• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    BARFUSSER
    BARFUSSER --- ---
    díky všem za určení kropenatce, dává to smysl - ani chuťově to nebylo úplně ono
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    BARFUSSER: vypadá jak kropenatec zahrocený

Panaeolus acuminatus (Kropenatec zahrocený)
    https://www.mykologie.net/index.php/houby/podle-morfologie/lupenate/item/1512:panaeolus-acuminatus
    ZERO
    ZERO --- ---
    BARFUSSER: neni. bude to nejakej druh jiz zminenyho kropenatce. muze bejt lehce aktivni
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    BARFUSSER: kopinatku jsem sice v životě neviděla, není tohle ale spíš kropenatec?
    BARFUSSER
    BARFUSSER --- ---
    Zdravím, myslím si správně, že jde o kopinatku či nikoliv? Nalezeno na vandru na louce nad Kunraticema (Česká Kamenice), na spaní jsem polknul jeden klobouk, nějaké šumy byly, ale že bych mohl potvrdit nějakou silnější psychoaktivitu říct nemůžu..

VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    DIAGONAL: Tak to je senzační, díky moc za potvrzení :)
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    VERSONNENHEIT: jj. Jižní širší okolí přehrady a pod hrází v pekle jsou taky. Pak klasicky u nasavrk udolí potoka co teče k lomu.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    GHOSTDOGG: Letos už to asi nestihnu, ale příští sezonu tam dám průzkum :)
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    VERSONNENHEIT: Tipoval bych, ze ano. Cele Zelezne hory a Zdarske vrchy by mely urodne.
    FREERIDER
    FREERIDER --- ---
    Po trech letech kusovek konecne taky jedno Elldorado

VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    GHOSTDOGG: Nevíš náhodou, zda rostou i na Křižanovicích? Mám tam chatu a bylo by fajn mít zdroj i tam :)
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    Seč před dvěma týdny na kosu, líbí se mi tamní inkluzivnost, rostou tam z listí, z jehličí i v klasickém bordelu kopřiv a ostružin. Myslím, že tam ještě stále budou.

VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Na závěr dnešního mnohahodinového plahočení se lesem, křoviskami, blátem a paběrkováním bohemic nastal v poslední půlhodině highlight, když jsem lesu poděkovala za hezký trip a houbový úlovek, vydala se směrem na vlak, načež jsem ušla pár metrů a objevila jsem bájné El Dorádo plné arcan. Začala jsem neochvějně věřit, že je v tom magie :)

GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    SAJMONOS8103: Nejblíž Praze dle zdejších nálezů je Šárecké údolí. Pak asi Sázava, Brdy a pak už se to vzdaluje. Jihlava, Železné hory, Jizerky, Krkonoše atd.
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Posázavská stezka nabízí v podzimním období lehké občerstvení

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SAJMONOS8103: peknej popis pudniho prpfilu i lesni ekologie, ale jaksi nevim o tkm, xe by v okoli prahy neco rostlo.
    SAJMONOS8103
    SAJMONOS8103 --- ---
    Ahoj lidi, už dlouho čtu a snažím se najít nějaké ty lysohlávky, ale furt se mi to nedaří:/
    Nejdříve jsem zkoušel starý dubový porost ( cca 400-500 let) v okolí Čelákovic, kde ho nechávají jako bezzásahovou oblast, takže spousta mrtvého dřeva, ale podloží po výzkumu do školy se ukázalo, že je velice písčité a humusový horizont má cca 20 cm pak je čistý štěrkopísek, to samý par kilometrů vzdálený borovicový hospodářský les , kde je to sama těžba a sama větvička a strom tlející, ale tam je zase spousta mechu a sucho:/
    Poté jsem zkoušel voděradské bučiny u Jevan, ale taky nic.

Nebyl by někdo tak hodný a treba by me nenasměroval na oblast v okolí Prahy? Nebo by mě nevzal na sběr tuhle neděli ( 8.11.), nebo jindy a provedl mě prosím tou zkušeností s nalezením a třeba bych se dozvěděl nějaké další zajímavé a užitečné informace.
    Moc děkujuu za případné odpovědi a rady!!! Vážím si toho

Přeju všem hezký zbytek víkendu!
    Sajmonos
    MALANIUS
    MALANIUS --- ---
    Jicinsko taky hlasi ze rostou

SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    Okoli Brna...v jednu chvili uz jsem volala Hrnečku dost!

K4N3C
    K4N3C --- ---
    Dneska bylo krásně a už i okolí Benešova funguje!

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam