• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    PALEONTOLOG: tyjo by jeden uplne zapomnel proc te mel 4 roky v double ignore.
    KUBAJZZ: diky! .)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUBAJZZ: ja bych dodal, ze uplne stejne zabrani pxidaci extrakce treba do alkoholu
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    PALEONTOLOG: :))))
    SA_KRA_: Slouží to hlavně jako ochrana před oxidací, protože psilocybin se může rozkládat při kontaktu se vzduchem a vlhkostí, a zároveň jako konzervant s antibakteriálními vlastnostmi.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SA_KRA_: s medem je to takovej trik, ze kdyz das houby do medu, priste je musis jist i s medem
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    KRYSTOFF:
    KLATIC: nejsou, jsou krasne ukazkove suchy a vonavy .) a s tim medem to je jakej trik?
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    SA_KRA_: jestli jsou v poradku neplesnivy tak je rozemel na prasek a zamichej do medu
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    SA_KRA_: jestli nejsou plesnivy tak bych to neresil. takovych veci 2+ roky starych v suplicku mam...
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    KUBAJZZ: aha dik ted uz tomu rozumim, ja myslel ze je to to samy a neni to to samy: Kyslíkový absorbér absorbuje kyslík, ale ne vzduch nebo vlhkost, zatímco silikagel absorbuje vlhkost. Proto se pohlcovač kyslíku doporučuje, pokud chceme udržet úroveň vlhkosti v obalu a prodloužit čerstvost potravinářského výrobku. Na druhé straně silikagel pomáhá snižovat úroveň vlhkosti v obalu a prodlužovat životnost potravinářských výrobků.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    PALEONTOLOG: ja to tusila!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SA_KRA_: ano
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    Našla jsem doma ukázkově, ve tmě a suchu skladovaný houby a je mi líto je zahodit. Měla jsem se s nima fakt hezky, jen už jsou cca dva roky sbírané .) tak nevím, jak moc je safe je použít, případně jak se nachystat ohledně dávkování (jestli se to jejich účinky nesnižují nebo naopak neamplifikují, díky).
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUBAJZZ: vánočního kubu jako když najdeš :)
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    A nebo, tu pak můžeš uvařit a máš z toho houbové rizoto. :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    i trocha suché rýže funguje podobně :D
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    KRYSTOFF: normální silica gel a nebo kup obyčejný kočkolit...
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    prosímvás jak někdo říkal že do uskladněných hub dává odvlhčovač tak to jste mysleli ten pytlíček - O2 absorber, nebo deoxidizer, jak občas vypadne z nějakého zboží z Číny? mi přijde že ten to naopak trochu zvlhčuje...
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    to je hodně divná historka, ještě bych pochopil kdyby ho chytli slováci při kontrole někde na hranicích, ale ve vlaku v Olomouci? ale ze Žiliny do Brna se nejezdí přes Olomouc. a ve vlaku jsem naposled viděl celníky asi tak před 25 lety. a podle obrázku tam měl bohemiky. u Žiliny v kopcích rostou kopinatky, jednou jsem je tam našel na Martinských holích
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    DYSTOPIK: vezl to přes hranice, takže velký špatný.
    Podle mě musel mít předtím v batohu hulení, pes vyčmuchal, našli houby a smůla :-(
    80_PSU
    80_PSU --- ---
    "Jedná se o velmi nebezpečnou houbu, která může kromě psychózy způsobit poškození důležitých orgánů v těle,“ konstatoval mluvčí.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DYSTOPIK: ja novinky a lukacovicovo media pul roku nevidom, tak obsah clanku neznam :) kazdopadne mi unika, proc se priznal k lysnam. idk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam