• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    No já mam 2 fleky a jeden je 390 a druhý 500...výš už bývaj většinou jehličnatý lesy a ti s lysnama nejde úplně dohromady
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    HONZAL: Loni jsem našel v Jizerkách pěkný místo s bohemicama v cca 900 mnm, ale tipl bych si, ze uz to tam teď bude pod sněhem, nebo minimálně dost přemrzlý.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    btw. nadmořská výška, kde už nemá smysl je od kolika cca? Zítra si asi udělám výlet úplně na blint k Oderským vrchům, rád bych našel nějaký flek blíže, než je Brno. Ale výška je kolem 500 a výš, to už asi moc, což?
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    MR_KEV: jj, ale tento týden se dost ochladilo
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    HONZAL: minulý pátek byly žně
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Kolem Brna a okoli jeste rostou nebo uz je po sezone?
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    GHOSTDOGG: na žaludeční potíže bych doporučil udělat čaj. Já dělám hermanek s čerstvým zázvorem, citronovou šťávou a medem.. po tom jsem nezažil aby někoho bolelo břicho nebo cokoli jiného. Když už sis dal suchý a něco se ti děje v břichu je dobrý si dát gingershot to je osvědčený nauzea killer :)
    ASAAHI
    ASAAHI --- ---
    GHOSTDOGG: můžeš zkusit ten lemon tek - namleté na 15 - 20 min do citronový šťávy...ta kyselina udělá kus práce místo žaludku a tím pádem redukuje žaludeční potíže, přemění psylocibin na psylocin, zkrátí nájezd, údajně zintenzivní a zkrátí průběh, ale tím už si nejsem tak jistej :)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    KUNDRASA: souhlasim houby jedine s herakem a speedem.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GHOSTDOGG: já bych ty houby rozhodně nenechal vymočit pár dní, psal jsem o 3 minutách pro sušený. za mě jakýkoliv dlouhodobý podivný redukční reakce nebrat.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    PALEONTOLOG: Muzu se dementne zeptat, takze je to rozpustne ve vode (=hodit do hrnku, zalejt teplou vodou, pridat co kdo chce, vylouhovat a vypit), popr. nechat vymocit par dni v nejakem lihu, vyndat masu a vypit elixir a to je ideal, a na zbytek napadu se vyprdnout?
    Vzdycky jsem to jen jedl a nejednou mel dost divokej zaludek.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    KLATIC: tohle je asi dost individualni, pro me je sklenka kvalitniho destilatu nedilna soucast houboveho tripu, obvykle v posledni fazi "pristani"...
    A1_UNPYTLED
    A1_UNPYTLED --- ---
    Já bych ještě dodal, že to kopnu sakumprásk (nic nevyhazuju). O tom kakau jsem si to teď našel taky a pak třeba:
    https://www.wholecelium.com/blog/how-to-make-magic-mushroom-milk/
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    A1_UNPYTLED: někde jsem četl, že kakao o něco zvyšuje/zrychluje účinky podobně jako lemontek, ale nezkoušel jsem tak nevím co je na tom pravdy :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    A1_UNPYTLED: "Psilocybin is soluble in water, moderately soluble in methanol and ethanol, and insoluble in most organic solvents." stačí to takhle?

SINEAD: co se ti jako nelíbí? vždyť to je naprosto průměrná vesmírná moudrost :-)
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    DYSTOPIK: Něco takovýho.. Obzvlášť takhle koncem listopadu některý lokality už vypadaj dost oslizle, tak mám tendenci to pak opláchnout. Anebo někdy, jak píše ASAAHI, jsou klobouky u cesty zacákaný blátem.. To je pak jasný.
    A1_UNPYTLED
    A1_UNPYTLED --- ---
    Vzhledem k tomu, že nějaké žvýkání taky moc nedávám, hlavné kvůli té chuti a reziduu, co zůstane mezi zuby, jsem začal používat následující jednoduchou techniku:

Nastříhám je nadrobno nůžkama, sesbírám do štamprle, zaliju studeným mlíkem a nechám tak 15-30 minut za občasného míchání louhovat a pěkně nabobtnat. Pak to prostě jenom kopnu jako panáka a na definitivní spravení chuti loknu kávy nebo kakaa a voalá -> Po nepříjemné chuti ani památky a markantně rychlejší nájezd (prakticky okamžitý).

Asi pak platí i úměra jako u ganji, čím tučnější mlíko tím líp, bych si tipnul...
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Ja bych rekla, ze tomuhle id uz halucinogeny prerustaj pres hlavu.

TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    PREKOTKA: ten ti ho tam nasroubuje... (sorry, taky ho neznam)
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    PALEONTOLOG: co to je za legendu, ten pan Šroub? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam