v okoli Rovenska p.T./Kozakova? potkal jsem tam spoustu takovejch dost typickejch mist i s jinejma houbama co rostou v podobnym prostredi, jen ty spravny ne, tak me zajimalo jestli tam je vubec nadeje..
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    praha a okoli - existujou vubec nejaky mista?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam