• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    GARGAS
    GARGAS --- ---
    4556: To by bylo super. Promiň, ale tohle je jak vyfocené na kalkulačku. Ale jak říkám, na 95% jsou. Ale jistota je jistota. Hezký večer!
    4556
    4556 --- ---
    díky za tip, ale vůní si nejsem vůbec jistý. V pondělí prohledám ještě okolí a kdyžtak pořídím lepší fotky.
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    4556: jak voněj? je to ředkvička?...
    4556
    4556 --- ---
    gargas - díky za názor. Při cestě lesem jsem si chtěl oddychnout a tak jsem se usadil u cesty, kdežto najednou hned vedle nohy vidím tyhle houby.
    Nevíš jestli si můžu 100% ověřit, že se jedná opravdu o tu správnou houbu ?
    GARGAS
    GARGAS --- ---
    4556: Ano. Psilocybe.
    4556
    4556 --- ---
    Smíšený les, náhodou jsem u cesty v listí zahlédl skupinku modrajících hub. Co si o tom myslíte ?

GARGAS
    GARGAS --- ---
    Takže report z mé první návštěvy Brna - Podkomorské lesy, od přehrady až po autodrom. Cca 35 kousků. Z procházky jsem nadšený, ale upřímně jsem čekal trochu větší úrodu :) Les byl většinou suchý jak pepř, v údolíčkách se občas něco našlo. Dost plodnic už za zenitem.
    BOD
    BOD --- ---
    ESTEN: Na pečícím papíru, přilepené se dá dobře odlepit a výtrus seškrábnout na další použití :)
    Ale kámoška co měla doma výrazně vlhko (já bych se z toho hned stěhoval, ale proti gustu..) sušila v troubě na 40, normálně by v té vlhkosti hnily/plesnivěly
    USHAKK
    USHAKK --- ---
    USHAKK: Kámoš po návratu nevydržel a 5 vyzkoušel. Prý mají oproti arkanám ze Železných hor jemnější nástup a i v tak malém množství jsou vizuální.
    Ale víme jak to je.

ESTEN
    ESTEN --- ---
    OOHN: susim na troud (bez susicky teda), lepsi nez to nechat zplesnivet
    OOHN
    OOHN --- ---
    A ještě prosím o radu - když sušíte houby v sušičce, jak dlouho a na jakou teplotu?
    Suším už přes sedm hodin na 35°C a i když už jsou klobouky suché, když je v půlce rozlomím, tak v místě bradavky je pořád vlhkost. Z dnešní procházky jsem si přinesl trochu monstrhouby, kterým to asi bude trvat dýl.

Co si čtu, tak někdo suší i 24h. Jak to máte vy?

Prostě sušit tak dlouho, dokud všechna vlhkost nezmizí a nebrat ohled na nějakou ztrátu potence, páč když tam bude sebemenší vlhkost, tak se stejně bude muset celá várka vyhodit? Zase je nechci přesušit, aby tam vůbec nějaká magie zbyla...

Já teda houby vakuuju a pro jistotu jsem je vakuovaný dával i do mrazáku - tam by zase ta malá vlhkost vadit nemusela, ale někde jsem četl, že mráz psilocybinu neprospívá, a když je nechám venku vakuovaný v krabici, tak tam ta vlhkost zase vadit bude, ne?

Přidávám pár fotek z procházky okolo Sázavy.

ZERO
    ZERO --- ---
    SHPAGIN: oboji pekny kopinatky. Ta vyskrtla nevim, radsi nejist
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    Dnes jsem měl cestu kolem Sázavy, tak mě napadlo omrknout okolní lesy, jestli tam něco najdu. Bez tipu na konkrétní místa, hledal jsem pouze podle známých indicií. Za hodinu a něco jsem našel kolem 50 kousků. Žádné velké žně, ale najít se dá.
    PUNKEJT
    PUNKEJT --- ---
    MAUGLI7: Hele já ti to klidně napíšu takhle otevřeně. :D Jsem 3 tejdny v Janských lázních a roste to tu po lesích úplně všude. Dneska jsme byli na procházce tady po lesích mezi Jankama a Svobodou kolem Janský hory. Nic jsem nehledal a přinesl jsem toho kotel. Viz předchozí fotky a tady ještě nějaký dalši.

Ještě jak tu byla nějaká ta vichřice 2 měsíce zpátky a lesáci to odtěžujou, tak je všude hromada štěpky, pilin a takovýho bordelu a to maj podle všeho rády. Normálně podél cest jsou místa, kde nasbíráš. Stačí, aby tam nebylo úplně sucho. Tak mi přijdou trochu lepši severní svahy, takovej mix smrkovýho a javorovýho.

MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Někdo prosím tip na správný les v Mladých Bukách? diskrétně;) děkuji
    PUNKEJT
    PUNKEJT --- ---
    Jasnké lázně stále hojnost. Místy rostou doslova na cestě. :)

4556
    4556 --- ---
    Tak potom prosím reportuj zpět Gargas.
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    SHPAGIN: Tyhle pocházejí z jiného dne po pár deštících:

SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    Ahoj, minulý týden v Harrachově-Rýžovišti. Bylo dosti sucho, nález skromný. Prosím o laskavé potvrzení, škrtlou jsem odfiltroval sám :)

ESTEN
    ESTEN --- ---
    Na jihlavsku zaveje, museli jsme tam skoro vsechno nechat. Takovou urodu jsem asi jeste nevidel... Na deseti metrech u cesty nasbirano vic nez ma smysl tahat, do lesa nebyl treba ani krok. Radsi jsem se ani nedival kolik tam toho je

LETTADLO: 18 cm ti ale neverim, foto nebo se to nestalo :)
    USHAKK
    USHAKK --- ---
    Dnešní nález 30 km od Prahy. Byl to jen takovej pokus a krátký výlet na blind.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam