• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ZAHRADKAR: presne tak, modra hlavne psilocin, psilocybin je k enzymaticke oxidaci podstatne odolnejsi. nektere druhy maji psilocinu az 1/3 celkove aktivity, v nekterych neni v podstate vubec
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    MIKEFINDER: To modrani neni nutnost. Z my zkusenosti casto nemodraji, neda se na to spolehat. Za me je dulezita barva zvrchu i zespodu, vune (cokoladovite redkvovita), "drevnatost" stonku, stanoviste (rostou na hnijicim dreve, roztrousene, ale casto v "hnizdech"). Nekdy jsem ale na pochybach, protoze lupeny byvaji typicky hnede az cernofialove, ale obcas jsou i bezove a to nejen u mladych, ale i u odrostlejsich kousku. Takove bych ale radeji nesbiral, kdyz si nejsem jisty.

Ted je zacatek sezony, porostou v kvantech, takze kdyz si nejsi jisty, radeji si najdi takove, u kterych si jisty ses. Odrovnana jatra za to nestoji ...
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    HAUSNUMERO: Pokud nemodrá po poranění, tak psychoaktivni není. Tohle už na první pohled nevypadá. A na místech, kde rostou arcany/bohemiky můžou růst i jiné houby. Tím bych se neridil.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Byly na miste, který znám dvacet let a rostou tam arkany Dneska jsem jel náhodou kolem, tak jsem se tam šel podívat. Klobouk z vrchu i ze spodu by se dal zaměnit s prerostlejma, ale noha měkká, krátká málo pokroucená. Ale co mě nejvíc nalomilo byla ta silná ředkvovita vůně.
    Napadlo mě, jestli ti nemůže být nějaká jiná aktivní houba a jestli ji třeba někdo nedokáže určit.
    DUHAR
    DUHAR --- ---
    HAUSNUMERO: ne, ne, ne, ne, ani to posledni. a vis jak jsem to poznal? Neni to totiz lysohlavka!;)
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    HAUSNUMERO: ja bych je nechal v lese, podle me je to neco jineho
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Vůbec si nejsem jistej. Jsou děsně přerostlý, vůně ok, lupeny taky, ale noha kraťoučká divná a klobouk se nebarví.

ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    STICKYGREEN: minuly tyden lilo dost, aspon tady jo - voda ted neni problem, aspon tady ne ...
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    chtělo by to pořádnej slejvák
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    Hlasim prvni vetsi vyskyty na Vysocine (550-600 mnm) - arcana/bohemica ... S timtom pocasim by to tak aspon tyden dva mohlo vydrzet ...
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    NOPOLICE: treba za rok .))
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    SA_KRA_: četl jsem do Minsku a pomyslel si, jak odvážný je to plán :)
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    UF0UN: jel bych do Rudky:]
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    SA_KRA_: ja jezdim na Bestin, nebo lepe Golcuv Jenikov
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    V nedeli jedu na houby (normalni) do Mnisku, nevite o nejakych spotech tam? Spis ze bych se mrkla, moc toho necekam
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    OUKE: lol
    No bylo hezký tomu věřit. Nicméně i přes to pár fleků v Praze je.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    UF0UN: Na Brno hezky napršelo a noční teploty mají klesnout, tipoval bych, že půjdou najít
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    chtěl bych se zeptat místních odborníků na prognózu příštího víkendu v lokalitě Brno Sever případně Chřiby. Ať těch 550 km nejedu zbůhdarma.
    OUKE
    OUKE --- ---
    ZUZKAOU:
    XCIDER:

To je jen takova ma parafraze na Lipno:) Jinak je to Vysocina
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    XCIDER: tvoje děti!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam