• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    WERUMI: Chyby : Uplně bílý lupeny - nah,nemodraj - nah, maj hygrofagni klobrc - rozuměj maj vroubky po okraji hrany - nah, noha čistě rovný stéblo, žádná odlišnost v tvaru, jako ohyb, ztluštěni, lupeny moc daleko od sebe, přisedlý a volně přecházející na třeň . . . . a ta oranžová je eště uplně jinej druh. A z fotky uz vidim, ze tomu chybí ta nahořkle lískooříšková houbovůně - nah nah nah! Listere, spal mé vojáčky, do krbu s tim.
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    WERUMI: urcite nie
    PROCOP
    PROCOP --- ---
    WERUMI: nevím co to je, ale raději bych to nejedl..
    ADAMBERNAU
    ADAMBERNAU --- ---
    WERUMI: To jsou snad nejake helmovky, ale lysohlavky urcite ne. Rozhodne bych to nezkousel.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    WERUMI: vedle jak ta jedle
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    O víkendu, Loděnice 8)

SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    Oh no
    Muž si vzal halucinogeny a přestal se ovládat: Tupou sekerou si amputoval penis! | Blesk.cz
    https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/796179/muz-si-vzal-halucinogeny-a-prestal-se-ovladat-tupou-sekerou-si-amputoval-penis.html
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    tak Brdy začínaj

HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Senohraby dnes

DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    Nemam telefén, ale kopíčka na Děčínskym sněžňíku se hrotnatěj, cestou na hřiba jsem jich ze sentimentu par posbíral, ale jinaxem aktivne nesklízel a nechal jiným účastníkům zájezdu
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Tak i Pelhřimovsko hlásí příchod podzimu. Za týden dva by to mohlo bejt na kosu.

GARGAS
    GARGAS --- ---
    Minulý rok.

BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Prognostický ústav to čekal až za týden, ale co už - přišlo to co muselo a sice začaly růst první lysohlávky tajemné - teď se všichni kryptohoubaři co celý rok do lesa nejdou odkopou a dočasně změní své volnočasové aktivity 😀

Psilocybe serbica var. arcana, 2024-10-02, Brno Žebětín, sub Fagus, Quercus

GARGAS
    GARGAS --- ---
    BROZKEFF: Taky si myslím. Za týden jdu omrknout fleky.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Lidi uz hlasi z hor kopinatky

plus uz první plodjice zavlečených druhů (P.azurescens, cyanescens)

Ja po destich a povodních a ted ochlazení si troufam na prognozu ze do tydne budou na známých mistech i P serbica v.arcana.
    CHOSIE
    CHOSIE --- ---
    Se sběrem moc štěstí nemám, ale to je fakt o tom znát přesnou lokaci - a taky tam být včas, ale když trochu OT, tak se mi osvědčilo pěstování doma. Párkrát už jsem doma měl P. Cubensis :)
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    UZEL: neptej se, co muzou houby udělat pro tebe, ptej se, co ty jsi ochoten udělat pro ně :)
    UZEL
    UZEL --- ---
    LETTADLO: dik, byl jsem zrovna odtud nedaleko...prolezl jsem to od zaječova až na ťeně...kde ma být spot vedle parkoviště u takoveho rybničku....akorat že ohrada, a asi 50 krav...jako veřim že tam jedou, ale odvahu přelezt ten elektrický ohradnik, mezi ty kravky a voly jsem nemel....
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    UZEL: tady to zkus

GIGIMON
    GIGIMON --- ---
    DZUSI: vypadá to na starý spadlý sírovec.
    XARGH
    XARGH --- ---
    UZEL: znáš ten vtip z opilcem, jak hledá klíče pod lampou? :D
    Nikdy jsem neslyšel o těchto lokacích.
    Ale tak uvidíme, třeba nás někdo vyškolí...
    UZEL
    UZEL --- ---
    Ahoj, už 3ti rok se snažím najít spoty na Berounsku a Křivoklátsku, marně... Nenasmeroval by mě někdo prosím?
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Já si kladu spíš opačnou otázku. Já mám místo na Vysočině v takovém údolí,hnedle vedle docela živého potoka. A je téměř jasný že se teď po těch deštích ten potok vylije a zaplaví celý to údolí. Může to nějak uškodit myceliu? Ve smyslu že ho třeba odplaví nebo tak něco?
    KUNDRASA
    KUNDRASA --- ---
    SLAPPY: Žádný extrém nepozoruji. Teď pár dnů vydatně sprchne a houby porostou jako o život.
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    Jaká máte očekávání na letošní sezónu po extrémních dlouhotrvajících suchovedrech?
    Středozemní moře nám to teda teď asi solidně zalije.. Otázka je, jak to bude s teplotami.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam